• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JAJITA: jinak dynove noky pokud nejsou priloha, tak delam jen treba s kousky opecene tyrolske slaniny nebo jine uzeniny, maslickem, idealne se salveji a parmazanem...a musim rict, ze u nas je to fakt oblibene jidlo
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CMLKA: Díky ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    myslim, ze to bylo neco obdobneho a jako krem jsem dala jen mascarpone se slehackou
    Recept: Dýňový dort - Mikyna
    https://mikynapoint.cz/recept-dynovy-dort/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JAJITA: covece noky myslim delam podle tohoto receptu, ale davam normalni mouku a snazim se ji dat co nejmin vzdycky, aby to bylo funkcni testo, takze od oka
    Dýňové gnocchi | Recepty na Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/dynove-gnocchi

    dynove rizoto jsem delala podle bjukitchen
    Dýňové rizoto - bjukitchen
    http://www.bjukitchen.cz/recept/dynove-rizoto/

    a ten dort jsem delala nejakou fuzi z ruznych
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CMLKA: Recepty by byly? ;)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Kdyz se resi dyne, nezusite, jestli nekde v Praze prodavaji kabocha dyne?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jeste nikdy sem neudelala takovou dynovou polivku, aby mi neprisla zoufale nudna, mozna narvat do ni hodne chilli, ale to ja nemam moc rada. Takze z dyne proste dela noky, ktery jsou super, minule jsem je delala i ke kachne a nebo jsem z ni pekla moc dobrej dort, fajn je i dynovy rizoto
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Dýní upeču s pár mrkvemi a zbyde-li něco, je pak polévka :D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ZUZKAOU: qja teda nedávám tu zeleninu ale dáváme kokosový mléko a chilli a je to velký dobro.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ultimátní řešení jak to udělat, aby dýňová polévka měla nějakou chuť :-D

    How to make the perfect pumpkin soup – recipe | Vegetables | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/2021/oct/27/how-to-make-the-perfect-pumpkin-soup-recipe
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TESSS: nevim, jestli to může být to, co myslíš, ale ultrapálivý ajvar je dobrá cesta :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    REONA: diky
    AIJA: Spíš víc :)
    Už jsem se rozhodla, jak s tím naložím.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TESSS:
    Jakože dáš půl lžičky do něčeho jako k ochucení?
    REONA
    REONA --- ---
    TESSS
    TESSS --- ---
    AIJA: do vaření. i ten dip by šel, ale určitě ne k masu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TESSS:
    Jak omáčku? Jako "dip" nebo něco ochuceného jako doplněk třeba k masu nebo fakt omáčku jako je koprovka nebo svíčková nebo rajská?
    TESSS
    TESSS --- ---
    Hledám nějaký skvělý recept na Habaneros omáčku. Důležité je zachovana oranžova barva a chuť. Projela jsem net, zajímá mě, jestli máte někdko něco vyzkoušeného? Diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kabocha Salad Recipe – Japanese Cooking 101
    https://www.japanesecooking101.com/kabocha-salad/

    tohle je moc dobrý, komu se nechce kupovat japonskou majonézu, tak buď si vyrobí vlastní s rýžovým octem, cukrem a dashi práškem a nebo dosladí a přidá umami do nějaké jemnější kupované

    Japanese Mayonnaise (Kewpie Mayo) マヨネーズ • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/japanese-mayonnaise/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nevíte, jestli bude zapečená čočka dobrá i druhý den?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    XCIDER: nebo konzervovaný
    ZCR
    ZCR --- ---
    jinak ad adobo - skvělé je z bůčku, ale nedávno jsem dělal tohle, a je to jednoduché, na suroviny překvapivě prosté, a výborné
    (je to video, postup v popisu)
    Simple Filipino Chicken Adobo | Kenji's Cooking Show
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdxSPFt4oxk
    KURE
    KURE --- ---
    diky diky vsem. samy dobry napady. Vyghraje bud nějaky kureci kari nebo ten linej mac&cheese :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KURE: chilli con carne. fazole teda chteji namocit den predem....
    ZCR
    ZCR --- ---
    MUTHA: nebo adobo
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Já mám ráda tenhle recept http://www.pradobroty.cz/2014/12/kureci-dusene-s-rajcaty-cervenou-cockou.html?m=1 ale trochu jsem ho upravila, aby byl jednohrncový.
    Maso na oleji (a cibulce, když se mi ji chce krájet) osmahnu. Z masa jdou použít různý kousky, už jsem tam naporcovala i celý kuře, ale i tofu, cizrnu, brambory. Jen je potřeba přizpůsobit dobu vaření.
    Přisypu koření (karíčko kari), pak zaleju rajčatama a tekutinou (vývarem, vodou, i vínem, i když celá flaška se neuplatní). Nechám vařit a na posledních dvacet minut přisypu červenou čočku takovém množství, aby to odpovídalo počtu porcí a množství tekutiny. Pak se už nemusí dělat příloha, vcelku poslouží ta čočka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: :-)
    [TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]

    chtěla jsem taky doporučit něco se zapečenými bramborami, ale to asi nespadá do "co nejmenší námaha", co? (u mě jo, protože mám ďáblův nástroj zvaný elektrický krouhač na zeleninu, díky němuž jsem ochotná vyrábět gratiny a další nesmysle založené na rovnoměrných tenkých plátcích syrových brambor a jiné zeleniny, ale ta část s plátkováním mě vždycky neskutečně srala).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KURE: hovězí po burgundsku

    Hovězí po burgundsku | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recept/hovezi-po-burgundsku-0

    Hovězí po burgundsku
    https://www.ceskenapady.cz/hovezi-po-burgundsku-cnp-1110-9670.html
    KURE
    KURE --- ---
    poraďte prosím nějakej jednohrncovej recept co neni segedyn a boršč.
    A dalo se to udělat odpoledne po příchodu z práce s co nejmenší námahou. Když do toho padne flaška vína, tím lépe, ale neni podmínkou.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CMLKA: Mám stejnou zkušenost jako JAJITA, naopak u mužových rodičů ve sklepě vydrží dýně fakt dlouho (dokud se nesní, loni to bylo asi do dubna).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jdu dělat pokusy s kvašenou kunovjankou. Tedy co to udělá, když zkvasím celer+mrkev+ petržel a pak to dám buď do bramborového salátu a nebo jako základ ke svíčkové.

    Máte někdo nějaké poměr těchto tří bulev a kořenů na který přísaháte? Já to vždycky házím tak od oka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam