• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Njn, já už mám žlučník pryč, von dělal potíže i po naprosto nevinnejch jídlech. Ale tady toho tuku je přece jen dost:-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tak jestli bych z tohodle mel mit zlucnikovy zachvat.... tak to prumernou svacinku bych nazval zlucnikovou atomovkou :-D
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Palačinky pomazat mascarpone, přidat uzeného lososa a nějaké oblíbené listí, třeba polníček nebo rukolu.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANDREJKA: se špenátem!
    oliv olej+ máslo, na něj česnek, následně špenát
    poté se přidá mascarpone a a trochu smetany
    sůl, příp.pepř, muškátový oříšek, sýr
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Uvaříš těstoviny o malinko míň, než al dente. Mezitím na oliváči opékáš cherry rajčátka (ale jde to třeba i s brokolicí, cuketou, atd.). Můžeš okořenit dle momentální inspirace. Těstoviny sleješ a necháš si z nich trochu vody. Dáš je na pánev k zelenině, promícháš, přidáš mascarpone. Dle požadované konzistence přileješ vodu z těstovin. Nakonec přidáš strouhané vlašáky (nemusí být, ale je to fakt dobrý), promícháš, dokořeníš a dosolíš dle chuti. Na talíři možno přidat parmazán. Po jídle čekáme na žlučníkový záchvat:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MILUCH2:
    Tu miluju! Opečenou a s brkaší. Muž to nejí, prý to vypadá jako hlísti:-)
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    laska na nyxu vidim prochazi zaludkem :D
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    dneska delam vinnou klobasu, protoze jsem ji nikdy nejedl
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: to bych si dal já, ale holky, co to budou jíst, jsou takové upejpavé, aby jim to nedělalo následný problém ve střevech :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: tak ona neni nikdy na stole jen ta zelenina. Osobne to beru jako zdravejsi chutovku a tam se mi moc pecivo nelibi :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: ja teda k ty zelenine a dipu davam jeste nakej skrob aby se z toho neposrali. treba pocesnekovany a na masle oprazeny bagetu nebo chlebicky s nakou pomazankou. zeleninovy tycky samtotny je zlo podle myho
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    a jestli chces delat ten falafel, a nechces se s tim piplat tak hotovou smes za 40kc maji v DM ku a je to dobre ;))
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    BRUKEV: a kdybys mel treba takove artyčoky, tak v troube jsou peckovni
    nebo třeba celerové chipsy
    nebo dyni hokaido na plech
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRUKEV: falafel
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: za sebe pak jeste nejakou misu nachos s fazolema (treba a la chilli sin carne), samozrejme zalezi jak moc se s tim chces piplat, ale umi to udelat hodne parady.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: Listovy sneky v bezmasy verzi :).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SOFIJKA: Používám ju právě v těch receptech, co nechceš, tak jen upozorním, že vcelku dost saje.
    V konvenčním pečeni bych ju prdla do těsta na takovou tu perníkovou buchtu, co se maže marmeládou a sype strouhaným kokosem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: presne, zelenina + dip je top!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: V lidlu mají v italské sekci vyborný velký nakladáný kapary.
    K dipům krájím zeleninu na špalíky (mrkev, řapík, papriku) a vetknu mix nastojato do sklenky, vypadá to lákavě, všichni se na to vrhají.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    doporučíte recepty, v kterejch využiju kokosovou mouku? co jsem našla, je skoro všechno supr trupr bezlepkový, bezcukrový, bezlaktózový atd., to nepotřebuju, naopak bych ocenila, kdyby ostatní ingredience byly „normální“, klidně ji i nakombinuju s pšeničnou moukou. jen jsem s ní nikdy nepracovala, tak nevim, jak by to dopadlo, kdybych třeba v nějakym testě na koláč část zaměnila. díky za rady a tipy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam