• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KURE: lze, ostatne voda z cizrny se treba pouziva misto snehu. Jen pozor, neni to uplne chutove neutralni.
    KURE
    KURE --- ---
    REONA: ještě to prý funguje s aquafava, tedy vodou z plechovky cizrny, nebo vodou ve který se cizrna vařila.
    Ale nikdy jsem to nedělal, takže před pokusem radim nastudovat detaily.
    REONA
    REONA --- ---
    BONEMINA: To existuje / funguje?? Stejný postup s tyčákem? To musím zkusit...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    A kdo se boji syrovych vajec, stejnym zpusobem se da delat i mlecna majoneza. 2 dily oleje na 1 dil mlika. Museji mit pokojovou teplotu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KLAIR: Počítej s jedním vejcem na 200 ml oleje. Že je ochucený, tím líp. Ale dle chuti můžeš přidat pepř, sůl, citron, dosladit a dala bych i lžičku hořčice. Postup: do úzké nádoby, co bývá ve výbavě k tyčáku, odměř olej dodej zbytek ingrediencí. Pomalu ponoř tyčák na dno a při mírných otáčkách pomalu zvedej až navrch a pak ještě párkrát projeď, aby byl všechen olej zpracován. Jednou, za dvacet pokusů, to nevyjde a majoneza zůstane tekutá, ale tím se nenecháme odradit. :-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty jo... jak? to zní jako hodně dobrý plán
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KLAIR: Emulguj z něj majonézu.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BONEMINA: k rostenkam je rejze imho lepsi. rejze ma lepsi stravitelnost nez brambor. takze balancuje s dusenym hovezim. i kdyz z vyzivoveho hlediska je brambor dietnejsi nez bila rejze. brkase, do ktery se posle maslo a mliko/smetana, ale stejne zmari kaloricky benefity klasickejch brambor. zrna rejze maj celkove vetsi povrch nez kase a lip se k nim ta stava z rostenek vpije. pokud teda neudelas z brkase a stavy na taliri pak poradny blaticko!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALEXIS: do těsta, do salátů jako základ zálivky případně do omáček či polévek na závěr. Neudusíš na tom nic, je v tom voda...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ZUZKAOU: Shodou okolností mám sklenici v lednici: 55% artyčoky, 42% slunečnicový olej, pak nějaké příchutě, konzervanty, ocet a kyselina citronová. Do muffinů by to nevadilo, nevím jak na jiné vaření.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hele a je v tom láku z artyčoků jen olej? Protože von se většinou ještě kyselí....
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: olej ze sušených rajčat používám normálně na vaření tam, kde používám rajčata. Takže třeba rizoto nebo těstoviny tak pod základ.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KLAIR: Olej z nakládaných rajčat jsem použila do slaných muffinů, asi by šel použít i ten z artyčoků.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ZUZKAOU: když to já nějak nedělám...... ale možná tedy budu muset.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: použij ho jako základ na nakládané hermelíny či něco podobného?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Nemáte někdo nějaký skvělý tip na to, co udělat s olejem z nakládaných pochutin? Mám opravdu hodně oleje z artyčoků. Vylít to mi přijde jako plejtvání, ale použít to vlastně neumím.... Budu moc ráda za tipy
    ZCR
    ZCR --- ---
    AIJA: ono se to navíc krásně rozleží a nejlepší je ta poslední porce, po které už je jen zima, tma a zbytek zemiaků v hrnci
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Hovězí na houbách dělávám poměrně často. A ráda, protože to chlap miluje a klidně to jí tři dny. U poslední porce málem slzí, že už nebude:-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Ok, bude oboji :) houby bude mit jen oslavenec, pro zbytek osazenstva delam nudne rybi rizky. Takze bude jak kase, tak ryze.
    Hovezi na houbach uz nemel dobrych patnact let, tak jsem natesena a trochu vytremovana, ze s nostalgickou pameti to nemam sanci uhrat ani na remizu. Ale nejak to uz dopadne :D
    (A jeste jsem poridila ve Sklizenu echt maslove testo a chystam se na domaci kremrole. Kdyz retro, tak retro!)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    BONEMINA: já bramborovou kaši úplně miluju, ale zrovna k roštěnkám na houbách bych radši rýži
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BONEMINA: já bych teda jako překvapení byla nachystaná na obě varianty. Ani jedno z toho není nijak nákladná (časově ani finančně) věc, že by se to nedalo. Každopádně ať se dobré dílo podaří! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam