• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNIKA: Kompot se skořicí a hřebíčkem, trochou citronové kůry - vychladit.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jablkove šílenství... Máte někdo něco dobrého a ideálně ne moc pracneho, co není strudl, Apple Pie, muffin a tak? :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOM: kapusticky... :-)
    TOM
    TOM --- ---
    Jinak v Lidlu teď měli granátová jablka. Máte něco oblíbeného?
    Moje osvědčená rychlovka:
    Kapusty (500g je na pánev už trochu moc)
    2 stroužky česneku
    1 granát
    1 cottage
    30g pistácií nadrtit (stačí velkým nožem naplocho)
    Kapusty oloupat a rozpůlit. V původním receptu je na suchou pánev, já je ale před položením do rozpálené pánve rovnou stranou ještě ponořím do louže oleje na talíři. 5 minut restovat.
    Přidat rozmáčknutý nakrájený česnek a trochu pokropit vodou. 1 minutu na odpaření (kapusta vyjasní barvu).
    Servírovat (cottage dospod, pak kapusty, pak granáty, nakonec pistácie - když jsou slané, tak netřeba nic dosolovat).

    TOM
    TOM --- ---
    TOM: bylo to super!
    k broskvím jsem přidal ještě 2 hrušky

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    How to make hot chilli spiced fileja pasta | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=3sLb_GeqXkQ
    AIJA
    AIJA --- ---
    DOOMBRINGER:
    Buď na divoko na smetaně nebo co nejvíc vykostit a ty porce okořenit, potřít hořčicí a zabalit do slaniny. Naskládat do pekáčku, poházet cibulí, trochu podlít...zavřít a zkotrolovat asi za hodinu, pak na to vysypat oblíbenou zeleninu, chvíli nechat a hotovo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOOMBRINGER: kup kilo bucku, narezej a pridej ke kralikum. zarucene to nebude vysuseny :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: nenech sou vášeň pro kvašení dojít příliš daleko! :-]
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: čím dýl v troubě, tím líp ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: To je spíš na domácího králíka, ne na tyhle divoký tuhoše, nebo jo?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DOOMBRINGER: našpikovat slaninou a česnekem, pomazat hořčicí, posadit na cibuli, přikrýt a nechat tak 2.5 hodiny na 170°C. Na konci do ohulit na chvíli bez přikrytí ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Aha, tak prej 2 týdny...

    Zajíc na myslivecký způsob - Lievre chasseur recept - Labužník.cz
    https://www.labuznik.cz/recept/zajic-na-myslivecky-zpusob-lievre-chasseur/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOOMBRINGER: naložit do sladko, slano kyselého láku s divokým kořením a kořenovou zeleninou. Alespoň na týden. Pak v tom láku pomalu upéct.

    Další varianta je ragů se smetanou a hořčicí

    Poached Rabbit Ragu | The F Word With Foxy Games
    https://www.youtube.com/watch?v=HZvkoSnaoVo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: Na cibuli a horcici. To je nej. A s ryzi
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Mam tu dva divoke kraliky.
    Co s nima (nejlip v troube) aby to nebylo moc tuhe?
    Zn.: Rad bych se vyvaroval nejakych cizokrajnych surovin, protoze nejblizsi velky supermarket je daleko. :)

    Diky za napady. :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: jasný, myslela jsem spíš predpripravu ciste těch umotanych masno-rejzo 'šišek', až pak motat a třeba s tím ještě něco dál. budou halt zas holubce / na paprice. jsem poučena)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: no nedávala bych to do rýžových závitků, ale třeba do paprik a upekla. Potřebuješ nějakých těch 20-40 minut v troubě, aby ta rejže uvnitř změkla, to ti rýžový papír fakt nedá.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    poraďte! mám z dřív zmražené "polotovary" - náplně do golubců a chci je upgradovat do rýž závitků. ale! dělala jsem náplň ve verzi s nevařenou rýží. jak byste je pro ten nový účel dělali v prvním kroku? na páře, nebo ještě existuje něco jinýho/jinak? a jak dlouho..? jde to vůbec? samý otázky. vybavení základní. díky!

    ps "zmrazit, aby šlo později lépe vyhodit" je samozřejmě nejlepší! ale trhá mi to po srdce po tom sraní se s tím))
    TOM
    TOM --- ---
    GENEVIEVE: když uberu všechno až na kuře, rýži, vývar s šafránem, a přidám broskve se sýrem... mohlo by to fungovat?
    Potřebuju částečně z recese (long story) vyrobit (nebo spíš lehce faceliftovat) největší kulinářské klišé devadesátek tak, aby to působilo jako něco od Jamieho Olivera.
    Moc jsem toho nevygooglil. Kdysi dávno jsem zkoušel experimentovat s napichováním směsi sojovky s oliváčem injekční stříkačkou do kuřecích prs. Ale výsledek už si moc nepamatuju, asi budou lepší stehna:
    Legendární kuřecí steak se sýrem a broskví | Recepty na Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/legendarni-kureci-steak-se-syrem-a-broskvi
    anebo přidat něco málo dalších ingrediencí, a zkusit salát:
    Grilované kuře s broskví a balkánským sýrem | Hello Tesco
    https://itesco.cz/hello/recepty/grilovane-kure-s-broskvi-a-balkanskym-syrem/576588/
    +
    Peach Salad {with Chicken & White Balsamic Dressing} - Cooking Classy
    https://www.cookingclassy.com/peach-salad-with-grilled-basil-chicken-and-white-balsamic-honey-vinaigrette/
    nakládané fíky nevím, kde mimo makro do čtvrtka sehnat
    Prosciutto Balsamic Peach Chicken with Burrata and Basil. - Half Baked Harvest
    https://www.halfbakedharvest.com/prosciutto-balsamic-peach-chicken/
    tolik možností... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam