• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DEVIL: Ale jo, chápu tě, ale jako fakt vinná klobása na Štědrej večer? Radši bych udělal nějakýho lepšího schnitzela - parmigiana. https://www.fifteenspatulas.com/parmesan-crusted-pork-chops/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ONDRAT: jako porchetta ok. ale jen pro par lidi na to jaky je s tim mrdani? nasrat. ja bych koupil jak tuile rika vinnou klobasu. nejdriv srani se salatem a pak za odmenu jen jebnes zamoucnenejma vinnejma klobasama do sadla a za par minut mas vyhrano a zeres.
    navic te to tolik nevynda, jako traveni sadla a krupavy kuze z bucku a pak na to jeste po zazpivani koled muzou vlitnout :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Vánoce, vepřový? Jedině Porchetta!
    Gennaro Contaldo’s Christmas Porchetta Recipe | Citalia
    https://www.youtube.com/watch?v=UhkjPBuabLc&ab_channel=Citalia
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ted me uplne matete! :D


    SARAJ: Mas prosim recept?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: co panenku v mandlovem obalu? popr plnena mandlema, to by i prislo takove vanocni...
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja hlasuju pro vinnou klobasu.
    MONROE
    MONROE --- ---
    KASUMI: Moc ti dekuji, urcite zkusim. =)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: Marne dumam, jak jsem ji delala naposled
    Mela jsem plecko v kuse, to jsem narizla a pak naklepala na plat (cca 1-1,2kg to bylo)
    Maso jsem osolila, opeprila
    Pomazala z planovane vnitrni strany horcici, naplnila (sunka, syr (myslim, ze feta na kousky), kukurice, hrasek) (uz nevim, jestli jsem na to kydla i vajicko), zamotala, svazala
    Opekla na panvi na ghi ze vsech stran (par minut)
    A pal dala do trouby dopect (netusim kolik, asi 30min?, asi 180 stupnu)
    Ale detaily nevim :/
    Varim temer vzdycky od oka:/
    MONROE
    MONROE --- ---
    KASUMI: Tu roladu bych mohla zkusit, dik za tip! :)

    Mas nejaky dobry recept?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: *mně (za to muze siri)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: Mě se k salátu hodí i pečená kachna, takže tady neporadím. To pořád může být všechno😂😂😂

    Rolada
    Pecinka..
    MONROE
    MONROE --- ---
    KASUMI: Neco, co se hodi k salatu, no. :)
    Asi ho chci trosku prekvapit a potrenovat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: vepřový je dost široký zadání. A má to být jako večeři na Štědrý den? Pak taková typická bude asi pečená šunka
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, sice s predstihem, ale uz resim Vanoce.

    Budu s kamaradem co ji jen veprovy. Rizek se mi moc delat nechce.

    Nejaky napad, prosim? :)

    Diky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tak růžovkovou smršť jsme přežii, ale některý lidi to odmítli jíst!:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: přidat do salátu z čerstvého zelí, zabalit spolu se sejrem a nějakým salámem do listového těsta, nakrájet šneky a upéct. strapačky, popřípadně zapéct s testovinami a uzeným. Kynuté pirožky plněné zelím a uzeným.

    A quiche taky nebude marnej

    Sauerkraut, apple, and bacon quiche | Recipe | Kitchen Stories
    https://www.kitchenstories.com/en/recipes/sauerkraut-apple-and-bacon-quiche
    MIST
    MIST --- ---
    GEISHA: cmundu po kaplicku? reuben sandwich?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: absolutně nepopírám, že ten pocit máš, ale nemělo by to být, leda že bys měla štěstí na zmetky, ten vnitřní obal musí být absolutně inertní, alespoň po celou garantovanou dobu trvanlivosti
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOIRAIN: Posledni dobou mi konzervy, blizici se datu spotreby, chutnaj divne kovove :((
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: co zapečené brambory se zelím a masem (mletým, uzeným, podle chuti)?
    pokud máš remosku, ani nebudeš muset roztápět troubu; pokud ne, teď v týdnu má být kolem 22C a to se trouba ještě zapnout dá :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    CERMI_FOX: vzhledem k tomu, že patrně jde o snížení příjmu sodíku, tak nahradit chlorid sodný glutamanem sodným asi úplně fungovat nebude


    GEISHA: konzervy, kde je "minimální trvanlivost" jsou obvykle konzumovatelné roky po tomto datu, takže pokud to nevypadá dle oko a čuchometrického textu divně, klidně konzumovat

    a použila bych jako normální zelí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam