• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: A když bys neměla doma ani ty tortilly, tak pšeničný je docela snadný vyrobit - smíchat hrnek mouky, trochu soli, na špičku nože prdopeč, pár kapek octa, vodu s olejem půl na půl tak, aby těsto bylo vláčné a nechytalo se mísy. Dáš na chvilku odpočinout a za chvilku můžeš vyválet tortilly dle libosti, třeba čtvercový, takže se líp balej:-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOIRAIN: Taky je dobrý mít doma tortilly, vakuově zabalený vydrží dlouho, otevřený se dají dát do mrazáku, když je nespotřebuješ hned. Dá se s nima dělat dost, klasika je hodit ji na pánev, dát na ni sýr, šunku, zeleninu a třeba zakysanku, nebo můžeš použít fazole alá heinz a sýr, jde to obložit jako pizza atd. Všechno to má svoji babicovskou verzi, ale jde to udělat s málem práce i docela zdravě čerstvě a chutně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RISINA: rodinný rozpočet?
    RISINA
    RISINA --- ---
    AIJA: Jak mám chápat "chorazčot" v téhle souvislosti?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOIRAIN:
    Obvykle takovou situaci řeším topinkou z nějaké zbylé kaiserky nebo něčeho podobného, sýrů libovolných druhů / při chozrazčotu stačí jeden plátek:-)/ a nějaké zeleniny...Uklízím tak ledničku:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: https://cooking.nytimes.com/ a https://www.theguardian.com/profile/yotamottolenghi

    a pak něco na youtube, ale ne na všechny klikam, když vydají něco jiného. V textu už skoro nikoho a na instagramu mě dotky s jídlem prudí.

    Vlastně kecám Madam Huang mám v RSS a přes fb Co nového na kopci, ale to hlavně kůvli Hadašům, ne kvůli obsahu.
    http://carolynjphillips.blogspot.com/


    https://www.youtube.com/channel/UC1CL9_o8c7sXfiMWJuTLp-Q

    https://www.youtube.com/channel/UCQG_fzADCunBTV1KwjkfAQ

    https://www.youtube.com/user/antoineshapiro


    https://www.youtube.com/user/FrenchGuyCooking

    (ale ten mě nějak začíná prudit)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LA_BETE: já většinou stejně jako TRISSIE hledám něco konkrétního a dost často skončím někde tady :-)
    http://www.pradobroty.cz/
    https://kitchenette.cz/
    http://www.veganotic.cz/
    https://www.devceuplotny.cz/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LA_BETE: pradobroty :-)
    a pak spíš zahraniční, většinou hledám nějaký recept s konkrétním složením/technologií a pokud narazím na něco, co mě zaujme (stylem psaní, přístupem a celkově), prohlídnu si i zbytek.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Lidi, jaké foodblogy sledujete? hledám nějakou inspiraci, díky :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: No a kdyz trochu chci, tak zapeceny brambory/zelenina/kure, nahazet do pekace, za minutu hotovo, pece se samo.
    Omeleta.
    Na panvi predvareny brambory, co zbyly z predchoziho dne s cimkoli, co je v lednici.
    Chleba ve vajicku :)!
    Hemenex :D.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOIRAIN: Kdyz jako vubec nevim a nechci, tak kureci gyros s bulgurem z Alberta ohreju za deset minut :D.
    Chleba s necim vylepsi to, kdyz ho nechas zapect se syrem.
    A pam zasoba veci zamrazenych dopredu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MOIRAIN: minimum práce, ale nutno naškálovat jako ostatně drtivou většinu receptů...

    Pečená kuřecí stehna na rýži
    http://www.pradobroty.cz/2019/07/pecena-kureci-stehna-na-ryzi.html?m=1
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: remosku mám, díky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: máš-li remosku, tak až příště nebudeš mít náladu vařit, doporučuju pečená kuřecí stehna na bramborách a zelenině.
    brambory na plátky promíchat s nakrájenou zeleninou (kořenová, dýně, houby, podle chuti každého soudruha), osolit, obylinkovat (já nejradši tymián, ale rozmarýn nebo nějaká směs taky nejsou k zahození), na to položit osolená a taktéž obylinkovaná kuřecí stehna, nahoru plátek másla a nechat péct, než má kuře hezkou barvu.

    není to žádná haute cuisine, ale furt je to hot dinner (nebo lunch), který vyžaduje pět minut přípravy a pak už jen přendat na talíř :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    TOOMIX: nezapékaný fleky! to jsem teď dostal přes matku od sousedky. prý fleky nezapékají. no, musel jsem to hodit do trouby, ale vybavilo se mi to ze vzdálenýho dětství od babičky.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MOIRAIN: já si zrovna dělám pálivou zelňačku s klobáskou a bramborama, ale chápu, že úplně rychlovka to není :D ale mám na ni děsnou chuť, a počítám, že i zítra si ji ráda dám :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOIRAIN: na koleji jsem si dělal následující nezapékané fleky - na pánev cibuli, uzený/slaninu, když je to hotový, dát do mísy, na to čerstvě uvařené fleky, klepnout vajíčko, zamíchat a hotovo
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MOIRAIN: ok tak třeba lečo z konzervy (sklenice) a obohatit zmíněným vejcem?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BUNDA: vzhledem k tomu, že mne čeká příjmově chudších pár týdnů, tak se mi nechce utrácet, jinak bych si cestou domů koupila pár chlebíčků
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam