• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: díky, už jsem se dogooglila k receptu právě na tu směs s rajčatovou omáčkou a myslím, že je to přesně to, co chci :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Tahle směs je IMHO nejlepší do rizotta, nebo do rajčatový omáčky na těstoviny. Ta směs není žádnej luxus, ale na splácnutí do hajzlu to není, já to mám moc ráda:-) Recepty jsou všude po netu, obvykle si jich pár přečtu a pak dělám nějaký jejich průnik. Jde o to, že tyhle směsi jsou v různých kvalitách - někdy to pustí děsně moc vody a zbyde ti z toho gumovej kekel čtvrtinovýho objemu, a jindy to nepustí skoro nic a chutná to málem jak čerstvě z moře vytažený. Já to na pytlíku dopředu nepoznám. Takže je dobrý použít to někam, kde ti nevadí žádná varianta, tzn. používá se tam nějaká tekutina, kterou můžeš doplnit i jinak.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Koupila jsem v Lidlu mořské plody - je to směs slávek, kalamárů, krevet a chobotnic. Máte nějaký blbuvzdorný postup, jak to nezkonit? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TESSS: Ale v mezidobí vyzkoušej i tu korejskou mrkev. Můj muž se to naučil během svého pobytu v Kazachstánu, dělá ji pravidelně a užrala bych se toho.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VSICHNIMAME: Jo, jo. Minulý víkend na objednávku hlavy rodiny. Nikdy před tím ho ani nejedla, ale vystřihla ho dokonale.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    EDERA: pražský kolac:)?
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA
    EDERA --- ---
    Hele, pamatujete ty fotky housek, co jsem dávala v dubnu, že peče moje dcera? Tak aktuálně vyrábí tohle.
    TESSS
    TESSS --- ---
    RUTHLESS:já to neco jiného hledám, vim jen, ze tam byla strouhana mrkev, cerstvy koriandr a ještě něco, nevim co. Chut skvela
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: jé, kaškaval :))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: fakt brutalne jednoduchy, to by me nenapadlo :)
    How To Make Kashk (Chortan)
    4 cups greek style yoghurt (left at room temperature for 24 hours)
    4 cups cold water
    mix with 1/2 cup cold water to make sauce and 1 tsp salt to flavour
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: wow, husty, diky :) tak to by se dalo udelat uplne v klidu doma, kdyz budu mit chut teda se s tim delat kvuli misce lilkovy kase XD...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: hele a co bulhaři - bývají na jiřího z poděbrad a mívají sejry.
    GRANTORINO: podle tohohle to nejlíp půjde nahradit rozmixovanou ricottou, ale zakysanka/kefír je imho důstojná náhrada
    How To Make Kashk (Chortan)
    https://www.youtube.com/watch?v=U2prDpGvAZE
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Zkusím těch 14 dní, na začátek. Zkrátit můžu příště, podle tvých zkušeností.
    ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADELHAIDA: hm, tak já se teda musím zeptat toho mýho kámoše íránskýho kuchyře, co tam dává, když má restauraci v Karlíně :D, ale je fakt, že ho furt s něčim otravuju a už se mi nechtělo se ho zase ptát :)), vím, že oni pro některé suroviny jezdí do Berlína... ale on má tu syrovátku na tom jídle takovou smetanový barvy do béžova, nevypadá tojako jogurt..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GRANTORINO: IMHO to může být cokoliv, a v perský kvalitě to tu neseženeš. Já toužím po kaškavalu, což je takovej jihoslovanskej sejra, co má asi sto variant, a to, co jsem zatím sehnala (i ve speciálkách) teda nic moc.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: jo a ja to teda nemixuju, protoze to prej neni moc koser, ale rozmackam vidlickou ... ono to stejne je tak měkký ten lilek, že to není potřeba :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    poslední týden si ujíždím na Kašk-e bademjan, tedy kaši z lilku po persku, akorát mi není jasný, co má být syrovátka, kterou tam dávají kuchaři, persky Kašk, je to něco jako kefír? ja na to vždycky dám lžičku kysaný smetany nebo lžíci kefíru/ Kashk (liquid whey protein) je ot něco, co se tu dá koupit?
    konečně jsem našla srozumitelný recept s perfektním popiskem, který se dá ukuchtit doma :)

    Kashk-e Bademjan (Eggplant Dip) – The Persian Pot
    http://www.thepersianpot.com/...fbclid=IwAR1ADmQ9yLL7KcwWccgeDhQZqj2a-ExvG55dljRnDdcPkp2KSyGIq2TDyy8

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TESSS: Tak povidej!!! Nenech si “něco jiného” pro sebe :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: na kedlubnu se chystam, povazuji ji za zeleninu jara 2020 :)
    po tydnu to bylo min nafoukle.. muzu zkusit, jeslti bude staci tyden
    my to vydrzeli presne 14 dnu i na hodinu snad :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam