• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: udelala jsem vicemene toto a bylo to fakt dobry
    HOFFMI: to jsem si precetla az pak, ale cerstvy mango jsem mela, puvodne jsem myslela, ze to udelam nejak s nim.. tak jsem to mango snedla dneska, no.. taky dobry :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNIKA: dohledala jsem si objednávku a jsou to skoro přesně 2 roky
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BEBERA: A jak ho máš dlouho? Chjo, jestli šla kvalita do kelu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNIKA: AIJA: už jsem to k Braunu psala v Domácnosti, ten nový Braun jsem koupila na základě mnohaleté dobré zkušenosti s předchozím tyčovým mixérem právě od Braunu. A Ten rozdíl je neskutečný - spolehlivý pracant x rozmazlená fiflena, co se přehřívá i při šlehání majonézy...
    AIJA
    AIJA --- ---
    BEBERA:
    Braun mi jede už kolikátej rok úplně v pohodě. Teda zatím! Jestli jsem to nezakřikla...:-)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    KASUMI:
    Sticky mango prawns | Seafood recipes | Jamie Oliver recipes
    https://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/sticky-mango-prawns/
    5 ingredienci, vyborny
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BEBERA: Hehe a náš jede jako das, minimálně dva roky, spíš víc. A je boží a miluju ho :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: můžu určitě NEdoporučit Braun. Vyhni se mu obloukem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: tempuru?
    miso máslo?

    ze skeletů vývar
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mozna zkusim toto
    Tiger Prawns in Garlic Ginger Soy Sauce | Ahead of Thyme
    https://www.aheadofthyme.com/tiger-prawns-garlic-ginger-soy-sauce/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mam tady krasny velky ocisteny krevety s krunyrkem
    Krevety argentinské červené | Boxxi
    https://www.boxxi.cz/krevety-arg-cervene

    nejakej tip, co s nima?
    klasickej gril ne

    minule jsem delala neco ala kreolska omacka, to bylo super a klidne si to zopaknu, ale radsi bych asi neco noveho
    obvykle delam krevety na cesneku a chilli, s trochou citronu. taky moznost..
    kari delat nechci

    napada vas nejaka jina zajimava uprava, co ty krevety nezabije? nebo nemam vymyslet a udelat je easy peasy na panvi s tim chilli/limetou treba..tak to asi dopadne.. ale kdybyste nekdo neco zajimaveho vedel, treba se necham inspirovat

    diky!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Jsem trochu OT, ale potřebovala bych doporučení na opravdu dobrý ponorný mixér. Mám pocit, že poslední dobou nic nevydrží.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANNIKA: tenhle recept mám ověřený, dělám ho buď do silikonové formy průměr cca 23 cm nebo jako muffiny

    BROWNIES
    400 g čokolády s obsahem kakaa 50-60%,
    250 g Hery,
    3 velká nebo 4 malá vejce,
    250 g hnědého krupicového cukru,
    85 g hladké mouky,
    půl lžičky prášku do pečiva.

    Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte spolu s máslem.

    Vejce vyšlehejte spolu s cukrem, až vznikne světlá a hustá hmota.

    Tuto hmotu opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády.

    Navrch prosijte mouku s trochou prášku do pečiva a se vší jemností vymíchejte dohladka.

    Vlijte do formy či pekáčku.

    Pečte 30–35 minut na 160°C (elektrická) nebo 140°C (horkovzdušná).

    Povrch musí být pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Není tu nějaký znalec brownies? Mě asi někdo proklel. Dvakrát se mi povedly, před lety, a od ty doby ani prdlajs. Ať dělám, co dělám, mám hnednou buchtu bez krusticky. Zkoušela jsem podle apetitu, zkoušela jsem podle Florentyny, zkoušela jsem tohle fakt detailní video, kde se na výsledek srdce směje. Nastudovano mam zleva zprava, poměry, co co dělá, nevysusim to... a ne. Prostě ne. Zas mám hnědou buchtu, která je tak jakože ok, ale já nechci hnědou buchtu, já chci brownies, zvejkavy a s papírovou vrstvickou nahoře! Tušil by někdo, kde může být problém?

    The Best Brownies You'll Ever Eat
    https://youtu.be/VvJm4pQZ04s


    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Když to podleješ vývarem, tak tam ta masová chuť bude dostatečně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: a šlo by to uvařit bez masa? Přišlo by mi to takový plonkový, kdyby to nechytlo chuť od dusícího se masa... ale nezkoušela jsem to.

    Jinak díky všem, nakonec byla variace na znojemskou, ale nápadů tu bylo dobrých hodně, tak snad nezaúřaduje alzheimer a ještě na ně dojde :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: tyjo, tak jsme se inspirovali sami a zajeli nakoupit na hamburgery a misto housek kaiserky, fotku nemam :)) ale bylo to výborný, tak dik
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TRISSIE: povidlova omacka by prosla? Idealne s nokama.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Nebo něco z kořenové zeleniny na víně (moje děti to měly rády od malička).
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Smetanová rozmarýnová (s rýží) nebo houbová?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam