• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    můj oblíbený recept na kuřecí prsa marinovaná v jogurt tvrdí, že by se měla marinovat cca hodinu.
    stane se něco neblahého (=výrazně se změní chuť/konzistence), pokud je tam prdnu už večer a nechám je tam do oběda?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Přesně tak, blanšírovat bez tuhých žeber a pak třeba prohřát s česnekem nebo opečenou slaninou. (Zrovna jedna čeká na tohle zpracování v lednici).
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Díky vám všem, to je super! Asi vyhraje SARAJ a LILINKA6423, ale i to ostatní zní dobře.
    RUTHLESS: To znám, ale v tomhle vedru prostě nechci zapejkat.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Do pekace plněny masem/ryzí… to se da jist nakonec i studeny a upřímně, ja všechny tydle zavitky miluju
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ADELHAIDA: Kapustu lehce předvařit, pak na oliváči orestovat česnek a ančovičky. Přidat kapustu, tymián a bílé fazole z konzervy. Ohřát a dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou. Jíme to s kváskovým chlebem.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ADELHAIDA: kapusta na mozecek (místo kvetaku). Ta mladá je na to super.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: případně variaci na pizzoccheri
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: musis vyrezat ty velky kostaly z toho. pak ji lehce sparis a zchlazenou muzes dat do lednice a pridat jen na panev pak a zasmahnout do jidla na masle nebo jako prilohu
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ADELHAIDA: ja ji rada s testovinama - na panev slaninu, chilli, cesnek, trocha olivace, pokrajet kapustu, lehce orestovat, at je krupava, pak podlejes trochou vody z testovin, parmezan - hotovo.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Ve farmářské bedýnce jsem dostala kapustu, ale všechna jídla, co s ní znám, se pečou, nebo vaří a smaží dost dlouho, což se mi vtěhlech vedrech mocnezamlouvá. Máte prosím někdo oblíbený recept, kde se kapusta neupravuje tak dlouho?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: udelala jsem vicemene toto a bylo to fakt dobry
    HOFFMI: to jsem si precetla az pak, ale cerstvy mango jsem mela, puvodne jsem myslela, ze to udelam nejak s nim.. tak jsem to mango snedla dneska, no.. taky dobry :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNIKA: dohledala jsem si objednávku a jsou to skoro přesně 2 roky
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BEBERA: A jak ho máš dlouho? Chjo, jestli šla kvalita do kelu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNIKA: AIJA: už jsem to k Braunu psala v Domácnosti, ten nový Braun jsem koupila na základě mnohaleté dobré zkušenosti s předchozím tyčovým mixérem právě od Braunu. A Ten rozdíl je neskutečný - spolehlivý pracant x rozmazlená fiflena, co se přehřívá i při šlehání majonézy...
    AIJA
    AIJA --- ---
    BEBERA:
    Braun mi jede už kolikátej rok úplně v pohodě. Teda zatím! Jestli jsem to nezakřikla...:-)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    KASUMI:
    Sticky mango prawns | Seafood recipes | Jamie Oliver recipes
    https://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/sticky-mango-prawns/
    5 ingredienci, vyborny
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BEBERA: Hehe a náš jede jako das, minimálně dva roky, spíš víc. A je boží a miluju ho :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: můžu určitě NEdoporučit Braun. Vyhni se mu obloukem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: tempuru?
    miso máslo?

    ze skeletů vývar
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mozna zkusim toto
    Tiger Prawns in Garlic Ginger Soy Sauce | Ahead of Thyme
    https://www.aheadofthyme.com/tiger-prawns-garlic-ginger-soy-sauce/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam