• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PEPITO: Rozdíl je, i když koupíš v bio kvalitě, tak 170 korun. Funkce naprosto stejná. Fakt to nema smysl.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    A co tohle
    Keramické fazole na pečení Kitchen Craft Beans | Bonami
    https://www.bonami.cz/...EiwA31VZj_5Md3jRV2qmmBZdI-8g57huGw1NYFp_rcAwEHDJECpQVcBbQHmiUhoCUK8QAvD_BwE
    EDERA
    EDERA --- ---
    DIVER: Máme na to nějaký nejlevnější fazole, co používáme pořád dokola. U nás teda peče quiche zásadně muž (a těsto na to si rozhodně vyrábí, žádný listový polotovar). Předpeče, fazole sundá a když vychladnou, sesype je do sklenice a uloží k dalšímu použití.

    PETATA: Jo, úplně stejně.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GALE:
    prodávají. Koukej v marketě kolem pečiva, mají tam zabalené i předpečené polotovary.
    PETATA
    PETATA --- ---
    přidám i svou zkušenost s předpékáním.. klasické quiche z křehkého domácíhi těsta dělám docela často už několik let a koupila jsem si na to kdysi ty nejlevnější červené fazole, které po upečení nasypu zpět do sklenice od okurek a příště zase použiji... už se se mnou i stěhovaly a pořád fungují jak mají
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DIVER: Dej na testo alobal a na nej nekolik lzic/vidlicek. Fazole nepouzivam ze stejneho duvodu, jako se prici tobe.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GALE: Myslím, ze ne.
    GALE
    GALE --- ---
    DEVIL: Běžně se predpecene korpusy neprodávají. Pokud bych ho chtěla koupit, asi bych zamířila do M&S, ale nevím, jestli bych byla úspěšná.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DIVER: nepředpéká se jen to jakoby linecké těsto? U listového by mě to fakt nenapadlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem se na naky predpejkani uz davno vysral. tady koupim za 2 dolary mrazeny predpeceny korpus. to sezere vic penez rozpejkat troubu a pak 20 minut pect. urcite to musi bejt ke koupi i v cechach ne?
    KURE: jj, ja sem to delal driv s 5ti centama, ale fakt me to sralo
    KURE
    KURE --- ---
    DIVER: někdo radil zmuchlat pečící papír a na ně místo fazolí mince.
    já jsem to tedy nikdy nezatěžoval.
    DIVER
    DIVER --- ---
    mimochodem mi to RUTHLESS: objasnilo i jednu záhadu, když jsem koukal na Kašpárku vař nebo něco podobnýho. taky tam fazolema zatěžovali těsto a používali "fazole na pečení".

    pamatuju si to, protože jsem si říkal, že žádný fazole na pečení ještě neznám :))

    a lup a ty to úplně přesně napíšeš: "Používám na to fazole na pečení..." :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    No já se většinou takovými radami vůbec neřídím. Navíc když píše, že když nepředpečeš, tak to nevadí:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: předpékat se dá dobře i rýží (já dávám do alobalu), ta jedno-dvě předpečení zvládne tak, že jde pak normálně uvařit.

    jinak já na to mám koupenou sadu dekorativních oblázků z IKEA :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    RUTHLESS: díky za tu radu! já už bych si málem zničil ty velký bílý obří fazole, co je mám plánovaný na exkluzivní chilli con carne :)

    AIJA: no já to právě asi taky nikdy nepředpékal (to už bych to s těma fazolema vlastně věděl). ale v jednom receptu jsem našel odpověď na tu záhadu:

    "... V tuto chvíli někdo těsto předpéká a někdo ne. Když ho nepředpečete, nic se nestane. Pokud ano, přijde mi, že je takové křupavější. Takže radím - těsto vložte do trouby na cca 10 minut na 160 stupňů. Poté na něj nalijte náplň."

    Smooth and cooking : QUICHE SE ZELENÝM CHŘESTEM
    http://www.smoothcooking.cz/2015/05/quiche-se-zelenym-chrestem_20.html

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DIVER: Používám na to fazole na pečení - koupil jsem ty nejlevnější a jedu ty. Pak se jist nedaj :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Nikdy jsem s fazolema nebo čím nepředpékala. Napěchuju těsto a propíchám vidličkou. Nebo prostě naplněnou formu vším dám o patro níž, aby se upekl i ten spodek.
    DIVER
    DIVER --- ---
    takovej trošku blbej dotaz :)

    chci dělat quiche s chřestem. těsto se má předtím nacpat do formy a zatížit fazolema. chápu smysl a účel tohoto kroku, to je ok, ale trápí mě, co se stane s těma fazolema.

    mám doma fakt kvalitní fazole od turků z myslíkový ulice v praze. pytlíček stál snad kilo - až se mi protočily panenky. a teď je mám upražit jako blbou zátěž?? :)

    dají se pak normálně používat? nedotkne se jich těch deset minut nasucho v troubě?

    __________

    jo a vůbec - je nutný to těsto (mám normální listový/rozválenej polotovar) takhle předpékat? už jsem quiche dlouho nedělal, tak si to možná jen nepamatuju, ale myslím, že jsem tam tuhle fázi neměl a zapekl to rovnou celý.

    TESSS
    TESSS --- ---
    Diky vsem, neco spacham. Moc nepecu, nemam odbyt, ale občas me to popadne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: tak potom nedělej křehký/lístkový, tak je základní vtip v tom, že studený tuhý tuk nenasákne do mouky dřív než v horké troubě.

    do kynutého lej olej zcela bez uzardění. bez vajec se to těsto kdyžtak obejde, jen to chce tak nějk přidat oleje.

    Jo a jestli může být sýr, tak chačapuri a jeho sourozence

    Chačapuri – gruzínská pochoutka – Bohyně kuchyně
    https://www.bohynekuchyne.cz/chacapuri-gruzinska-pochoutka/

    Khachapuri, Georgian Cheesy Bread Recipe - Хачапури с сыром
    https://www.youtube.com/watch?v=KUsOaNUwiDo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam