• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ANDREJKA: maso v té skladbě surovin být nemusí, klidně jenom vrstvená zelenina, dle obsahu lednice, špajzu, nákupu na tržnici ;-)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    tak kure s bramborama dobry a manzel, ktery mel nejdriv dost kecu, co s takovym kramem, se ptal, jestli se v tom da delat i neco vegetarianskeho. mate osvedceny recept na remosku bez masa? (a teda nemyslim buchty) diky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: ...nejsme chipsy, neeejsme chipsy, jsme brambůrky z Moravy :-P
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: plus mínus ta hodina...
    dobrou chuť :-)
    (moje remoska dneska odcestovala do servisu kvůli rozbitému zapínání, tak můžu jen tiše závidět...)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    TRISSIE: dík :) (já se neptala, jak poznám, že je to hotový, spíš abych věděla, kdy zhruba to zapnout)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: až mi přijde, že má kuře hezkou barvu? :-)
    něco v rozmezí 0:45 - 1:15, podle velikosti kuřecích kusů.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    zkouším poprvé remosku, trissiin recept na brambory s kuřetem. jak dlouho se zhruba peče? (velká remoska) díky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jako správná babička vaří v kotli :)

    Italian Grandma Makes Bolognese Sauce
    https://www.youtube.com/watch?v=MJ_WhvmTy6E
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    APPU
    APPU --- ---
    Tak ted uz to mozna vedet chci
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    A to ani nechtějte vědět, jakýho crcání je s výrobou brambůrků téměř bez akrylamidu, který stanovujeme jednomu výrobci. Doma bych se na to fakt vybodla :-/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JESTEDMAN: Hranoly vyrobím, v loji to nebude, bo na ostatní sobecky prdím ;-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    na hranolcích je samozřejmě důležitá odrůda, poměr cukr vs škrob a hustota brambor, stejnoměrnost hranolků. Blanšírovat a smažit na dvakrát určitě, nejlépe samozřejmě v loji. Někteří doporučují po prvním smažení zmrazit... Jenže pak člověk zjistí, že každý preferuje jiné hranolky a je to v loji :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KURE: Nevim jak Heston, ale belgicani/holandani to nejdriv oblansirujou a pak dvakrat smazi. :)
    KURE
    KURE --- ---
    87HIGHFLYER: Heston Blumenthal je dělal myslim na 3x dokonce :D ale on je divnej
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ehm...to se mi nejak nespojilo, ac je to asi o dva prispevky niz...no nic. Kazdopadne tip s krupavosti za provereni stoji, dik:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: Jajita potřebuje nějak upotřebit větší množství brambor v jednočlenné domácnosti :-D

    Ale to že nejdřív to převaříš, předpečeš či předsmažíš na nízkou teplotu a necháš ty škroby vychladnout a pak to znovu osmažíš, zprudka opečeš pomazané tukem, tak vede k lepší křupavosti.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ma to neco co obhaji ten vopruz kolem? Normal peceny brambory jsou tak za pul hodky komplet a hranoky mrazeny koupis. Nebo je to tak jiny a lepsi ze se vyplati s tim crcat?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    předpečený hranolky do mrazáku.

    Nakrájet, vrazit do trouby na 150°C tak na 40 minut, dokud to nebude bledý hranolek, co už není syrová brambora
    Napytlovat, vymáčknout z toho co nejvíc vzduchu, zamrazit.

    A pak to člověk jen vytáhne a buď pomastí a vrazí do vyhřáté trouby na 220, dokud to nezezlátne (okolo 20 minut) a nebo osmaží v oleji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam