• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STRANGERD: njn, holt je to výzva. Jako pokud je cibule dostatečně rozmělněna (guláše, i ta "burgundská"), tak je to ok. Ale třeba na pizze, nebo i v tom quiche to asi bude problém. Nicméně i když to tam bude, tak ji holt vybere a zbytek zbaští, v tom je to zase průchozí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    STRANGERD: A nepít víno! :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BRUKEV: v tom případě hodně doporučím quiche se špenátem a sušenými rajčaty. Tam teda cibule taky patří, ale asi se s tím dá pracovat. Já miluju ještě porkovy.

    normálně do toho špenátového dávám i lososa, ale jestli se nejí maso, tak to je blbý...
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BRUKEV: ne cibuli a masu, jeste by mohli nejist maslo a byli by na francouzskou kuchyni zcela idealni stravnici:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: Ta kachna vypadá dost zajímavě.
    VSICHNIMAME: v životě jsem nezkoušel, asi to neriskneme
    GENEVIEVE: muž návštěvník nemusí přiznanou cibuli, žena návštěvnice vůbec nejí maso, ale přijde mi to jako ideál varianta. Jde jíst studený, teplý, namixovat suroviny.
    TUILE
    TUILE --- ---
    BRUKEV: coq au vin
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BRUKEV: bouillabaisse - polévka s rybami a zeleninou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRUKEV: Ratatouille.
    FAT
    FAT --- ---
    BRUKEV: Nepátral bych a nasadil burgundskou.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    koukla bych co vařila Julie Child :-)

    jako quiche nic nezkazí, záleží na tom, jak moc se chceš odvázat. :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Se spřátelenou rodinou si náhodně vylosujeme zemi a následně vaříme jídla z té dané kuchyně.

    My vylosovali Francii.
    Nevařil někdo něco podobného? Zatím mě napadá obligátní cibulačka, nějaký quiche, atd.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: jé kulebjaka :D zkoušela jsem tu ruskou (pohanka místo rýže, vrstvy oddělené palačinkami. Za tu práci to nestojí
    Пирог Кулебяка с мясом, капустой, грибами и яйцом - ну, оОчень вкусный!
    https://www.youtube.com/watch?v=f0qc0gpp7eY


    Coulibiac of Salmon from A Taste of Russia by Darra Goldstein
    https://app.ckbk.com/recipe/russ40585c02s001r010/coulibiac-of-salmon

    udělejte někdo tu francouzskou verzi a dejte vědět :-D
    KURE
    KURE --- ---
    ANDREJKA: neni to burgr a je to z lososa ne tresky :D
    ale musím říct že mě to zaujalo. Navíc z královské kuchyně:

    Former Royal Chef Reveals Prince Philip's Fave Meal And The Funniest Moments With The Duke
    https://youtu.be/ammbKPg0aqw
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Rybí frikadely podle Florentýny jsou naprosto úžasné.
    https://www.kucharkaprodceru.cz/rybi-frikadely/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    si tu odložím na nejbližší týdny

    16 Asparagus Recipes That Positively Scream Spring - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2021/04/14/dining/asparagus-recipes-spring.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Gennaro Makes Pumpkin Ravioli ay Parmigiano Reggiano | AD
    https://www.youtube.com/watch?v=lIbVjTWaARs
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Dopadlo to bajecne :) Akorat krokety jsou spis kroketaci, priste udelam mensi

    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: diky, diky moc, vivat!)) otestuju. mliko taky nevim, krome nejakych random pokusu... fcb skvely, zkousela jsem driv, ale tvarilo se to, ze bez uctu/prihlaseni smula. ted to vypada ze to jede!

    jeste shanim kdyby nekdo mel oblibenyho dodavatele kajmaku...? tam jsem lina ja, zvlast kdyz je to surovina na dalsi zpracovani. tesila jsem se na farahuv a misto toho jsem si ho musela podtrhnout nesouhlasnou vlnovkou, pac mi strelil nakou razantni a teda dost neuslechtilou plesnivinu pod vickem :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: z ruky do huby je dobrý zdroj

    Z ruky do huby
    https://www.facebook.com/groups/562872174652197


    jinak šťastná kuřata a vejce teď budou zavážet z Kobylnic, ti jsou taky moc fajn. jinak bývají na Kubáni.


    · Yesterday at 10:30 ·
    Vážení, Pražané chystáme na tuto sobotu tj.10.3. závoz až k vám domu zdarma.
    Opět nabízíme Kobylnická vejce (L , XL 7kc, M 6.50) a Selská kuřata(1kg 180Kc).
    Dále nabízíme paštičky pečené z drůbežích jater, ghíčko, klobásky uzené na buku...
    Pište nám,prosím, na naše stránky do zpráv, uveďte prosím svoji přesnou adresu a telefon budeme rádi za objednavku za 400 kč. Těším se na vás. Odkaz na stránky:https://www.facebook.com/Dvůr-Kobylnice-359641850789173/


    Hovězí a občas mají i veřov beru z loužnice přes KPZ
    Statek Ploužnice
    http://www.plouznice.cz/
    https://kpzinfo.cz/


    co mi chybí je zdroj čerstvýho mlíka, protože jsem líná jezdit do říčan.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam