• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    teď všude raší křídlatka japonská. výhonky jsou jedlé. jen pozor, okrájená zelenina větší než 2cm opět zaklíčí, tak je potřeba ji spařit vodou.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jedla jsem jednou vynikající pórek s holandskou omáčkou. Možná to bylo myšleno jako lowcost náhrada chřestu, ale chutnalo mi to hodně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dřívěji proběhly 2 pokusy a už ne-e :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pórek - ve vedlejším klubu jsem popsala postup na přípravu pórkové omáčky:
    Na kola krájený pórek dusit na přepuštěném másle a hned solit, část zelené nakrájené části nechat stranou. Až pórek trochu změkne, prolít lehce smetanou a nechat zpěnit. Pak zastříknout bílým vínem a nechat odpařit, přidat bílý pepř. Dál už tam přišel zcezený výpek z vepřového, půlka kelímku mascarpone, trocha vývaru a kůra z parmezánu, co už je na ulomení zubu. Po provaření tyčákem rozmixovat a přidat část stranou ležícího pórku a ještě lehce provařit. Zbytkem zeleného sypat při servírování.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Pupek, když máš krásnej kus, je stejk jak vyšitej.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ulovila jsem krásný kus hovězího pupku, kromě pomalené rolády nějaký jiný nápad?
    díky předem ;-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já mám moc ráda pórkovou pomazánku. Jen se nakrájí pórek na hodně tenounká kolečka a smíchá se s měkkým tvarohem, pepřem, solí a špetičkou moučkovéhu cukru. Chce to nechat odležet, aby pórek trochu zavadnul, nebo je možný ho před smícháním s tvarohem krátce orestovat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jo, domácí jo, my ty kupovaný celkem můžeme (ale je fakt, že nám teď půl pytlíku straší v mrazáku už asi půl roku :D)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: já ty kupované moc neoblibuju a s domácími je to fakt moc patlání, oproti orestovat rýži a pak si jí nevšímat, zatímco tiše bublá :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: s amerikama je to super, ale i hranolky z trouby sednou a pracné je to tak podobně co rýže :)
    FAT
    FAT --- ---
    ANDREJKA: Ještě existuje i polévka s droždím, ale to teď nevím...
    Pórková polévka s kvasnicemi recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/29418-porkova-polevka-s-kvasnicemi/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: mám trochu jednodušší variantu receptu od QUANTI - orestovat kuřecí/krůtí nudličky, přidat pórek na kolečka, a když změkne, přilít půl kelímku smetany a nechat trochu zhousnout. Z koření pouze sůl a pepř, příloha rýže, ale asi by se velmi hodily třeba americké brambory, hranolky nebo krokety (což by teda u nás tomu vzalo to kouzlo bezpracného jídla hotového do 20 minut :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RUTHLESS: jako taky mne to napadlo:D ale vzhledem k tomu, ze jsem nejdriv napsala quinou - misto cizrny, tak jsem zhodnotila, ze ranni kafe jeste nedoteklo na hlavy:D pardon, ale jasne, porek je tam prekvapive take:D
    nechavam to trochu vychladnout a prebytky davam normal do lednice - oboje super.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SARAJ: Líbí se mi jak v receptu z porku nemas porek :-D ale chapu, kde asi mel byt :-)

    Nechavas to vystydnout? Nebo jako tepla příloha?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Díky za porkovy brainstorming, děláte mi chute:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VSICHNIMAME: ja si rada delam salat> cizrna porek, cesnek, rozmaryn, citronova stava, nejdriv das na panev cesnek, rozmaryn s oliv. olejem, nechas rozvonet, vyndas rozmaryn, pridas trosku cizrny, chvilku / cca 5-10min, nechas pracovat, pak das cca pulku citron. stavy a vratis tam rozmaryn, samo sul.
    Porek je skvelej i s houbama a smetanou, jako omacka k masu...

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VSICHNIMAME: quiche
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VSICHNIMAME: Máma dela slanej štrůdl s porkem s sejrem
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Pridavam se k porkovemu dotazu, jednoduché být nemusí. Miluju ho, ale dělám jen polévku, stir fry a brambory zapecene s porkem. Ráda bych repertoár rozšířila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam