• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VENIKA: :)
    Where to eat raw chicken sashimi (or torisashi) in Tokyo, Japan
    https://matadornetwork.com/read/raw-chicken-sashimi-tokyo/

    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DEVIL: Kure medium-rare? Bojim
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: ja pek jen nohy a mam rad kure medium rare. vim ze kdyz brambors nepovarim tak sou takovy nedomrdly. ja to pecu v praci v troube na 500F aby to zhnedlo a pak to dam pod alobal dobehnout.
    nejradsi bych pek kureci kridla, ale ty sou tu drazsi nez kureci kozy, coz je fakt frustrujici..
    kachni srdce ci zaludky si tu prodavaj cinani snad pod pultem jak u nas za komousu, protoze je fakt umeni na ne narazit i v cinskym supermarketu...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: Lajklo mi to ID KURE...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: Jo, pect kure na bramborach a zelenine je jeden z mych nejvetsich life hacku :D.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    LUCIASHECK: no vidis, ja to slovo znam jen z detstvi, asi jsem ho ani neviděla nikdy napsaný :-) ale uz jsem ho vyguglila. No byli ti kralici neuveritelne heboucky, jak samet :-) se segrou jsme si s nima hravaly na trave a "pasly" je :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    APRILMOUSE: Kastorex :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: přesně! Babicka chovala kastorexy (jak se to pise? :-) na kozichy a kraliky jsme tudíž meli furt, licka/jazyk/mozek bylo moje :-D nedavno mi licila kamaradka, jak jako dite zazila nejakou tetu, co vysrkavala z lebky kralici mozek a ze ji to dodnes straší :-) taktně jsem mlcela :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: dávám hlavu a vnitřnosti do polévky (ale ledvinky se dají dát i do omáčky, obojí je božský). Půlka lidí mě kvůli tomu považuje za zvrhlíka, ale já už od dětství, kdy jsem asistovala u vaření babičce, miluju z králičí hlavy vyžrat líčka (delikatesa), jazyk a, ehm, i mozek.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: ja sem vcera pekl kureci nohy prepuleny a pod tim sem mel brambory, cibuli papriku a zbytek cesneku a celerovy nate. brambory byly teda 5 minut predvareny, ale hotovy byla ta zelenina zravejsi skoro nez kure
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANDREJKA: z hlavy a kostí udělej vývar ale vnitřnosti opeč zprudka a přidej k tomu králíkovi na smetaně

    mrkni jak to dělá gordon

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: No, tohle jsem si vymyslel kvůli tomu, abych tam nepral vepříka a měl výpečky...
    ;-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOCHANSKA_CH: mám (chci to na zejtra), provedu :) díky!
    FAT: tohle zní taky sakra dobře, ale ta pečeně s bramborem bude přece jen odlehčenější. Znáš to, novoroční předsevzetí... Ale píšu si na příště :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Jestli máš čas, tak maso svaž do balíku, pokud je vykostěné, opeč na pánvi a pak dej pomalu dopéct do trouby. Tak na 120°C bych pekla 2,5 - 3 hodiny, podle velikosti.
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: eh, to z hlavy nevim.
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: Já, když už roupama nevím co, tak vykostím, nakrájím na větší kousky a na dvou lžících sádla upeču spolu s dostatkem cibule, česneku a kmínu jako výpečky. Sůl je samozřejmostí. K tomu brknedlík a zelí. Dietní (téměř) a dobré.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUANTI: ja dělal nedávno kruti / kuřecí jako kapři hranolky a bylo to fajn :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KURE: jé, vidíš, to je super nápad, udělám s bramborem a dušenou zeleninou, z nějakýho důvodu jsem se omezovala na vidinu minutky. Na kolik to mám zhruba péct, abych to nějak nevysušila nebo tak?
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: upect.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam