• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jak nějak rozumně zpracovat konzervy hovězího a krůtího ve vlastní šťávě?
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ADELHAIDA: Co jsem ji měla, tak pouští takovou lepivou šťávu, třeba funguje k zahuštění. Samotná okra mi taky i v polévce zůstala v konzistenci asi jako zelené fazolky.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Prosím vás, máte nějaké zkušenosti s okrou? Manžel vařil gumbo podle Jižanské kuchařky, kde je uvedeno, že okra je pro gumbo velice důležitá, protože se rozvaří a pokrm zahustí. I na netu píšou, že při vaření oslizne a tak jsem nabyla dojmu, že působí podobně, jako cibule v guláši. Měli jsme čerstvou okru, ale ani po 3/4 hodině vaření se nerozpustila a zůstala křupavá. Jako dobrý to bylo, ale klidně tam mohly být třeba zelené fazolky. Udělali jsme něco špatně, nebo jak to funguje?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    HELLENKA: Plynová trouba peče odspoda, kůrčička u čehokoliv byla aspoň u té mojí problém. Střešní tašku na dně máš? To trochu pomáhá rozvádět teplo rovnoměrněji.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    GINGERCAT: jasne.. dopecene byly uz po 15 minutach
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    HELLENKA: jsou vevnitř dopečený?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    HELLENKA: zkoušela jsi peci déle?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HELLENKA: Řekl bych, ze problém bude fakt trouba. S plynovou teda nemám sebemenší zkušenosti, ale řekl bych, ze chybi “žár” a “vofuk”
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Co delam spatne, kdyz mi housky vychazeji blede ? :) mam plynovou troubu, kde neni uplne jasny, jaka je presne teplota, ale nejspis pecu na 200° 20 minut....i jsem je potrela vajickem

    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GEISHA: Já je dělám jen na másle s bylinkovou solí, olivy a zakapnout smetanou. K tomu třeba jen bagetku. Nic extra, spis rychlovka, ale dobra.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Zase jsem objevila ameriku. Dělala jsem pražmu podle Pauluse v papilotě. Bylo to tak strašně dobrý a jednoduchý, že jsem z toho nadšená. Nemám ráda něco vařit dlouho, tak kdo jste fanoušek rychlýho a jednoduchýho vaření, tak určitě doporučuju vyzkoušet
    Recept tu: https://www.youtube.com/watch?v=ItaevKgeg1c
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ENKATT: on jde dělat skoro z každé luštěniny, dobrý je třeba z bílých fazolí. Teda pak tomu říkám pomazánka:)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    objevila jsem hummus z červený čočky. jednoduché na přípravu a výborné, jen dávám víc čerstvého česneku a červenou papriku
    pbs.org/food/fresh-tastes/red-lentil-hummus/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    _ANT_: 1. dej to na něco, poteče ti z toho dost agresivní šťáva. Nech to prokvasit a až to přestane produkovat C02, tak to udusej, aby byl lák nad hmotou a zavíčkuj.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    _ANT_: Dotaz - Může to zůstat takhle, nebo jsou nutná šroubovací víčka? V té třetí sklenici je zatěžkávací pytlík s vodou a přes to igelit s gumičkou, první dvě sklenice jsou naplněné až po vrch a taky přetažené igelitem s gumičkou. Bydlet to bude ve sklepě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: to samé s křídlatkou, ale ta je nakyslejsi. takže taková jemnější rebarbora.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: hele ledaskde roste divoce jako invazivní liána. teď je čas. sbírat
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    teď všude raší křídlatka japonská. výhonky jsou jedlé. jen pozor, okrájená zelenina větší než 2cm opět zaklíčí, tak je potřeba ji spařit vodou.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jedla jsem jednou vynikající pórek s holandskou omáčkou. Možná to bylo myšleno jako lowcost náhrada chřestu, ale chutnalo mi to hodně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam