ANDREJKA: a zde přichází do hry ten tužší karton/tenčí prkýnko (co se nerozteče v troubě)/sázecí lopata.
Vezmi karton, dám na něj pečící papír, karton s papírem dám zezhora na ošatku, opatrně otočím - mám chleba na sázecím kartonu. Naříznu žiletkou, potřu vodou, vezmu to a přenesu do trouby (mám tam rozpálený pizzašutr na dně ve starém plechu), sešoupnu pečící papír s chlebem na dno trouby, naleju okolo 2 dcl vroucí vody, zavřu troubu a 15 minut ji neotevřu.
Po 15 minutách pomocí chňapek a kartonu podeberu chleba a vydnám ho, do trouby dám takový ten troubový rošt, na nejnžšíí šprušli a dopeču na 200-180°C chleba na tom roštu.
Tady to má někdo na videu, jen to z té ošatky prostě vyklopí...
Vkládání chleba do trouby 5. bod
https://www.youtube.com/watch?v=WR87o3EAtkM