• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LA_BETE: ja je mam ve sklenici v lednici, zasroubovane a dobry. Nasla jsem ted i lonske ve skrince nad sporakem a nic jim nebylo.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Mám dotaz na sušení švestek. Chci nasusit nejake do zásoby. Jenže vždycky je mam spíš vysušenější, ale nejvíc mi chutnají takové ty poloměkké co se dají koupit v pytlíku v obchoďáku, ale bojím se, že bez nějaké konzervace mi zplesniví. Máte na to nějaký tip?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: no oni všichni, včetně Finů a Poláků byly součástí ruské říše minimálně čtyři generace ...
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    GEISHA: Ja jsem tedy presvedcena, ze je to rusky recept, ale ne ze by to nebylo fuk :)
    Kazdopadne kdyz tu vidim tu chvalu, tak mi neda nezminit, ze moje ruska kamaradka to pri ruznych prilezitostech dela pravidelne a ma to tedy velky uspech, akorat ze max. u poloviny lidi, ta druha to stejne intenzivne nedava (mne se z toho treba regulerne navaluje). A nemyslim, ze by to bylo provedenim, spis je to jedno z tech specifickych jidel, ktery clovek bud miluje nebo nesnasi, takze bych radila nejdriv vyzkouset nejake male mnozstvi.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENEVIEVE:
    Zelí z řepy je taky dobrý. Knedlo, vepřo řepo:-)
    GALE
    GALE --- ---
    GENEVIEVE: Finský salát Rosolli. Podobný našemu bramborovému a doplněný o řepu a sledě. Řepy se dává stejné množství jako brambor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ještě tu nepadlo zkvasit (je skvělá a univerzální, jak sama, tak ve směsích...).

    řepa je fajn když se pečená přidá do hummusu.

    je z ní dobré rissotto

    a když člověk neví co s nějakou zeleninou, tak stačí zeptat ottolengiho, ten už něco zajimai vymyslel
    Yotam Ottolenghi’s beetroot recipes | Vegetables | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...eetroot-recipes-yotam-ottolenghi-salad-side-quinoa-chinese-pork-belly

    jo a sled v kožichu je skvělý, i případně bez sledě, jen jako salát s vajíčkem.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: To vypadá zajímavě, díky, vyzkouším. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: děsně dobrý je tohle: http://yellowgreentomatoes.blogspot.cz/2014/10/dynove-noky.html?m=1
    a jdou i dobře mrazit (na tácku) a pak uvařit bez rozmrazení, a vzhledem k obsahu tvarohu je to bílkovinová bomba, takže samá pozitiva a sociální jistoty z tohoto receptu! :-)
    (a dobrá je i pomazánka z pečené dýně - pyré+tvaroh+sůl+pepř)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: no tak to zkusim. tunak repa feta! ale ta feta nebyla moc slana? ja tam nakydam cottage cheese. to bude babicarna panecku!
    GENEVIEVE: no vis, jak bych to tak rekl... zbyl mi nalev na okurky z minulyho roku, asi 2 litry. tak sem ho svaril, dolil sem tam bilej ocet, bylo to kysely, tak sem tam nasypal cukr, ale dosel mi krystal, tak sem do toh kydal hnedej cukr. pak sem to dosolil, pridal vodu, pak trochu octu a cukru este a uz mi to chutnalo tak sem to lil k repe. ale pozor NEDAVAM HREBICEK! jakmile je v repe hrebicek, splachuju ji do hajzlu...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BONEMINA: huh, to vypadá hodně jako experiment :))))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GENEVIEVE: Co sleď v kožichu? Zní to podezřele, vypadá to divně ale chutná to skvěle :) http://www.kusici.cz/index.php/recepty/klasicke/501-sled-v-kozichu
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KASUMI: Já mám řepu i mrkev ráda, a některými recepty z Mačingové jsem se inspirovala, ale když to držela kámoška a pěla na to ódy, tak jsem se tak-tak držela, abych jí neřekla, že je husa (to jsem jí řekla až za rok, kdy měla jojo jak prase a odeslala ji do STOBu, aby už neexperimentovala módními dietami).

    Ať jsem k tématu - co rádi vaříte z dýně? Hokkaido nebo máslové.
    Já točím polévku, pečenou dýni, dýňový nákyp a muffiny, tak hledám nějakou další inspiraci na dýňovou sezónu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ALEXIS: To drziva kolegyne a neda na to dopustit
    Ja kdyz vidim to slozeni jidelnicku, tak me omyva
    Po trech dnech bych nenavidela minimalne mrkev a repu
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    DEVIL: a jaká dáváš lak? muž zavřenou neji, ale já ji ráda, takže klidně si nějakou zavarim. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Já tam zapomněla přidat smajlíka. Byl to ranní humor. Nerozporuju žádný z tvých statementů. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Mačingová, doporučuju nastudovat pokud chceš ranní wtf, je to "dieta" do hrobu (odvodnění a nedostaek proteinů)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    GENEVIEVE: Zapect repu s fetou, trochou chilli a olivovym olejem. Skvely jidlo!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ALEXIS: tak ten dort vypada dobre, to zkusim! dekuju za recept
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GENEVIEVE: Rozkrájet na měsíčky, naolejovat, posolit a upéct. Moje oblíbená příloha (spolu s batátem)
    Pečené sladké brambory s řepou - Recepty.cz - On-line kuchařka
    https://www.recepty.cz/recept/pecene-sladke-brambory-s-repou-151882

    Nebo čokoládový dort.
    Božský čokoládový dort z červené řepy | Čarujeme
    https://carujeme.cz/bozsky-cokoladovy-dort-z-cervene-repy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam