• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Zase jsem objevila ameriku. Dělala jsem pražmu podle Pauluse v papilotě. Bylo to tak strašně dobrý a jednoduchý, že jsem z toho nadšená. Nemám ráda něco vařit dlouho, tak kdo jste fanoušek rychlýho a jednoduchýho vaření, tak určitě doporučuju vyzkoušet
    Recept tu: https://www.youtube.com/watch?v=ItaevKgeg1c
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ENKATT: on jde dělat skoro z každé luštěniny, dobrý je třeba z bílých fazolí. Teda pak tomu říkám pomazánka:)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    objevila jsem hummus z červený čočky. jednoduché na přípravu a výborné, jen dávám víc čerstvého česneku a červenou papriku
    pbs.org/food/fresh-tastes/red-lentil-hummus/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    _ANT_: 1. dej to na něco, poteče ti z toho dost agresivní šťáva. Nech to prokvasit a až to přestane produkovat C02, tak to udusej, aby byl lák nad hmotou a zavíčkuj.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    _ANT_: Dotaz - Může to zůstat takhle, nebo jsou nutná šroubovací víčka? V té třetí sklenici je zatěžkávací pytlík s vodou a přes to igelit s gumičkou, první dvě sklenice jsou naplněné až po vrch a taky přetažené igelitem s gumičkou. Bydlet to bude ve sklepě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: to samé s křídlatkou, ale ta je nakyslejsi. takže taková jemnější rebarbora.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: hele ledaskde roste divoce jako invazivní liána. teď je čas. sbírat
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    teď všude raší křídlatka japonská. výhonky jsou jedlé. jen pozor, okrájená zelenina větší než 2cm opět zaklíčí, tak je potřeba ji spařit vodou.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jedla jsem jednou vynikající pórek s holandskou omáčkou. Možná to bylo myšleno jako lowcost náhrada chřestu, ale chutnalo mi to hodně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dřívěji proběhly 2 pokusy a už ne-e :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pórek - ve vedlejším klubu jsem popsala postup na přípravu pórkové omáčky:
    Na kola krájený pórek dusit na přepuštěném másle a hned solit, část zelené nakrájené části nechat stranou. Až pórek trochu změkne, prolít lehce smetanou a nechat zpěnit. Pak zastříknout bílým vínem a nechat odpařit, přidat bílý pepř. Dál už tam přišel zcezený výpek z vepřového, půlka kelímku mascarpone, trocha vývaru a kůra z parmezánu, co už je na ulomení zubu. Po provaření tyčákem rozmixovat a přidat část stranou ležícího pórku a ještě lehce provařit. Zbytkem zeleného sypat při servírování.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Pupek, když máš krásnej kus, je stejk jak vyšitej.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ulovila jsem krásný kus hovězího pupku, kromě pomalené rolády nějaký jiný nápad?
    díky předem ;-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já mám moc ráda pórkovou pomazánku. Jen se nakrájí pórek na hodně tenounká kolečka a smíchá se s měkkým tvarohem, pepřem, solí a špetičkou moučkovéhu cukru. Chce to nechat odležet, aby pórek trochu zavadnul, nebo je možný ho před smícháním s tvarohem krátce orestovat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jo, domácí jo, my ty kupovaný celkem můžeme (ale je fakt, že nám teď půl pytlíku straší v mrazáku už asi půl roku :D)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: já ty kupované moc neoblibuju a s domácími je to fakt moc patlání, oproti orestovat rýži a pak si jí nevšímat, zatímco tiše bublá :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: s amerikama je to super, ale i hranolky z trouby sednou a pracné je to tak podobně co rýže :)
    FAT
    FAT --- ---
    ANDREJKA: Ještě existuje i polévka s droždím, ale to teď nevím...
    Pórková polévka s kvasnicemi recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/29418-porkova-polevka-s-kvasnicemi/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: mám trochu jednodušší variantu receptu od QUANTI - orestovat kuřecí/krůtí nudličky, přidat pórek na kolečka, a když změkne, přilít půl kelímku smetany a nechat trochu zhousnout. Z koření pouze sůl a pepř, příloha rýže, ale asi by se velmi hodily třeba americké brambory, hranolky nebo krokety (což by teda u nás tomu vzalo to kouzlo bezpracného jídla hotového do 20 minut :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam