• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PETATA
    PETATA --- ---
    QUANTI: u nás v takovém malém bistru dělají vyhlášenou celerovou pomazánku, já ho nemám ráda, takže jsem to nikdy neochutnala, ale zkus zapátrat po něčem zajímavém
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    QUANTI: tohle je hrozne dobry, neprekvapive taky od ottolenghiho.
    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    https://ottolenghi.co.uk/recipes/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: Dělám z toho salát s jablkem (červený, masitý), jogurt, majonéza, pepř, citron. Například k žebrům naprosto delikátní záležitost.

    Určitě se da alternovat a dotunit.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: dělám pyre, je to fakt super dobrý a jednoduchy: pokrajet na menší kousky, restovat na masle s trochou olivace, aby to trochu zmeklo. Podlit malým množstvím vody, osolit, chvilku povarit, přidat smetanu a tycakem projet. Konzistence by měla být podobná jako bramborova kaše a použití také jako příloha.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MUTHA: tohle je boží, křepelčí vejce jsem zrovna koupila (protože je chtěly zkusit děti) a moc nevím, co s nima, děkuju!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: udelej rizky, ja je dycky chci udelat ale pak zlenivim a vymeknu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Když už jsme u celeru - sešly se mi tu tři bulvy a to do polívky naházet nestihnu. Celerový hranolky? Jiný nápady?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    VENIKA: Ja bezne vecer dojidam smetanovej jogurt z misky, co stala na stole nekdy i celej den (dite nedojedlo ke snidani) a nic mu neni.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: sumci sou dobry mastny, stavnaty ryby. urcite nestal to co kapr, takze bych jako protipol zvolil naky korenovy zeleniny co sou ted v sezone. nakej pastinak, zmrdkev, koren celeru, cesnek.
    zeleninu bych oloupal, zmensil na velikost hranolek, na panvi lehce zhnedil na oleji s maslem a nekrajenym cesnekem. pak zeleninu dal do pekace vystlanej silikonovym papirem, na to nasolenyho, peprenyho sumce s kostkou masla, podlil bilym vinem a tak tak 20 minut roznil v troube otevreny, podle toho na jak velky kusy je sumec.
    nebo muzes celer varit na kusy zvlast s bramborama a udelat celerovou kasi pak stejne jako kdyz delas normalni kasi
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Rozhodla jsem se, ze dnes pujdu ulovit sumecka africkeho a myslim si i na bramborovou kasi. Prosim, jak nejlepe jej pripravit v tehle kombinaci?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Za tri hodiny s tím nemůže nic bejt, to už museli mít načatý na krámě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VENIKA: tak ty ovoce a granola muzou zrychlit degradaci spolecne s tim ze se s jogurtem manipuluje... nez se vykyda do skla, nez se zavickuje, nez se da do lednice... ale ja treba doziram jogurt co omylem necham na lince pres noc a nic mi po nem nebyva. doma mam 18 stupnu
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURE: Jasny, chapu. Ja u nich ten jogurt jedla stokrat, vzdycky byl dobrej, je to podle me ten smetanovej hodne procentni, z jine substance je moc nepodeziram. Jen mi proste nikdy nestal tri hodiny na stole (kdyz pred tim stal buhvi kde buhvi jak dlouho)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: ehm... bilý. :)
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: já ziju v domění, že jogurt je jedna z vecí který se delají(li) s mlíkem když nemáš lednicku, takze 3hodiny starej jogurt by neměl bejt nepozivatelnej.

    narážel jsem na fakt, ze v krámech je možný koupit ruzny byly substance, ktery nejsou jogurt i kdyz se tak tváří.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURE: Tohle neni neotevreny, je to plastovej kelimek naplnenej dole ovocem, na to je kydnutej jogurt a pak je tam misticka s granolou, tzn je to predpripraveny.
    Ale jako no big deal, furt je to jenom jogurt, michelinskou hvezdu nemaj.
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: tak, a nebo to neni uplne jogurt.

    jogurt v kelimku, neotevrenej, vydrzi par dni v pokojovy teplote temer bez zmeny. jen se vic odseparuje syrovatka.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DEVIL: Ja vim, me to zajima proto, ze mi rano muz v kavarne koupil fancy jogurt s granolou s sebou, nechal ho stat na stole asi tri hodiny a pak uz se to moc nedalo jist.
    Uz se nam podobna vec s touhle kavarnou stala podruhe, tehdy to byla pomazanka, ktera teda byla v lednici. Tak mam jen podezreni, ze to neni uplne cerstvy, nebo to blbe skladujou. (jogurt teda hazu na nas kvuli tem trem hodinam, ale udelam jeste pokus)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VENIKA: asi zalezi na teplote v mistnosti. kdyz ho tam ale nechas dyl nez par hodin, tak zacne kysnout vic a vic az tam vymrou vsechny beneficialni bakterie, a po jeho konzumaci se pak akorat krute a zrejme i rychleji poseres..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Urcite bude nekdo vedet. Kdyz necham bilej jogurt v pokojove teplote, za jak cca dlouho zacne pracovat - ve smyslu, ze se udelaji takovy trochu bublinky a uz chutna tak jako “kynute”?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam