• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ehm...to se mi nejak nespojilo, ac je to asi o dva prispevky niz...no nic. Kazdopadne tip s krupavosti za provereni stoji, dik:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: Jajita potřebuje nějak upotřebit větší množství brambor v jednočlenné domácnosti :-D

    Ale to že nejdřív to převaříš, předpečeš či předsmažíš na nízkou teplotu a necháš ty škroby vychladnout a pak to znovu osmažíš, zprudka opečeš pomazané tukem, tak vede k lepší křupavosti.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ma to neco co obhaji ten vopruz kolem? Normal peceny brambory jsou tak za pul hodky komplet a hranoky mrazeny koupis. Nebo je to tak jiny a lepsi ze se vyplati s tim crcat?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    předpečený hranolky do mrazáku.

    Nakrájet, vrazit do trouby na 150°C tak na 40 minut, dokud to nebude bledý hranolek, co už není syrová brambora
    Napytlovat, vymáčknout z toho co nejvíc vzduchu, zamrazit.

    A pak to člověk jen vytáhne a buď pomastí a vrazí do vyhřáté trouby na 220, dokud to nezezlátne (okolo 20 minut) a nebo osmaží v oleji.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    K těm tipům tady bych přidala ještě různý placky pečené třeba nasucho. Pak po dvou třech zamrazit.
    A včera jsme měli zapečené brambory s nivou...a frbr taky jdou zamrazit.
    APPU
    APPU --- ---
    JAJITA: bramborove knedliky a taky muzes zamrazit
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CROMWELL: Vařím jen pro sebe a přes týden mám super obědy v práci ;-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAJITA: po pravdě my je doma milujeme, takže zmizí skoro jakékoliv množství, ale asi jo, proč by to nešlo :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Bramboraky? :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CAMELLA: Ty by se asi daly i zamrazit, že?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAJITA: halušky?:)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Dostala jsem 5 kg loňských brambor z krechtu, co s nimi? Na víkend jsou šťouchačky, co dál? Zatím neklíčí.
    Díky za tipy, kromě brtésta :-D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EFFKA:
    RUTHLESS: hmm jj nějakej obyč salát ať už se sladkokyselou zálivkou nebo ala coleslaw už jsem z něj asi dělala...no ono asi nic moc lepšího nebude

    ještě jsem našla takovou letní minestrone
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CMLKA: Dim sumy :-)

    Ale super salát… u nás se u rodičů vždycky jedl k večeři úplně obyc salat nějaký. A jedna varianta je čínský zelí, sladkokyselej nálev a do toho například kukuřice, když jsme se rozsoupli. Je to překvapivě strašně dobrý a obyc a jako třeba ke slanymu strudlu… dobrý
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    CMLKA: ja z neho delam jakoze coleslaw a je to takovy jemnejsi, nez z normalniho zeli.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    87HIGHFLYER: to nemam moc rada
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CMLKA: můžeš udělat kimchi
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    nemate nekdo tip co s hlavkou cinskyho zeli? nedelate nejakej super salat?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: nemysilm, ja to obcas necham pres noc
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: nestane se vůbec nic šatného
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: jo, to chapu. Tak to je pak peklo. Tydle chytry pristroje jsou fakt za trest nekdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam