ALEXIS: Tak trik při smažení je že to jde rychle a nestihne se to vysušit. Takže zkusila bych čínské nakládané pošírované.
Vezmeš kuřecí maso,nakrájíš na kousky. Smícháš v ziplockovém sáčku bílek se škrobem a solí a trochou vílého vína, případně sojovou omáčkou, ale ta není nutná. Do kaše přidáš maso, důkladně to promneš aby to bylo všechno obalený, vymáčkneš vzduch a dáš to přes noc do ledničky
Další den dáš vařit velký hrnec osolené vody. do vroucí vody nasypeš maso a vaříš jen pár minut - podle toho jak velké kousky si nakrájela. Pak to vydnáš, utřeš ubrouskem od příbaných zbytků bílku a je to. Číňani to pak používají jaké základ do do stir fry (respektive větršinou to smaží ve vyšší vrstve oleje, ale to pošírování taky funguje), ale je to fakt dobrý i jen tak a jak se to dělá rychle a marinovalo se to se solí a trochou kyselého z vína a je okolo toho ta lehoučká krusta bílkovny a škrobu, tak to zůstává štavnatější, než jen orestované kuře.
How to Velvet Chicken, Pork, and Fish for Stir Fries: An Introduction to Water-Velvetinghttps://www.seriouseats.com/chinese-velveting-101-introduction-water-velvetingjinak řízek se normálně smaží na pánvičce, ale teda obalovat řízek, aby se pak oloupal je fakt opruz :-D