• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: bohuzel se lov v patek nepodaril podle predstav, takze novy pokud dnes, tak snad mi prijde vse objednane. Objednala jsem na vyzkouseni i turin a redkev, coz bezne domu nekupuji a tesim se na cervenou repu
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: sumci sou dobry mastny, stavnaty ryby. urcite nestal to co kapr, takze bych jako protipol zvolil naky korenovy zeleniny co sou ted v sezone. nakej pastinak, zmrdkev, koren celeru, cesnek.
    zeleninu bych oloupal, zmensil na velikost hranolek, na panvi lehce zhnedil na oleji s maslem a nekrajenym cesnekem. pak zeleninu dal do pekace vystlanej silikonovym papirem, na to nasolenyho, peprenyho sumce s kostkou masla, podlil bilym vinem a tak tak 20 minut roznil v troube otevreny, podle toho na jak velky kusy je sumec.
    nebo muzes celer varit na kusy zvlast s bramborama a udelat celerovou kasi pak stejne jako kdyz delas normalni kasi
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Rozhodla jsem se, ze dnes pujdu ulovit sumecka africkeho a myslim si i na bramborovou kasi. Prosim, jak nejlepe jej pripravit v tehle kombinaci?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Za tri hodiny s tím nemůže nic bejt, to už museli mít načatý na krámě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VENIKA: tak ty ovoce a granola muzou zrychlit degradaci spolecne s tim ze se s jogurtem manipuluje... nez se vykyda do skla, nez se zavickuje, nez se da do lednice... ale ja treba doziram jogurt co omylem necham na lince pres noc a nic mi po nem nebyva. doma mam 18 stupnu
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURE: Jasny, chapu. Ja u nich ten jogurt jedla stokrat, vzdycky byl dobrej, je to podle me ten smetanovej hodne procentni, z jine substance je moc nepodeziram. Jen mi proste nikdy nestal tri hodiny na stole (kdyz pred tim stal buhvi kde buhvi jak dlouho)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: ehm... bilý. :)
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: já ziju v domění, že jogurt je jedna z vecí který se delají(li) s mlíkem když nemáš lednicku, takze 3hodiny starej jogurt by neměl bejt nepozivatelnej.

    narážel jsem na fakt, ze v krámech je možný koupit ruzny byly substance, ktery nejsou jogurt i kdyz se tak tváří.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURE: Tohle neni neotevreny, je to plastovej kelimek naplnenej dole ovocem, na to je kydnutej jogurt a pak je tam misticka s granolou, tzn je to predpripraveny.
    Ale jako no big deal, furt je to jenom jogurt, michelinskou hvezdu nemaj.
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: tak, a nebo to neni uplne jogurt.

    jogurt v kelimku, neotevrenej, vydrzi par dni v pokojovy teplote temer bez zmeny. jen se vic odseparuje syrovatka.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DEVIL: Ja vim, me to zajima proto, ze mi rano muz v kavarne koupil fancy jogurt s granolou s sebou, nechal ho stat na stole asi tri hodiny a pak uz se to moc nedalo jist.
    Uz se nam podobna vec s touhle kavarnou stala podruhe, tehdy to byla pomazanka, ktera teda byla v lednici. Tak mam jen podezreni, ze to neni uplne cerstvy, nebo to blbe skladujou. (jogurt teda hazu na nas kvuli tem trem hodinam, ale udelam jeste pokus)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VENIKA: asi zalezi na teplote v mistnosti. kdyz ho tam ale nechas dyl nez par hodin, tak zacne kysnout vic a vic az tam vymrou vsechny beneficialni bakterie, a po jeho konzumaci se pak akorat krute a zrejme i rychleji poseres..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Urcite bude nekdo vedet. Kdyz necham bilej jogurt v pokojove teplote, za jak cca dlouho zacne pracovat - ve smyslu, ze se udelaji takovy trochu bublinky a uz chutna tak jako “kynute”?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNIKA: stane se no. ja varim vyhradne pro sebe tudiz zodpovednost nula. asi bych varil kure podle reguli -li by meli jist deti ci duchodci
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    DEVIL: Já taky ráda stavnaty, hlavně nevysusit a nikdy nám nic nebylo... Až měl syn salmonelu v gradech poctivý týden ctyricitky horečky i při medikaci a lítal z něj obloukama i čaj po lzickach, byl hadrovej a úplně hotovej, jak mu bylo zle. A na negativní vyter, a tedy školku, jsme si počkali skoro dva měsíce... Od ty doby mám prdel staženou a dávám hroznyho bacha.

    Vtipný ovšem je, že jsme nepřišli na zdroj. Syn je nezravec, jede na toustaku a jogurtech, na maso nebo vejce by nesahnul, byl listopad, takže ani zmrzliny nebo tak něco a na oliznuti kontaminovaneho povrchu to měl moc intenzivní, z toho by prý byl mírnější průběh. A ani ve školce, ani doma nikdo neměl sebemenší problém. Takže vůbec netušíme, kde to vzal, ale co jsem viděla, co to umí, tak dávám majzla i na ta prkynka a podobně.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: V Čechách je to úplně oka. Dokonce se daji kupovat vratný a to je pak tak za 4,5 za kus. Nebo něco takovýho.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    seju dopici....cedim. uz pisu jak hidiot
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: zjisti si nejdriv, kde prodavaj n2o bombicky do slehacky. co2 imho skoro vsude ale n2o sou (treba v kanade ne nejlevnejsi a musis jich koupit hafo). navic ja treba potrebuju 2 na jednu lahev, aby to melo dobrej objem, kdyz to chrchlam na dezert. at uz slehacku nebo treba holandaisse.. beurre blanc sem nezkousel teda, ale treba krenovou, holand. a srdce na smetane jo a to je teda fakt super.
    ja ale nez leju dovnitr, tak seju pres neco takovyho, protoze nemam to sitko s tim trychtyrem co ma fuhrer
    https://www.aliexpress.com/...WUTQ6bXEU16xf5bHrD6AASgYsz4t0lvB3vEPdxl69cxQaApmeEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    ale jak rika mutha omacky vychrchlany no2 bombama ze slehackovace je uplne jina dimenze jidla...
    tady si pust insipiraci u fuhrera
    iSi Gourmet Whip Plus Whipper - Bellini Espuma, Bloody Mary & Sauce Hollandaise
    https://www.youtube.com/watch?v=iozUsfOwhYQ&ab_channel=Ezychargers

    nebo tady studii podle novozelandanu podle ktery delam tu hollandaise - sleju vsechno dohro...'whisking my ass' a dam 2 bomby
    Cream Whipper Hollandaise sauce
    https://www.youtube.com/watch?v=FFG-I3p6F9w&ab_channel=TheAlchemistBrewery

    anebo este chef steps, ale tam s tim strasne onanujou. zas maj ale dobrej rozpis ingredienci, kterej pouzivam
    https://www.youtube.com/watch?v=6iOba4LcZHI&ab_channel=ChefSteps
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    dobra, rozhodnuto. Koupim si slehackovou lahev :-)

    MUTHA: todle me presne zajima...! To bych rad vyzkousel.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BALAENA:
    To jsme měli doma a můj muž se toho bál, tak to povyhazoval!:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BALAENA: Toho jsem se vzdycky doma bala
    Nevim proc:))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam