• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: a nekde se ji k obedu.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ONDRAT: Vinná klobása je vcelku tradiční vánoční jídlo, někde se jí místo kapra.
    Víc mi teda k majonézovýmu salátu sedí opečená pražská šunka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ONDRAT: v některých rodinách je to tradice
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DEVIL: Ale jo, chápu tě, ale jako fakt vinná klobása na Štědrej večer? Radši bych udělal nějakýho lepšího schnitzela - parmigiana. https://www.fifteenspatulas.com/parmesan-crusted-pork-chops/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ONDRAT: jako porchetta ok. ale jen pro par lidi na to jaky je s tim mrdani? nasrat. ja bych koupil jak tuile rika vinnou klobasu. nejdriv srani se salatem a pak za odmenu jen jebnes zamoucnenejma vinnejma klobasama do sadla a za par minut mas vyhrano a zeres.
    navic te to tolik nevynda, jako traveni sadla a krupavy kuze z bucku a pak na to jeste po zazpivani koled muzou vlitnout :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Vánoce, vepřový? Jedině Porchetta!
    Gennaro Contaldo’s Christmas Porchetta Recipe | Citalia
    https://www.youtube.com/watch?v=UhkjPBuabLc&ab_channel=Citalia
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ted me uplne matete! :D


    SARAJ: Mas prosim recept?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: co panenku v mandlovem obalu? popr plnena mandlema, to by i prislo takove vanocni...
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja hlasuju pro vinnou klobasu.
    MONROE
    MONROE --- ---
    KASUMI: Moc ti dekuji, urcite zkusim. =)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: Marne dumam, jak jsem ji delala naposled
    Mela jsem plecko v kuse, to jsem narizla a pak naklepala na plat (cca 1-1,2kg to bylo)
    Maso jsem osolila, opeprila
    Pomazala z planovane vnitrni strany horcici, naplnila (sunka, syr (myslim, ze feta na kousky), kukurice, hrasek) (uz nevim, jestli jsem na to kydla i vajicko), zamotala, svazala
    Opekla na panvi na ghi ze vsech stran (par minut)
    A pal dala do trouby dopect (netusim kolik, asi 30min?, asi 180 stupnu)
    Ale detaily nevim :/
    Varim temer vzdycky od oka:/
    MONROE
    MONROE --- ---
    KASUMI: Tu roladu bych mohla zkusit, dik za tip! :)

    Mas nejaky dobry recept?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: *mně (za to muze siri)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: Mě se k salátu hodí i pečená kachna, takže tady neporadím. To pořád může být všechno😂😂😂

    Rolada
    Pecinka..
    MONROE
    MONROE --- ---
    KASUMI: Neco, co se hodi k salatu, no. :)
    Asi ho chci trosku prekvapit a potrenovat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: vepřový je dost široký zadání. A má to být jako večeři na Štědrý den? Pak taková typická bude asi pečená šunka
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, sice s predstihem, ale uz resim Vanoce.

    Budu s kamaradem co ji jen veprovy. Rizek se mi moc delat nechce.

    Nejaky napad, prosim? :)

    Diky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tak růžovkovou smršť jsme přežii, ale některý lidi to odmítli jíst!:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: přidat do salátu z čerstvého zelí, zabalit spolu se sejrem a nějakým salámem do listového těsta, nakrájet šneky a upéct. strapačky, popřípadně zapéct s testovinami a uzeným. Kynuté pirožky plněné zelím a uzeným.

    A quiche taky nebude marnej

    Sauerkraut, apple, and bacon quiche | Recipe | Kitchen Stories
    https://www.kitchenstories.com/en/recipes/sauerkraut-apple-and-bacon-quiche
    MIST
    MIST --- ---
    GEISHA: cmundu po kaplicku? reuben sandwich?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam