• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    87HIGHFLYER: jako jo, jen je na to už poněkud zima, přechozí kilovka padla na tzaziki
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOIRAIN: tarator, tzatziky, chlodnik.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BONEMINA: tak jako dneska to zpracovat nemusím, ale spíše rychleji, než pomaleji, oficiálně prochází zítra, ale tyhle kysané věci vydrží nějakou dobu
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Potřebuješ to zpracovat rychle a vše? Co třeba vykapat na labneh, naložit do oleje, spotřebovávat průběžně? Pro sebe bych to sice z větší části rozmixovala na lassí, ale to je sladké.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    prosím o tip co se skoro kilem tučnějšího jogurtu (tj. i víc věcí), spíš ne sladké, toho moc nesním a jsem na to sama
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Napíši i sem. Prosim daruji dva lístky do divadla Minor na zítřejší představení pro děti: O veliké repe od 9:30. Lístek je jeden pro dospělého s jeden pro dítě. Měl by někdo zájem? Bohužel se nemůžeme dostavit. Kdyby měl někdo zájem, napište do pošty, pošlu zaplacené listky emailem, škoda to nevyužít.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LA_BETE: ty polomekky z obchodaku sou imho konzervovany sirou. stejne jako se sirou konzervuje treba jabkova stava, kde se vysiri demizon.
    musis je peclive prebrat, aby tam nebyly spory plisne. umejt je a vysusit a pak je jen nariznout a pecku vyndat, ale nerozpulit je. zustane pak vetsi hmota co se nepresusi. pomalu susit na nejnizsi stupen v pootevreny troube. pak je babicka dycky posrsila sprejem s vodou pred uplnym dosusenim. skladovat pak v zaviracich pixlach, nebo nakladackach s vickem
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    BONEMINA: to vypadá jako ten majonézovej salát v HIMYM :-o :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LA_BETE: ja je mam ve sklenici v lednici, zasroubovane a dobry. Nasla jsem ted i lonske ve skrince nad sporakem a nic jim nebylo.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Mám dotaz na sušení švestek. Chci nasusit nejake do zásoby. Jenže vždycky je mam spíš vysušenější, ale nejvíc mi chutnají takové ty poloměkké co se dají koupit v pytlíku v obchoďáku, ale bojím se, že bez nějaké konzervace mi zplesniví. Máte na to nějaký tip?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: no oni všichni, včetně Finů a Poláků byly součástí ruské říše minimálně čtyři generace ...
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    GEISHA: Ja jsem tedy presvedcena, ze je to rusky recept, ale ne ze by to nebylo fuk :)
    Kazdopadne kdyz tu vidim tu chvalu, tak mi neda nezminit, ze moje ruska kamaradka to pri ruznych prilezitostech dela pravidelne a ma to tedy velky uspech, akorat ze max. u poloviny lidi, ta druha to stejne intenzivne nedava (mne se z toho treba regulerne navaluje). A nemyslim, ze by to bylo provedenim, spis je to jedno z tech specifickych jidel, ktery clovek bud miluje nebo nesnasi, takze bych radila nejdriv vyzkouset nejake male mnozstvi.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENEVIEVE:
    Zelí z řepy je taky dobrý. Knedlo, vepřo řepo:-)
    GALE
    GALE --- ---
    GENEVIEVE: Finský salát Rosolli. Podobný našemu bramborovému a doplněný o řepu a sledě. Řepy se dává stejné množství jako brambor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ještě tu nepadlo zkvasit (je skvělá a univerzální, jak sama, tak ve směsích...).

    řepa je fajn když se pečená přidá do hummusu.

    je z ní dobré rissotto

    a když člověk neví co s nějakou zeleninou, tak stačí zeptat ottolengiho, ten už něco zajimai vymyslel
    Yotam Ottolenghi’s beetroot recipes | Vegetables | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...eetroot-recipes-yotam-ottolenghi-salad-side-quinoa-chinese-pork-belly

    jo a sled v kožichu je skvělý, i případně bez sledě, jen jako salát s vajíčkem.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: To vypadá zajímavě, díky, vyzkouším. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: děsně dobrý je tohle: http://yellowgreentomatoes.blogspot.cz/2014/10/dynove-noky.html?m=1
    a jdou i dobře mrazit (na tácku) a pak uvařit bez rozmrazení, a vzhledem k obsahu tvarohu je to bílkovinová bomba, takže samá pozitiva a sociální jistoty z tohoto receptu! :-)
    (a dobrá je i pomazánka z pečené dýně - pyré+tvaroh+sůl+pepř)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: no tak to zkusim. tunak repa feta! ale ta feta nebyla moc slana? ja tam nakydam cottage cheese. to bude babicarna panecku!
    GENEVIEVE: no vis, jak bych to tak rekl... zbyl mi nalev na okurky z minulyho roku, asi 2 litry. tak sem ho svaril, dolil sem tam bilej ocet, bylo to kysely, tak sem tam nasypal cukr, ale dosel mi krystal, tak sem do toh kydal hnedej cukr. pak sem to dosolil, pridal vodu, pak trochu octu a cukru este a uz mi to chutnalo tak sem to lil k repe. ale pozor NEDAVAM HREBICEK! jakmile je v repe hrebicek, splachuju ji do hajzlu...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BONEMINA: huh, to vypadá hodně jako experiment :))))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GENEVIEVE: Co sleď v kožichu? Zní to podezřele, vypadá to divně ale chutná to skvěle :) http://www.kusici.cz/index.php/recepty/klasicke/501-sled-v-kozichu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam