• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: ehm... bilý. :)
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: já ziju v domění, že jogurt je jedna z vecí který se delají(li) s mlíkem když nemáš lednicku, takze 3hodiny starej jogurt by neměl bejt nepozivatelnej.

    narážel jsem na fakt, ze v krámech je možný koupit ruzny byly substance, ktery nejsou jogurt i kdyz se tak tváří.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURE: Tohle neni neotevreny, je to plastovej kelimek naplnenej dole ovocem, na to je kydnutej jogurt a pak je tam misticka s granolou, tzn je to predpripraveny.
    Ale jako no big deal, furt je to jenom jogurt, michelinskou hvezdu nemaj.
    KURE
    KURE --- ---
    VENIKA: tak, a nebo to neni uplne jogurt.

    jogurt v kelimku, neotevrenej, vydrzi par dni v pokojovy teplote temer bez zmeny. jen se vic odseparuje syrovatka.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DEVIL: Ja vim, me to zajima proto, ze mi rano muz v kavarne koupil fancy jogurt s granolou s sebou, nechal ho stat na stole asi tri hodiny a pak uz se to moc nedalo jist.
    Uz se nam podobna vec s touhle kavarnou stala podruhe, tehdy to byla pomazanka, ktera teda byla v lednici. Tak mam jen podezreni, ze to neni uplne cerstvy, nebo to blbe skladujou. (jogurt teda hazu na nas kvuli tem trem hodinam, ale udelam jeste pokus)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VENIKA: asi zalezi na teplote v mistnosti. kdyz ho tam ale nechas dyl nez par hodin, tak zacne kysnout vic a vic az tam vymrou vsechny beneficialni bakterie, a po jeho konzumaci se pak akorat krute a zrejme i rychleji poseres..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Urcite bude nekdo vedet. Kdyz necham bilej jogurt v pokojove teplote, za jak cca dlouho zacne pracovat - ve smyslu, ze se udelaji takovy trochu bublinky a uz chutna tak jako “kynute”?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNIKA: stane se no. ja varim vyhradne pro sebe tudiz zodpovednost nula. asi bych varil kure podle reguli -li by meli jist deti ci duchodci
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    DEVIL: Já taky ráda stavnaty, hlavně nevysusit a nikdy nám nic nebylo... Až měl syn salmonelu v gradech poctivý týden ctyricitky horečky i při medikaci a lítal z něj obloukama i čaj po lzickach, byl hadrovej a úplně hotovej, jak mu bylo zle. A na negativní vyter, a tedy školku, jsme si počkali skoro dva měsíce... Od ty doby mám prdel staženou a dávám hroznyho bacha.

    Vtipný ovšem je, že jsme nepřišli na zdroj. Syn je nezravec, jede na toustaku a jogurtech, na maso nebo vejce by nesahnul, byl listopad, takže ani zmrzliny nebo tak něco a na oliznuti kontaminovaneho povrchu to měl moc intenzivní, z toho by prý byl mírnější průběh. A ani ve školce, ani doma nikdo neměl sebemenší problém. Takže vůbec netušíme, kde to vzal, ale co jsem viděla, co to umí, tak dávám majzla i na ta prkynka a podobně.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: V Čechách je to úplně oka. Dokonce se daji kupovat vratný a to je pak tak za 4,5 za kus. Nebo něco takovýho.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    seju dopici....cedim. uz pisu jak hidiot
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: zjisti si nejdriv, kde prodavaj n2o bombicky do slehacky. co2 imho skoro vsude ale n2o sou (treba v kanade ne nejlevnejsi a musis jich koupit hafo). navic ja treba potrebuju 2 na jednu lahev, aby to melo dobrej objem, kdyz to chrchlam na dezert. at uz slehacku nebo treba holandaisse.. beurre blanc sem nezkousel teda, ale treba krenovou, holand. a srdce na smetane jo a to je teda fakt super.
    ja ale nez leju dovnitr, tak seju pres neco takovyho, protoze nemam to sitko s tim trychtyrem co ma fuhrer
    https://www.aliexpress.com/...WUTQ6bXEU16xf5bHrD6AASgYsz4t0lvB3vEPdxl69cxQaApmeEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    ale jak rika mutha omacky vychrchlany no2 bombama ze slehackovace je uplne jina dimenze jidla...
    tady si pust insipiraci u fuhrera
    iSi Gourmet Whip Plus Whipper - Bellini Espuma, Bloody Mary & Sauce Hollandaise
    https://www.youtube.com/watch?v=iozUsfOwhYQ&ab_channel=Ezychargers

    nebo tady studii podle novozelandanu podle ktery delam tu hollandaise - sleju vsechno dohro...'whisking my ass' a dam 2 bomby
    Cream Whipper Hollandaise sauce
    https://www.youtube.com/watch?v=FFG-I3p6F9w&ab_channel=TheAlchemistBrewery

    anebo este chef steps, ale tam s tim strasne onanujou. zas maj ale dobrej rozpis ingredienci, kterej pouzivam
    https://www.youtube.com/watch?v=6iOba4LcZHI&ab_channel=ChefSteps
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    dobra, rozhodnuto. Koupim si slehackovou lahev :-)

    MUTHA: todle me presne zajima...! To bych rad vyzkousel.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BALAENA:
    To jsme měli doma a můj muž se toho bál, tak to povyhazoval!:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BALAENA: Toho jsem se vzdycky doma bala
    Nevim proc:))))
    MIST
    MIST --- ---
    DEVIL: my mame doma v kuchyni uz asi 20 let jednu z mensich sodovkaren od CocaColy. Kdyz zkrachuje restaurace nebo bar, tak se to da sehnat za hubicku. Existuji i velikosti o malo vetsi nez velky kavovar. Je to nejpouzivanejsi vec nasi domacnosti.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DEVIL: to je z nějakýho inzerátu na aukru :) jsem jen věděla, že to existovalo, a strejda google mi to na dotaz našel
    ALESH
    ALESH --- ---
    MUTHA: hratky se slehackovacem jsou super. Kdyz mas k tomu jeste balonek a dobrou partu:)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BALAENA: jezisi dej to na aukro...vyvolava to ve me vlny hruzy a frustrace!
    odmitam sodastream z duvodu ze to vyrabej sionisticky zidi na uzemi bejvalejch palestinskejch osad, ale vyzral sem na to tak, ze si nosim do prace vsechny mozny flasky a bylo mi umozneno tankovat sodovku tam! :D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KURE:
    zleva: sifonová láhev, šejkr, láhev na šlehačku, nádoba na led
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam