• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    DEVIL: TRISSIE: vcera jsem to dovaril a chut to ma :) texturu masa sice ne, je to jako bych to delal z mletyho, ale za mne dobry! priste budu moudrejsi, diky :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    URPUTNIK: podle mě ano.
    a jinak, příště, pokud se něco takového stane, tak rozhodně nezalévat vodou, ale přendat do čistého hrnce, neodškrabávat, co se nepustí samo (tak ještě maximálně maso, ale to ideálně odkrájet), a dodělat tak.
    zalívat má smysl, pokud se to chytilo jen maličko, ale jakmile je to víc, už si akorát i do nechycené části rozmícháš spáleninu.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    IKARIE: Na takovou svatbu bych se asi potřebovat taky podívat...
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    DEVIL: chm, a muzu tu stavu udelat uplne stejne, jako byla predtim? tzn cibuli na tuku, pridat papriku, zalit, pridat (uz jednou duseny) maso a dusit znova? na texturu rezignuju, aspon to nepoleze mezi zuby :) asi do toho hodim i bujon, nevim jestli se nejaka chut jeste z toho masa vydusi ..
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ZUZKAOU: jee ten varil na jedne svatbe kde jsem byla a byl to teda doposud nejsilnejsi svatebni gastrozazitek. diky moc za tip, rada ho podporim.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    URPUTNIK: jak rikas. maso vyndat, proplachnout, zalozit znovu a proste 'nastavit'. jde o to, aby to maso nebylo zhorkly taky
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ahoj, poctive jsem hledal, ale nenasel, tak zkusim :)
    nejakej trik, jak redukovat z jidla horkost z pripaleni? ted se mi treba ze segedinu vydusila stava driv, nez jsem si toho vsimnul, a ma to takovej horkej podton asi z ty papriky :/ .. dobra zprava je, ze po zaliti vody se to vsechno po chvili michani rozpustilo na tmavou stavu, ale v chuti je to stejne znat .. u obycejnyho hospodskyho gulase by se to schovalo za syrovou cibuli :) tak jestli neni nejakej trik, co srazi tu horkost, ktery mi utekl? smetanu jsem tam jeste nedaval, tak treba s tim pomuze ..

    a nebo mam to maso proste vyndat, proplachnout vodou a zkusit vyrobit nejakou "stavu" bokem?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rachad ( Michal Hugo Hromas) má kuchařku!

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dneska jsem zkoušela hrachovou kaši podle Cuketky:
    Hrachová kaše s cibulkou
    https://recepty.cuketka.cz/hrachova-kase-s-cibulkou/

    a to je tak zatraceně dobrý, že došlo k instantní rehabilitaci tohoto školní jídelnou naprosto zhnuseného pokrmu!
    (naše teda nebyla ve verzi skromné kuchyně, neb k ní byla grilovaná klobáska, ale na to, že hlavním cílem bylo spotřebovat ty klobásky, co si děti zapomněly vzít na skautskou výpravu, tak mi ve finále i víc chutnala ta kaše :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Mně dost vyhovuje Vaříme expres od Nigelly Lawson. Dost jídel je tam z trouby, všechno jsou recepty buď rychlé, nebo právě zabírající jen krátký čas na přípravu. Hodně často podle ní dělám oeufs cocotte a macaroni cheese, ale je tam spousta dalšího.
    AIJA
    AIJA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O:
    A různé "nádivky" z rohlíků nebo jiného pečiva zkoušel? Třeba cuketovou, květákovou, brokolicovou..., s uzeným nebo játrama...jestli to teda jíte...s pokaždé jiným sýrem. Dá se to udělat i na sladko něco jako zemlbába s tvarohem a ovocem.
    V troubě se dá upéct i segedín apod.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: na netflixu jsem viděla nějaký pořad s touto paní, hodně si zakládá na jídla dělaná v troubě (v podobném stylu, co popisuješ). Když to projedeš, pár takových receptů tam najdeš:
    https://www.bbc.co.uk/food/chefs/nadiya
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Můžete mi prosím poradit nějaky blog, kuchařku nebo konkrétní recepty prosím. Je to pro mého muže. Jsme v situaci, kdy vaří jen on. Potřebuje recepty do troubu, Kdy tam něco nahaze, nacasuje troubu pak dorazí domu a bude hotovo nebo během půl hodiny vycaruje jidlo z toho, co si predpripravil. Momentálně dělá velice často svíčkovou nebo jinou omacku a vývar, kdy nachází zeleninu s masem do trouby, přidá koření, pak to rozdělí, z části udělá tu omacku a z druhé části vývar. Vaří pro dva dospělé a jedno dítě Napadá vás neco podobného prosím? Teď si vymyslel kostalovou zeleninu, že dá do trouby a udělá z casti polévku a druhou část pak zapece s vajíčkem sýrem semínky. Pomalý hrnec nechce, nemáme na něj místo. Je nějaký ještě jiný spolehlivý způsob, jak nestravit hodiny v kuchyni prosím? Jednoduché přitom výživné recepty, spíše bezmase prosím,? Děkuji
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: protože ti to nechutná,nebo protože je to droždí ? :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ZUZKAOU: Tohle dělám taky, jen to nenechávám v oleji, ale dělám lžičkou hromádky, které zmrazím a sesypu do sáčku....je to dost praktický a hodí se to skoro všude :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BEBERA: ja mam s tim rozdim problem.. vim, ze je to oblibeny v Lcarb, ale mam z toho divnej pocit to tam davat :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    FITH: na ten účel jsem zamrazila na kostičky a přesypala do pytlíku v mrazáku, ale asi taky zkusím.
    FITH
    FITH --- ---
    ENKATT: Cast z toho pozehnaneho mnozstvi muzes taky rozstrouhat na jemnych slzach zasypat cukrem natlacit do sklenice dat do lednice a pouzivat jak horkych tak do studenych napoju. Je to chutne a osvezujici.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GEISHA: včera jsem do standardní zálivky olol+balsamico přidala ještě lžíci lahůdkového droždí a bylo to vynikající...
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    ZOOEY: super, přesně něco takového jsem potřebovala, díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam