• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    K těm tipům tady bych přidala ještě různý placky pečené třeba nasucho. Pak po dvou třech zamrazit.
    A včera jsme měli zapečené brambory s nivou...a frbr taky jdou zamrazit.
    APPU
    APPU --- ---
    JAJITA: bramborove knedliky a taky muzes zamrazit
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAJITA: halušky?:)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Dostala jsem 5 kg loňských brambor z krechtu, co s nimi? Na víkend jsou šťouchačky, co dál? Zatím neklíčí.
    Díky za tipy, kromě brtésta :-D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EFFKA:
    RUTHLESS: hmm jj nějakej obyč salát ať už se sladkokyselou zálivkou nebo ala coleslaw už jsem z něj asi dělala...no ono asi nic moc lepšího nebude

    ještě jsem našla takovou letní minestrone
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CMLKA: Dim sumy :-)

    Ale super salát… u nás se u rodičů vždycky jedl k večeři úplně obyc salat nějaký. A jedna varianta je čínský zelí, sladkokyselej nálev a do toho například kukuřice, když jsme se rozsoupli. Je to překvapivě strašně dobrý a obyc a jako třeba ke slanymu strudlu… dobrý
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    CMLKA: ja z neho delam jakoze coleslaw a je to takovy jemnejsi, nez z normalniho zeli.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    87HIGHFLYER: to nemam moc rada
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CMLKA: můžeš udělat kimchi
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    nemate nekdo tip co s hlavkou cinskyho zeli? nedelate nejakej super salat?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: nemysilm, ja to obcas necham pres noc
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: nestane se vůbec nic šatného
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: jo, to chapu. Tak to je pak peklo. Tydle chytry pristroje jsou fakt za trest nekdy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: No... my jsme si ppřídili troubu, co je nějak skrytě inteligentní (ve specifikaci výrobku tahle funkce nebyla), a když se vypne, nebo se jí hodně sníží teplota, začne funět horkej vzduch do místnosti. Což je pěkně dementní z víc důvodů, ale teď v létě je to fakt vopruz.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: ja to mam tak, ze radsi to hodim do trouby a pripravim studeny a pak mam jen v troube nez stat u plotny :-) tak proto jsem daval takovy navrh :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SARAJ: Bylo to výborný! Místo chilli jsem použila muškátový oříšek a místo vody z těstovin bílé víno, a jedlo to i batole momentálně odmítající zelenou zeleninu.
    TRISSIE: Já to nechávala skoro vždycky dýl, hodina mi připadala málo. IMHO je to trochu citlivější kombinace, jogurt a syrový kuře, tak se autor receptu radši kryje:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    můj oblíbený recept na kuřecí prsa marinovaná v jogurt tvrdí, že by se měla marinovat cca hodinu.
    stane se něco neblahého (=výrazně se změní chuť/konzistence), pokud je tam prdnu už večer a nechám je tam do oběda?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Přesně tak, blanšírovat bez tuhých žeber a pak třeba prohřát s česnekem nebo opečenou slaninou. (Zrovna jedna čeká na tohle zpracování v lednici).
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Díky vám všem, to je super! Asi vyhraje SARAJ a LILINKA6423, ale i to ostatní zní dobře.
    RUTHLESS: To znám, ale v tomhle vedru prostě nechci zapejkat.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Do pekace plněny masem/ryzí… to se da jist nakonec i studeny a upřímně, ja všechny tydle zavitky miluju
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ADELHAIDA: Kapustu lehce předvařit, pak na oliváči orestovat česnek a ančovičky. Přidat kapustu, tymián a bílé fazole z konzervy. Ohřát a dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou. Jíme to s kváskovým chlebem.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ADELHAIDA: kapusta na mozecek (místo kvetaku). Ta mladá je na to super.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: případně variaci na pizzoccheri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam