• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KATIA
    KATIA --- ---
    DAWIDOS: ja jsem párkrát brala farma Pesema, bylo to moc fajn, ale je to vyloženě sezónní plus drobně nějaké doplňkové záležitosti (med, čerstvé těstoviny...).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Chapu. Rozumím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: scuk je kvalitou rozmný a dodávají tam ti co přišli o možnot prodávat na trzích, je ale dražší. Obecně teď je na zeleninu nejdhorší čas, protože prostě už je dlouho skladovaná a čerstvá neskleníková ještě není.

    příadně si najdi v okolí KPZ

    Chci se zapojit do KPZ | KPZinfo
    https://kpzinfo.cz/spotrebitel/chci-se-zapojit-do-kpz/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: osvědčený zdroj s dobrou kvalitou? Z webovek to člověk nepozná.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: rajce ted v CR koupit jde
    Čerstvě utrženo
    https://cerstveutrzeno.cz/
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    RUTHLESS: Dekuju, ja to myslel tak, ze kdyz zacnu googlovat, tak je to sama freshbedynka a jimejinak a svetbedynek a ztracim se v tom.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Mne to vozí jeden farmář, v pondělí objednam, v pátek večer přijede. Ale zelenina je fakt jen sezonní. Takže teď jen zimní. Pouzivam ho na kuřata, ryby a tak.

    Zelenina přece všude musí byt taková, ne? Ze není. Přece rajče teď koupit v Čechách nejde... nebo co v tom ocekavas vlastně?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Mate prosim nekdo overene ovozel farmarske bedynky pro Prahu? Nikdy jsem nepotreboval (domaci zdroje), ale ted kvuli korone je to s dodavkama horsi. Diky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koleno ovařit pak strčit do trouby nebo remosky. A do vývaru kroupy, majoránku a spoustu česneku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RUTHLESS: nej jsem měl z konvektomatu :) Ale ten moc domácností nemá.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    taky jsem nedávno naložil koleno a upek. ještě je v lednici. většinou jsem to dělal obyč. sůl, pepř, kmín a česnek (občas černý pivo). zapict na cibulce.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Rozejít se a nechat tam remosku... co to je jako.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Kolena je nej z remosky. Vřele doporucuju.

    Ale taky ho nevarim ani bez temosky jen do trouby.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MILUCH2: Predvar ho a pak ho teprv frkni do trouby
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    Dneska jdu dělat poprvé koleno . Asi ho mám upéct že ? :))
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: v nové kuchařce Romana Vaňka je nějaká rybí pomazánka z vařeného rybího masa
    myslím, že by to šlo v klidu udělat i z pečeného
    kdyžtak ti opíšu další suroviny
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    TOOMIX: obral bych maso a udelal salat, asi nejakej mix testovin / zelenina / yogurt / kopr a nebo ciste zeleninovej treba z celeru, to by taky mohlo pekne fungovat
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pekl jsem v troubě celé pstruhy na másle s petrželí a ještě dost nám zbylo, nějaký nápad, co tak se 2 celýma rybama?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ADELHAIDA: díky za upozornění, byla by škoda si jemnou chuť přebít něčím příliš aromatickým.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DEVIL: netuším, jaký je to druh. V naší oblíbené rybárně, kam nejčastěji chodíme pro siveny a pstruhy, měli zrovna v nabídce jesetera, tak jsme si jednoho vybrali, oni ho klepli a vykuchali, a my zkusíme něco nového.
    Ale jak se teď ukázalo, tak se na novoty u nás doma musí pomalu, nápady od tebe se nesetkali s přijetím, takže je ukládám na později...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam