• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    QUANTI: to je nouzovka. Různé tyto zeleninové směsi děláme pravidleně, chtěli jsme něco jiného. Nicméně nouzovka, která nikdy nezklame.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: přidám se k ratatouille, je to poměrně jednoduchý (když si člověk odmyslí všechno to krájení), žravý a bezmasý :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BRUKEV: v tom špenátovém quiche je akorát v tom špenátu, kde je fakt nadrobno a neviditelná, takže pokud nevadí rozmělněná, tak to bude v pohodě :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STRANGERD: njn, holt je to výzva. Jako pokud je cibule dostatečně rozmělněna (guláše, i ta "burgundská"), tak je to ok. Ale třeba na pizze, nebo i v tom quiche to asi bude problém. Nicméně i když to tam bude, tak ji holt vybere a zbytek zbaští, v tom je to zase průchozí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    STRANGERD: A nepít víno! :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BRUKEV: v tom případě hodně doporučím quiche se špenátem a sušenými rajčaty. Tam teda cibule taky patří, ale asi se s tím dá pracovat. Já miluju ještě porkovy.

    normálně do toho špenátového dávám i lososa, ale jestli se nejí maso, tak to je blbý...
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BRUKEV: ne cibuli a masu, jeste by mohli nejist maslo a byli by na francouzskou kuchyni zcela idealni stravnici:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: Ta kachna vypadá dost zajímavě.
    VSICHNIMAME: v životě jsem nezkoušel, asi to neriskneme
    GENEVIEVE: muž návštěvník nemusí přiznanou cibuli, žena návštěvnice vůbec nejí maso, ale přijde mi to jako ideál varianta. Jde jíst studený, teplý, namixovat suroviny.
    TUILE
    TUILE --- ---
    BRUKEV: coq au vin
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BRUKEV: bouillabaisse - polévka s rybami a zeleninou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRUKEV: Ratatouille.
    FAT
    FAT --- ---
    BRUKEV: Nepátral bych a nasadil burgundskou.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    koukla bych co vařila Julie Child :-)

    jako quiche nic nezkazí, záleží na tom, jak moc se chceš odvázat. :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Se spřátelenou rodinou si náhodně vylosujeme zemi a následně vaříme jídla z té dané kuchyně.

    My vylosovali Francii.
    Nevařil někdo něco podobného? Zatím mě napadá obligátní cibulačka, nějaký quiche, atd.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: jé kulebjaka :D zkoušela jsem tu ruskou (pohanka místo rýže, vrstvy oddělené palačinkami. Za tu práci to nestojí
    Пирог Кулебяка с мясом, капустой, грибами и яйцом - ну, оОчень вкусный!
    https://www.youtube.com/watch?v=f0qc0gpp7eY


    Coulibiac of Salmon from A Taste of Russia by Darra Goldstein
    https://app.ckbk.com/recipe/russ40585c02s001r010/coulibiac-of-salmon

    udělejte někdo tu francouzskou verzi a dejte vědět :-D
    KURE
    KURE --- ---
    ANDREJKA: neni to burgr a je to z lososa ne tresky :D
    ale musím říct že mě to zaujalo. Navíc z královské kuchyně:

    Former Royal Chef Reveals Prince Philip's Fave Meal And The Funniest Moments With The Duke
    https://youtu.be/ammbKPg0aqw
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Rybí frikadely podle Florentýny jsou naprosto úžasné.
    https://www.kucharkaprodceru.cz/rybi-frikadely/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    si tu odložím na nejbližší týdny

    16 Asparagus Recipes That Positively Scream Spring - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2021/04/14/dining/asparagus-recipes-spring.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Gennaro Makes Pumpkin Ravioli ay Parmigiano Reggiano | AD
    https://www.youtube.com/watch?v=lIbVjTWaARs
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam