Plus bych teda ještě zkusila jestli projde klasické pošírované kuře v hrnci.
Je to fakt dobrý, zejména pokud to je z nějakého kuře co mělo možnost běhat.
Poule au Pot (Poached Chicken) - Illustrated recipe - Meilleur du Chef
https://www.meilleurduchef.com/en/recipe/poached-chicken-vegetable-poule-au-pot.htmlDáš celé kuře do hrnce zaleješ studenou vodou, přivedeš k varu, sliješ a opláchneš. Vrátíš kuře do hrnce, přidáš vodu, bylinky z francouzské zahrady (bobkový list, tymián, rozmarýn, petržel) a trochu soli, a vaříš pomaličku 30 minut. Po třiceti minutách přidáš brambory, mrkev, celerová žebra, cibuli a porek a pomalu táhneš dalších 30-40 minut, až vidíš, že se maso odděluje od kosti.
Ve výsledku máš svkělou polívku, zeleninu. brambory a šťavnaté maso. Přes noc maso skladuj ve vývaru, případnou zbylou zeleninu zvlášť.
V tom receptu koukám nemají brambory, mají tam jen málo celeru a moc mrkve - jedno kuře tě vyjde na 4-6 porcí, podle toho přidej brambory - udělej si to podle vlastních chutí a preferencí.