• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    LA_BETE: Moje oblíbené zahraniční:
    Jednoduchý, dobrý, většina věcí funguje slušně - https://smittenkitchen.com/
    Trochu překombinovaný a přezdobený, ale něurekom nápadů - https://www.halfbakedharvest.com/
    Prostě fakt hodně nápadů, sezónně rozdělený - https://www.seasonsandsuppers.ca/
    Slušný blog s hodně recepty, co se dají všelijak modifikovat (obecně téma frittaty nebo zelené karí a tak) + fakt dobrý granoly: https://www.gimmesomeoven.com/
    Čínská kuchyně: https://thewoksoflife.com/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: https://cooking.nytimes.com/ a https://www.theguardian.com/profile/yotamottolenghi

    a pak něco na youtube, ale ne na všechny klikam, když vydají něco jiného. V textu už skoro nikoho a na instagramu mě dotky s jídlem prudí.

    Vlastně kecám Madam Huang mám v RSS a přes fb Co nového na kopci, ale to hlavně kůvli Hadašům, ne kvůli obsahu.
    http://carolynjphillips.blogspot.com/


    https://www.youtube.com/channel/UC1CL9_o8c7sXfiMWJuTLp-Q

    https://www.youtube.com/channel/UCQG_fzADCunBTV1KwjkfAQ

    https://www.youtube.com/user/antoineshapiro


    https://www.youtube.com/user/FrenchGuyCooking

    (ale ten mě nějak začíná prudit)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LA_BETE: já většinou stejně jako TRISSIE hledám něco konkrétního a dost často skončím někde tady :-)
    http://www.pradobroty.cz/
    https://kitchenette.cz/
    http://www.veganotic.cz/
    https://www.devceuplotny.cz/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LA_BETE: pradobroty :-)
    a pak spíš zahraniční, většinou hledám nějaký recept s konkrétním složením/technologií a pokud narazím na něco, co mě zaujme (stylem psaní, přístupem a celkově), prohlídnu si i zbytek.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Lidi, jaké foodblogy sledujete? hledám nějakou inspiraci, díky :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: No a kdyz trochu chci, tak zapeceny brambory/zelenina/kure, nahazet do pekace, za minutu hotovo, pece se samo.
    Omeleta.
    Na panvi predvareny brambory, co zbyly z predchoziho dne s cimkoli, co je v lednici.
    Chleba ve vajicku :)!
    Hemenex :D.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOIRAIN: Kdyz jako vubec nevim a nechci, tak kureci gyros s bulgurem z Alberta ohreju za deset minut :D.
    Chleba s necim vylepsi to, kdyz ho nechas zapect se syrem.
    A pam zasoba veci zamrazenych dopredu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MOIRAIN: minimum práce, ale nutno naškálovat jako ostatně drtivou většinu receptů...

    Pečená kuřecí stehna na rýži
    http://www.pradobroty.cz/2019/07/pecena-kureci-stehna-na-ryzi.html?m=1
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: remosku mám, díky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: máš-li remosku, tak až příště nebudeš mít náladu vařit, doporučuju pečená kuřecí stehna na bramborách a zelenině.
    brambory na plátky promíchat s nakrájenou zeleninou (kořenová, dýně, houby, podle chuti každého soudruha), osolit, obylinkovat (já nejradši tymián, ale rozmarýn nebo nějaká směs taky nejsou k zahození), na to položit osolená a taktéž obylinkovaná kuřecí stehna, nahoru plátek másla a nechat péct, než má kuře hezkou barvu.

    není to žádná haute cuisine, ale furt je to hot dinner (nebo lunch), který vyžaduje pět minut přípravy a pak už jen přendat na talíř :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    TOOMIX: nezapékaný fleky! to jsem teď dostal přes matku od sousedky. prý fleky nezapékají. no, musel jsem to hodit do trouby, ale vybavilo se mi to ze vzdálenýho dětství od babičky.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MOIRAIN: já si zrovna dělám pálivou zelňačku s klobáskou a bramborama, ale chápu, že úplně rychlovka to není :D ale mám na ni děsnou chuť, a počítám, že i zítra si ji ráda dám :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOIRAIN: na koleji jsem si dělal následující nezapékané fleky - na pánev cibuli, uzený/slaninu, když je to hotový, dát do mísy, na to čerstvě uvařené fleky, klepnout vajíčko, zamíchat a hotovo
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MOIRAIN: ok tak třeba lečo z konzervy (sklenice) a obohatit zmíněným vejcem?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BUNDA: vzhledem k tomu, že mne čeká příjmově chudších pár týdnů, tak se mi nechce utrácet, jinak bych si cestou domů koupila pár chlebíčků
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MOIRAIN: objednat si někde něco na co máš chuť? :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: tak jako omeleta se slaninou je řešení skoro vždy, to je pravda :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: vajíčka?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: řepu doma mám, vařenou, ale ta zas byla v salátu k večeři včera, jsem marná...
    a luštěniny jsem měla z kraje týdne (polívka na 3x s velkou konzervou cizrny)
    zas polívka z červené čočky je rychlé řešení krizovky...
    nejradši bych, kdyby se mi doma prostě něco objevilo a nemusela jsem o tom přemýšlet, jsem poněkud intelektuálně vyčerpána :D
    (Díky)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZUZKAOU: Rösti Sticks hledej bych řekla;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: to jsem řešila včera a nechtěla jsem chleba s něčím. V hlavě jsem měla zadělávanou čočku, ale nakonec už bylo pozdě, takže jsem si udělala těstoviny se sýrem a byla tam pečená řepat, tak ještě řepný salát.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    pomoc, mám strašnou krizi s tím, co jíst k večeři, vařit jsem ochotná, ale čím méně práce s tím, tím líp
    výsledné by se nemělo jíst několik dnů, jsem na to sama
    DIVER
    DIVER --- ---
    Fotky! :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Všechno z brambor je dobrý :)!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam