• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Kde ty jabka berete? Moje obyklý zdroje hlásej nízkou výtěžnost kvůli vlhku a plísním:-( To samý hrušky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JESTEDMAN:
    U nás se jablkama baví chlap, tak mě to tak netlačí. Mám slíbený stroj k zapůjčení, tak vyzkoušíme a uvidíme. Abych se přiznala, tak dostávám na stůl už jablka zpracovaná podle toho na co je potřebuju...nastrouhaný na štrůdl, naplátkovaný na koláč, oloupaná a nakrájená na kompot...atd.:-)
    Máme zdroje a mraky jablek:-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    AIJA: může loupat i neloupat, změna nastavení je otázka okamžiku, když jsou jablka pěkná, tak je taky neloupu, většinou sortuju jablka na jídlo/křížaly/mošt-kvas, takže nějaký hodně strupovitý oloupu. Jediný problemchen bývá občas nesymetrické / křivé jablko, to pak člověk musí vychytat, jak to na to nabodnout. A ano, na konec ti zůstane váleček s ohryzkem. zbytek je spirála.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JESTEDMAN:
    My máme křížaly se šlupkama. Loupat je to škoda.
    Ale uvažovala jsem o něm...Je to ten , co oloupe, odohryzkuje i nakrájí?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    A rozhodně zavařit krouhanku. Není to sice úplně bez práce v tu chvíli, ale když pak člověk potřebuje überrychlej moučník, tak na koupený těsto vykydne krouhanku, posype skořicí a rozinkama a po půlhodině v troubě má hotovo.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    AIJA: k těm křížalám... doporučuji ten loupač/kráječ na kliku, je to bomba
    AIJA
    AIJA --- ---
    K těm jablkům...ještě tu nepadly křížaly:-)
    My jich už máme plný povlak od polštáře...
    APPU
    APPU --- ---
    MUTHA: díky :)
    APPU
    APPU --- ---
    MUTHA: bude to v chilli omáčce
    APPU
    APPU --- ---
    Ahoj mám technickou :) Jak velký rozdíl bude, když použiju místo jablečného octa rýžovej ?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ANNIKA: nastrouhat "na výživu" a dát do litýho perníku místo oleje.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: jablka v zupanu. A jablecne chutney na pozdeji.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNIKA: tenhle máme taky rádi

    Jablkovo-ořechový koláč — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1642-jablkovo-orechovy-kolac/

    A oblíbený je taky mřížkový
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNIKA: tohle znáš?

    Jablečný dort | Recepty Albert
    https://www.albert.cz/recepty/jablecny-dort
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: rychlý svařený kompot?
    případně na závěr přidat pudink a vychladit, třeba i s piškotama?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Most, cider, calvados
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Marmeláda.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNIKA: Kompot se skořicí a hřebíčkem, trochou citronové kůry - vychladit.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jablkove šílenství... Máte někdo něco dobrého a ideálně ne moc pracneho, co není strudl, Apple Pie, muffin a tak? :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOM: kapusticky... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam