• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Jestli máš čas, tak maso svaž do balíku, pokud je vykostěné, opeč na pánvi a pak dej pomalu dopéct do trouby. Tak na 120°C bych pekla 2,5 - 3 hodiny, podle velikosti.
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: eh, to z hlavy nevim.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KURE: jé, vidíš, to je super nápad, udělám s bramborem a dušenou zeleninou, z nějakýho důvodu jsem se omezovala na vidinu minutky. Na kolik to mám zhruba péct, abych to nějak nevysušila nebo tak?
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: upect.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: přednostně bych dělal rybu, kuře do slanyho nalevu, tam v pohode den vydrzi.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mám asi kilový balení krůtího stehenního. Většinou vařím z prsou, co s tímhle? :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    RUTHLESS: Kuře bych upekla celé, upečené obrané maso pár dní vydrží a dá se postupně zpracovávat.
    S čerstvými rybami to neumím, v tom neporadím.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ahoj, mam logisticky problem.

    V patek mi farmar privezl cely kure, dva maly siveny a jednoho solindiho pstruha (pro dva lidi akorat). Ja jsem se s v sobotu zrusil uplne silene, takze se nevarilo :-D Vcera jsem udelal k veceri ty dva siveny a tak nastava problem co s kuretem a pstruhem.

    I s ohledem na cerstvost.

    Myslite si, ze je realne, abych pstruha treba dneska vyfiletoval, dal do nejake marinady (prosim radu jakou. Nebo jen olol a citron?) a udelal zitra. A dnes zkusil zpracovat pulku kurete a napriklad druhou pulku si nalozit a udelat ve stredu...

    Ma to logiku? Nezkazi se to? Ta ryba je fakt mega cerstva, tu podle me tahal v patek rano...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RISINA: no my tomu říkáme žraso. Ale původně jsem to hnusné slovo nechtěla sát. Blabajz ale vede :-D
    RISINA
    RISINA --- ---
    ZUZKAOU: Tomu se u nás doma říká "blabajz". Dlouho jsem si myslela, že to je oficiální název :-).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BALAENA: jako soulet se da, ale na to jaka je to prumerna vec, to vyzaduje maceni hrachu, maceni krup, pak zvlast vareni, nakonec zapejkani... a este z toho ve vysledku budete prdeli zvedat perinu
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GEISHA: já bych udělala šoulet. obrala maso, na výpek hrách a kroupy, maso na to (nebo zamíchat, podle vkusu každého soudruha), zapéct a hotovo
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: bud ty rejzovy zavitky nebo z toho udelej ravioly a do polivky z obranejch kachnich kosti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: no jako u nás doma posvatecnich obědech bývá úplně nejoblíbenější jídlo když se nakrájí zbytky knedlíků, opecou se na kachním salde, přidá se k tomu obrany maso a na závěr se to smíchá se zelím... ale to asi nehledas...

    ale to obraně kachna maso můžeš zamotat do asijských závitku. Dala bych k tomu okruku, jarní cibulku, koriandr, něco zeleného a hoisn omáčku. a kdybych měla doma mango, přišlo by tam i mango. případně asijský salát z jemné nakrouhaneho červeného zelí.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GEISHA: sendvic! Zalezi co mas doma, ale podobne kombinace jako ma clubak, nebo pecorino, rozpect..francouzska horcice, rukola..
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    DEVIL: Hlavně pije :-) Ono to trochu zmekne, ale že by z toho byla zničehonic křehká lahůdka, to ne. Na druhou stranu nasakle rumem to privabi víc dobrovolníků.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNIKA: aha, to je dobry, rum tu mam, ale tmavej. takze pak to jako jde jist dobre? nebo se pije ten rum s prichuti ananasu?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    DEVIL: Ten se nejlíp zpracuje nacpanim do bílého rumu. Případně i s normálními kousky, když se nesni. Pár dní, ideálně týdnů nesahat a pak mu dát za uši. Naučila jsem se to v Dominikánske a úspěšně od té doby aplikuji :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: myslis ten tvrdej stred? ja to dycky rozvejkam, abych vysal stavu a pak to ale nezeru a plivu to. a jak to zustava mezi zubama...to si dycky preju mi takovej ten rucni kubanskej lis na cukrovou trtinu, abych to nemusel rozvejkavat
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Tak co ty jsi za Brukev... to je zverstvo :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Košťál záměrně nevyhledávam, ale vnitřek ananasu jim pravidelně.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUZKAOU: vidíš, tak se u nás doma "recyklovalo" pečivo už v raných 90s, byť pravda, mámino provedení z té doby by asi spíš bylo do babicáren :)
    Díky za připomenutí, zkusím někdy provést vylepšenou verzi ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam