• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Možná už je pozdě, ale podobný úkol jsem vyřešila bisque, coq au vin a tarte tatin.
    TUILE
    TUILE --- ---
    BRUKEV: coq au vin
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BRUKEV: bouillabaisse - polévka s rybami a zeleninou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRUKEV: Ratatouille.
    FAT
    FAT --- ---
    BRUKEV: Nepátral bych a nasadil burgundskou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Se spřátelenou rodinou si náhodně vylosujeme zemi a následně vaříme jídla z té dané kuchyně.

    My vylosovali Francii.
    Nevařil někdo něco podobného? Zatím mě napadá obligátní cibulačka, nějaký quiche, atd.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: jé kulebjaka :D zkoušela jsem tu ruskou (pohanka místo rýže, vrstvy oddělené palačinkami. Za tu práci to nestojí
    Пирог Кулебяка с мясом, капустой, грибами и яйцом - ну, оОчень вкусный!
    https://www.youtube.com/watch?v=f0qc0gpp7eY


    Coulibiac of Salmon from A Taste of Russia by Darra Goldstein
    https://app.ckbk.com/recipe/russ40585c02s001r010/coulibiac-of-salmon

    udělejte někdo tu francouzskou verzi a dejte vědět :-D
    KURE
    KURE --- ---
    ANDREJKA: neni to burgr a je to z lososa ne tresky :D
    ale musím říct že mě to zaujalo. Navíc z královské kuchyně:

    Former Royal Chef Reveals Prince Philip's Fave Meal And The Funniest Moments With The Duke
    https://youtu.be/ammbKPg0aqw
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Rybí frikadely podle Florentýny jsou naprosto úžasné.
    https://www.kucharkaprodceru.cz/rybi-frikadely/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    si tu odložím na nejbližší týdny

    16 Asparagus Recipes That Positively Scream Spring - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2021/04/14/dining/asparagus-recipes-spring.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Gennaro Makes Pumpkin Ravioli ay Parmigiano Reggiano | AD
    https://www.youtube.com/watch?v=lIbVjTWaARs
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Dopadlo to bajecne :) Akorat krokety jsou spis kroketaci, priste udelam mensi

    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: diky, diky moc, vivat!)) otestuju. mliko taky nevim, krome nejakych random pokusu... fcb skvely, zkousela jsem driv, ale tvarilo se to, ze bez uctu/prihlaseni smula. ted to vypada ze to jede!

    jeste shanim kdyby nekdo mel oblibenyho dodavatele kajmaku...? tam jsem lina ja, zvlast kdyz je to surovina na dalsi zpracovani. tesila jsem se na farahuv a misto toho jsem si ho musela podtrhnout nesouhlasnou vlnovkou, pac mi strelil nakou razantni a teda dost neuslechtilou plesnivinu pod vickem :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: z ruky do huby je dobrý zdroj

    Z ruky do huby
    https://www.facebook.com/groups/562872174652197


    jinak šťastná kuřata a vejce teď budou zavážet z Kobylnic, ti jsou taky moc fajn. jinak bývají na Kubáni.


    · Yesterday at 10:30 ·
    Vážení, Pražané chystáme na tuto sobotu tj.10.3. závoz až k vám domu zdarma.
    Opět nabízíme Kobylnická vejce (L , XL 7kc, M 6.50) a Selská kuřata(1kg 180Kc).
    Dále nabízíme paštičky pečené z drůbežích jater, ghíčko, klobásky uzené na buku...
    Pište nám,prosím, na naše stránky do zpráv, uveďte prosím svoji přesnou adresu a telefon budeme rádi za objednavku za 400 kč. Těším se na vás. Odkaz na stránky:https://www.facebook.com/Dvůr-Kobylnice-359641850789173/


    Hovězí a občas mají i veřov beru z loužnice přes KPZ
    Statek Ploužnice
    http://www.plouznice.cz/
    https://kpzinfo.cz/


    co mi chybí je zdroj čerstvýho mlíka, protože jsem líná jezdit do říčan.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: diky moc za tip, vyzkouseno. sok z rozvozu do 24 hodin ze zcela nahodne/omylem uskutecnene vikendove objednavky. kdyz prisel potvrzovaci mail, ze to hned bude, tak jsem to nebrala vazne, pondeli je daleko... dorazili v nedeli dopoledne)) nastesti toho meli vic a nejeli jen kvuli tomu. prijemna kombinace rozumnych podminek, produktu a servisu. dlouho se mi nedarilo neco podobnyho najit pote, co predchozi normalni dodavatele prestali zavazet. jeste otestujem :) zelenina a ovoce OK, rekla bych adekvatni tomu, jak pises.

    + nemate nekdo ozkouseny tip na podobnyho system na maso/mlecny vyrobky?
    EJDM
    EJDM --- ---
    *heavy salivating*

    The Spicy Cumin Lamb Burger, an Anthony Bourdain Favorite.
    https://www.youtube.com/watch?v=XzxETki1oz8
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MIST: krokety!! Diky ti :)
    Ostatnim tez, ale krokety vitezi.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MATHEA: co bulgur?
    MIST
    MIST --- ---
    MATHEA: krokety
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MATHEA: co halušky? není to sice moc daleko od noků, ale mě by k tomu bavily :) tak nevím, jestli na ně uplatňuješ stejné omezení jak ty noky...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Poradite alternativni prilohu? Uvarila jsem si super hovezi na cesneku, zejtra si k nemu udelam jeste spenat, ale nemam rada bramborovy knedliky, noky jen s kremovejma omackama. Jen klasicky brambory, nebo vas napadne neco lepsiho? Kombinace ryze a spenatu se mi trochu ekluje :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BRUKEV: Jenom u guláše pozor v létě na hygienu. Na naší oslavě jsme měli zavakuovaný vaky cca 10 porcí a jedlo/ přihrívalo se to postupně jak vznikal hlad/ chuť. (Mám známou catering firmu).

    V poslední dávce se ohřálo a najedlo cca 7 lidí v pohodě a pak poslední 4, co si ho dávali cca po půl hodině z hrnce. Tedy nebylo udržovaný teplý na výdeji. Musel se stát nějaký rychlý kazící proces, senzoricky byl guláš uplně ok, ale poblili a posrali jsme se my poslední 4 strašně ( vč. vysokých horeček).

    Do teď se křižuju, protože před náma to jedli malý děti.

    Je jasný, že tam nebude šoker atd, ale fakt si to pohlídejte, žádné množství pálenek, slivovic etc to nezachránilo..:

    Vděcný jídlo na gril jsou i burgery, to je taková všeobecně oblíbená věc. A pstruzi, pokud máte v okolí pstruhárnu.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: prase je silnej zazitek, nekde na nejaky slezine nebo na svatbe, to se vreje kazdymu do pameti do konce zivota!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Je to tak. Ale je to stejný jak Čirina. Ja jsem do ty restaurace nemohl chodit. Bylo mi z ni proste fyzicky nedobře. Vždycky se objevila u stolu... ale zbytek rodiny to tam miloval (teda až na tátu, ten je po mne :-))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Coz je vlastne spis tvoje skoda.. pac ty jeji recepty vetsinou funguji:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam