• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TUILE: satay - bud klasickej s arasidama (na to je na netu hafo receptu) nebo kesu
    Recept: Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou | od Lucky Grusové
    https://paleosnadno.cz/recept/kureci-spizy-satay-s-kesu-omackou/

    ted jsem nedavno v Soup Bible narazila na kureci polivku s mandlema, pokud je zajem, ofotim recept (jeste jsem ji nedelala)
    TUILE
    TUILE --- ---
    v ramci nastupu na karantenu a nedostatku jineho masa v regalech sem koupila asi dve kila kuresich prsou.
    uz sem delala
    kungpao
    maslovy kure
    rizek na prirodno
    roladu
    nudlicky se zeleninou
    salat s grilovanejma kouskama

    dochazi napady a v mrazaku sou jeste tri porce.

    nejaky napady?
    (jo a nemam troubu, ale treba rolada sla udelat v kontaktnim grilu -ten naopak mam-v alobalu.)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    pro me je kachna zejmena to ozirani kosti a kuze a chrupani pecenejch kousku vseho. kdyz bych ji celou rozebral, tak by mi pak bylo lito pect jen ten skelet. pecena kuze kterou dycky den predem susim posolenou v lednici je asi to nejlepsi.
    delam k ni dycky cerveny zeli a zeru jen kachnu a zeli, zapijim lezakama (rip). knedliky nevedu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DAVE_PAGE: Čerstvý kachní škvarky jsou fakt gut. :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Cela kachna je takové obřadní jídlo. Navíc chci zkusit tu zenovou od Wojtyly. Líbí se mi to jako komplet proste :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    z kachny delam v poslednich par letech 4 jidla - minutkova prsa, pecene/trhane stehna, super vyvar z kosti a schovavam si do mrazaku kuze a tuk, ktere (kdyz je toho vic) pak vyskvarim na skvarky a sadlo. Upect kachnu mi prijde skoro az skoda :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEVIL: já teda miluju pečený prsa. Na kuřeti ne, ale na kachně jo. Ňom.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Taky moc nepeču kachnu vcelku. Prsa na minutkovou úpravu, stehna do trouby, skelet a křídla do vývaru, sádlo okrájím a vyškvařím. Játra na rychlo s cibulí a jablky. Přijde mi, že je pak z toho ptáka víc užitku. :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PEPITO: ja osobne bych to preferoval, prsa jen upravou na panvi, zbytek pect. ja peceni stejne nejradsi stehna a obiracky, vybirani mezizeberniho masicka a srkani jater...
    ostatni ale radsi prsa...
    pak ale co nejvic muzu, tak sbiram do misky vsechny kosti a kdyz je plno, tak udelam vyvar z nich. dochutim ho a pak uplne nejradsi do toho hodim uvarit ty suseny ramen nudle a cerstvej najemno bokchoy a bazim se v tom!
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    DEVIL: Jestli není lepší než celou kachnu udělat jen prsa...

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Discover 'cosutola' cheese-stuffed veal with cavatelli & fusilli | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=LDqV_zcU3CY
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RUTHLESS: kachna má aspoň dvě kila, ale ne masa!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Pratele. Dnesni kachna obed pro 4 a vecere pro 2. Prosim:))

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: zalezi, jak je kachna velka a masita. madarsky kachny sem bohuzel prestaly proudit a tak tu jsou takovy vyzably z quebecku.
    pokud jste 4 rodina, 2 dospely 2 +- deti, tak cela kachna. pokud jsou 4 dospely, pecu dve. na 7 a vic lidi pecu 3.
    podle nakyho kucharskyho pruvodce se ale spravne pocitac pul kachny na cloveka...presne aby mel prso a stehno
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak asi není kachna jako kachna a tím bych to uzavřel. Taky si osobně nedokážu představit snist z kachny půlku jen tak na posezení. Ale kdyz to tak někdo má... závidím vlastně :-D
    MIST
    MIST --- ---
    QUANTI: ale prosim te, neprekrucuj. Jen jsem napsala, ze proste pocitam pri peceni kaceny, aby na osobu bylo stehno a prso, tudiz pulka. Nejime k tomu 4 knedliky, neserviruju to jako ucvaknutou ctvrtku i s kostma. Tecka.....jestli u vas jite kosti nebo chrousty je mi uplne fik. Jen jsem konstatovala, jak pocitam porce ja, zbytek at si prebere kazdy podle sveho.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIST: počkej, a ty myslíš, že my jíme kosti, nebo jakým jiným způsobem nakrmíme z kachny dvakrát tolik lidí? :D
    MIST
    MIST --- ---
    RUTHLESS:
    QUANTI: serviruju jen maso, ne ctvrtku kaceny, kde z toho vetsina jsou kosti na olizovani.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIST: huh, půl kachny na člověka? Měli jsme jednu cca dvoukilovou na čtyři lidi (pravda, dva z toho byli děti) a ještě mi asi tři porce zbyly. Aby měl každý prso i stehno, jsem řešila přepůlením obojího nůžkama na drůbež, zvlášť prso šlo úplně snadno, u stehna je to teda trochu komplikovanější, ale dá se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam