• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GEISHA: Samosy s tofu a curry čočkou. Pošlem zajtra recept :) má ho hlavný kuchár.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GEISHA: nakrájet, osmažit, pad thai.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: tady se priklanim i k te ne miso variante. Je to fakt dobry.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Další varianta je zahrabat ho do miso pasty a počkat - pak je z toho moc prima pomazánka.

    Tofu | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/tofu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: kimčchi džige - klidně bez vepřového.

    Kimchi stew (Kimchi-jjigae) recipe - Maangchi.com
    https://www.maangchi.com/recipe/kimchi-jjigae
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEISHA: osmahnu na pánvi a přihodím mraženou zeleninu a koření. Zrovna jsem to měl dnes k obědu :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GEISHA: ostrokyselou polevku :)
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    GEISHA: na panvi osmazim a godim do dusenyho zeli:)
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    GEISHA: u nás je oblíbené mapo tofu (tofu + mleté vepřové)
    Mapo Tofu 麻婆豆腐 • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/mapo-tofu/
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GEISHA: do thai curry
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    GEISHA: rozmixuju jako pojidlo do různých pečných/smažených placiček nebo jako základ do pomazánky
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GEISHA: Dávám ho do pečenejch fazolí/čočky, když mě tam nudí vajíčko. A do kuskusu, jako rychlovku. Rozpálím tuk, opeču tofu, koření a zeleninu, zaleju vývarem, nechám přejít varem a dosypu kuskus.
    REONA
    REONA --- ---
    Já nevím, že jsem se tak - s prominutím - blbě zeptala, přitom třeba s hovězím to přesně takhle dělám, buď jen na přírodno nebo s houbami, přesně jak píšete. Asi jsem zrovna měla vypnutý mozek a návod pomohl :-) Navíc jsem zrovna měla v lednici několik sklenic vývaru od sousedky, takže je výsledek skutečně super.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: no vida, veloute, neboli uho :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANABEL_LEE: moment - dobré uho, tedy omáčku z vývaru/výpeku je super věc a základ vaření, respektive jedna ze základních omáček - velouté :-D

    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JESTEDMAN: ano ano, variace jsou ruzne, nebo tam dejte kousky cesneku a je to na cesneku, proste UHO kraluje :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PETATA: neasi a s okurkou znojemská a s vajíčkem štěpánská
    PETATA
    PETATA --- ---
    REONA: jí to jen 50% dětí u nás doma, ale lehce to jde vyndat... až budeš chtít přístě obměnu... úplně stejný postup, jako si dostala, jen přidávam sušené houby a rázem je z toho maso na houbách a samozřejmě UHO :)
    REONA
    REONA --- ---
    ANABEL_LEE: Dopadlo to přesně podle představ, díky!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: jo jeste, k veprovemu se to da udelat podobne i s mrkvi nebo dalsi korenovou zeleninou.. proste Uho je opravdu univerzalni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam