• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: ma je ale skolnik
    EDERA
    EDERA --- ---
    SUCHRE: Pomocí pevných svalů, které rovněž nemám.:-P
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    A ty tisice let se testo bez hnetace delalo jak?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    EDERA: stará dobrá ruční práce, velmi uklidňující. Těstem se dá pro aktivaci lepku i bouchat o pracovní desku a leccos si u toho představovat ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Help - nějaký recept na rohlíky, když nemám hnětacího robota, ani domácí pekárnu ani nic jiného než ponorný mixér?
    TESSS
    TESSS --- ---
    Vsem diky, dopadlo to tak, ze jsem otevrela lednici a zuzitkovala, co bylo treba. Bylo to dobry. Priste uz, ale budu delat podle recptu. Napsali jste mi jich dost :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    TESSS: http://thegreekvegan.com/gigantes-plaki/

    Ale lepsi je mit ty velky, recky
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DOOMBRINGER: zkvasíš každej cukr, ale v řádu dnů ne
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TESSS: řecké fazole v rajčatové omáčce, gigantes
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: taky jsem loni mrazila a dobrý!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GENEVIEVE: pesto z medvediho česneku úspěšně mrazim už pár let. Na podzim se hodi:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Mrazák bych zkusila. Špenát se taky mrazí a když to dá pesto z bazalky...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: na to jsem přesně včera koukala, to rizoto jsme dělali loni, a je fakt hrozně dobrý. Pesto budu mít z Pradobrot ale jelikož tam toho česneku bylo fakt hrozně moc, tak si říkám, že ještě jeden výlet snesu a třeba přijdu na něco dalšího.

    U toho pesta si říkám, že bych ho mrskla do mrazáku. Normálně tam dáváme pesto z bazalky, aby vydrželo, tak proč by ne tohle, že jo (nebo ne?).
    TESSS
    TESSS --- ---
    ZUZKAOU: tohle nejsou klasicky bily, kupovala jsem je u syrana. Bohuzel nevim nazev. Ale fazole jako fazole takze si s tim poradim. Nicmene diky za radu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: klidně z nich udělej hummus (jen je uvař hodně, hodně do měkka) a nebo jinou pomazánku.

    Ottolenghi tady má pomazánku s česnekem a rozmazýnem. a pak fazole s hovězím.

    Yotam Ottolenghi’s bean recipes | Food | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...n-mash-confit-garlic-aioli-rice-mung-bean-kubbeh-beef-rib-butterbeans


    (klasika jsou s olivovým olejem/máslem a citronem a spoustou petržele, zapečené v rajčatové omáčce a nebo v řecké polívce fasolada popřípadě maďarské jokai)

    Jinak chceš je ideálně vařit v osoleném vývaru s trochou koření.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Nějaké nápady, co s medvědem:
    Medvědí česnek - recepty, které byste měli vyzkoušet
    https://www.kucharkaprodceru.cz/...lid=IwAR1j59ke7pt9AXOahD7uAc3XmIQ7qBaQxfyj7_RVMUy5LMlyTg8y3Hd5SZM
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Ještě se dají dělat bretanske, ale osobně toho nejsem příznivcem, tak nevím, zda vůbec doporucovat
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: spis hledam neco, neco tezko popsat. Ale dik :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam