• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: 😉🤗
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FAT: o žních.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Omluva, ale KDY nemá strašit Mikulášem? Takový časový údaj jsem ještě neslyšel a ani nečetl.
    😉
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MONROE: Nestraš Mikulášem ve zňa :D
    Dělat plány 5 měsíců dopředu je dnes docela úsměvné ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: ja experimentuju 364 dni v roce, ten jeden je proste takhle a nazdar a bez toho by mi to bylo fakt lito. Uz jsme s mamou meli problem i kvuli tomu, ze tata prosazoval jinou rybi polivku :-)
    MONROE
    MONROE --- ---
    KURE: Veprovy! :D to jediny co vim. Zkusim nejaky recepty niz, protoze ty rizky ma fakt casteji do roka. =)
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: já bych byl smutnej bez kapra a salátu. A ano, je to trochu nuda pro člověka co rad v jídle experimentuje, to ale pravděpodobně není ten případ.


    MONROE: zřejmě nejchytřejší by bylo zeptat se coby chtěl na vánoce k večeři:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: Tybrďo. Tak to ja mít na Vánoce rizek, tak jsem regulérně smutnej, co je to za trapný a smutný Vánoce. Rizek se dela 10x za rok, podle mě chtej Vánoce něco jinyho. Ale ja je mám fakt rád no
    KURE
    KURE --- ---
    MONROE: Vlastně jsi sama kapnula na to co se patří. vánoce = řízek. Je to tradiční, dobrý, da se to jist studený druhej den. A mísa řízků vypadá na stole majestatne.
    A není to nijak komplikovaný. Určitě ne v kontextu toho co se tady objevuje za recepty. Pamatuj, deseti rizkama se udělá stejnej bordel jako jedním.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ONDRAT: hele ja uz sem se natradicoval... uz mi neni deset. pracuju v kuchyni a je mi v podstate uplne jedno jakej je svatek nebo prazdniny. pro me to jen znamena dvojity prachy za smenu. na vanoce udelam doma salat a tradicni cured salmon a v praci vetsinou udelam ve fritaku tempura prawns, a par rizku, co se taky jen hodej do fritaku a domu uz jdu cistej s teplym jidlem. vetsinou se pak chodi po ruznejch turkey dinner ktery mam taky uz u zadele.
    mozna kdyby se jedla tradicni porcheta, tak bych se s ni asi taky vytasil, ale takhle ostatni davaj ususeny krocany s pytlikovou gravy a ja bych mel na oplatku dat porchetu. ani nahodou
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: a nekde se ji k obedu.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ONDRAT: Vinná klobása je vcelku tradiční vánoční jídlo, někde se jí místo kapra.
    Víc mi teda k majonézovýmu salátu sedí opečená pražská šunka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ONDRAT: v některých rodinách je to tradice
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DEVIL: Ale jo, chápu tě, ale jako fakt vinná klobása na Štědrej večer? Radši bych udělal nějakýho lepšího schnitzela - parmigiana. https://www.fifteenspatulas.com/parmesan-crusted-pork-chops/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ONDRAT: jako porchetta ok. ale jen pro par lidi na to jaky je s tim mrdani? nasrat. ja bych koupil jak tuile rika vinnou klobasu. nejdriv srani se salatem a pak za odmenu jen jebnes zamoucnenejma vinnejma klobasama do sadla a za par minut mas vyhrano a zeres.
    navic te to tolik nevynda, jako traveni sadla a krupavy kuze z bucku a pak na to jeste po zazpivani koled muzou vlitnout :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Vánoce, vepřový? Jedině Porchetta!
    Gennaro Contaldo’s Christmas Porchetta Recipe | Citalia
    https://www.youtube.com/watch?v=UhkjPBuabLc&ab_channel=Citalia
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ted me uplne matete! :D


    SARAJ: Mas prosim recept?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: co panenku v mandlovem obalu? popr plnena mandlema, to by i prislo takove vanocni...
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja hlasuju pro vinnou klobasu.
    MONROE
    MONROE --- ---
    KASUMI: Moc ti dekuji, urcite zkusim. =)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: Marne dumam, jak jsem ji delala naposled
    Mela jsem plecko v kuse, to jsem narizla a pak naklepala na plat (cca 1-1,2kg to bylo)
    Maso jsem osolila, opeprila
    Pomazala z planovane vnitrni strany horcici, naplnila (sunka, syr (myslim, ze feta na kousky), kukurice, hrasek) (uz nevim, jestli jsem na to kydla i vajicko), zamotala, svazala
    Opekla na panvi na ghi ze vsech stran (par minut)
    A pal dala do trouby dopect (netusim kolik, asi 30min?, asi 180 stupnu)
    Ale detaily nevim :/
    Varim temer vzdycky od oka:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam