• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    APRILMOUSE: Kastorex :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: přesně! Babicka chovala kastorexy (jak se to pise? :-) na kozichy a kraliky jsme tudíž meli furt, licka/jazyk/mozek bylo moje :-D nedavno mi licila kamaradka, jak jako dite zazila nejakou tetu, co vysrkavala z lebky kralici mozek a ze ji to dodnes straší :-) taktně jsem mlcela :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: dávám hlavu a vnitřnosti do polévky (ale ledvinky se dají dát i do omáčky, obojí je božský). Půlka lidí mě kvůli tomu považuje za zvrhlíka, ale já už od dětství, kdy jsem asistovala u vaření babičce, miluju z králičí hlavy vyžrat líčka (delikatesa), jazyk a, ehm, i mozek.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: ja sem vcera pekl kureci nohy prepuleny a pod tim sem mel brambory, cibuli papriku a zbytek cesneku a celerovy nate. brambory byly teda 5 minut predvareny, ale hotovy byla ta zelenina zravejsi skoro nez kure
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANDREJKA: z hlavy a kostí udělej vývar ale vnitřnosti opeč zprudka a přidej k tomu králíkovi na smetaně

    mrkni jak to dělá gordon

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: No, tohle jsem si vymyslel kvůli tomu, abych tam nepral vepříka a měl výpečky...
    ;-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOCHANSKA_CH: mám (chci to na zejtra), provedu :) díky!
    FAT: tohle zní taky sakra dobře, ale ta pečeně s bramborem bude přece jen odlehčenější. Znáš to, novoroční předsevzetí... Ale píšu si na příště :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Jestli máš čas, tak maso svaž do balíku, pokud je vykostěné, opeč na pánvi a pak dej pomalu dopéct do trouby. Tak na 120°C bych pekla 2,5 - 3 hodiny, podle velikosti.
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: eh, to z hlavy nevim.
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: Já, když už roupama nevím co, tak vykostím, nakrájím na větší kousky a na dvou lžících sádla upeču spolu s dostatkem cibule, česneku a kmínu jako výpečky. Sůl je samozřejmostí. K tomu brknedlík a zelí. Dietní (téměř) a dobré.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUANTI: ja dělal nedávno kruti / kuřecí jako kapři hranolky a bylo to fajn :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KURE: jé, vidíš, to je super nápad, udělám s bramborem a dušenou zeleninou, z nějakýho důvodu jsem se omezovala na vidinu minutky. Na kolik to mám zhruba péct, abych to nějak nevysušila nebo tak?
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: upect.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: přednostně bych dělal rybu, kuře do slanyho nalevu, tam v pohode den vydrzi.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mám asi kilový balení krůtího stehenního. Většinou vařím z prsou, co s tímhle? :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    RUTHLESS: Kuře bych upekla celé, upečené obrané maso pár dní vydrží a dá se postupně zpracovávat.
    S čerstvými rybami to neumím, v tom neporadím.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ahoj, mam logisticky problem.

    V patek mi farmar privezl cely kure, dva maly siveny a jednoho solindiho pstruha (pro dva lidi akorat). Ja jsem se s v sobotu zrusil uplne silene, takze se nevarilo :-D Vcera jsem udelal k veceri ty dva siveny a tak nastava problem co s kuretem a pstruhem.

    I s ohledem na cerstvost.

    Myslite si, ze je realne, abych pstruha treba dneska vyfiletoval, dal do nejake marinady (prosim radu jakou. Nebo jen olol a citron?) a udelal zitra. A dnes zkusil zpracovat pulku kurete a napriklad druhou pulku si nalozit a udelat ve stredu...

    Ma to logiku? Nezkazi se to? Ta ryba je fakt mega cerstva, tu podle me tahal v patek rano...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RISINA: no my tomu říkáme žraso. Ale původně jsem to hnusné slovo nechtěla sát. Blabajz ale vede :-D
    RISINA
    RISINA --- ---
    ZUZKAOU: Tomu se u nás doma říká "blabajz". Dlouho jsem si myslela, že to je oficiální název :-).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BALAENA: jako soulet se da, ale na to jaka je to prumerna vec, to vyzaduje maceni hrachu, maceni krup, pak zvlast vareni, nakonec zapejkani... a este z toho ve vysledku budete prdeli zvedat perinu
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GEISHA: já bych udělala šoulet. obrala maso, na výpek hrách a kroupy, maso na to (nebo zamíchat, podle vkusu každého soudruha), zapéct a hotovo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam