• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TUILE
    TUILE --- ---
    DOCKINEZ: diky za inspiraci! i bez psa to chutnalo skvele.
    (a super tip na peceni ty repy. i treti den je polivka nadherne syte tmava!)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PLECH: vubec, nesmis byt moc horliv. Je to v pohode
    PLECH
    PLECH --- ---
    RUTHLESS: Dík, někdy si s tim pohraju. Já to nepředvářim, mam to radši křupavější + ZCR, nerozmačká se to pak při tom shake shake?.)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PLECH: hele nejvetsi problem je pro me strouhanka, takze vejce davam do hrnicku (je to hluboky a uzky, na kvetak ideal) a v mouce to budto nejak vosmrdlam nebo taky no, ale kdyz ho mas vytazenej a lehounce predvarenej, tak se ta mouka nalepi hned. idealne nechavat predtim na paraku treba.
    PLECH
    PLECH --- ---
    RUTHLESS: To máš jednu sklenici s moukou, jednu s vejcem a jednu se strouh?
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZCR:
    Květák obaluju v sáčcích běžně, jen nesmí být moc uvařený, aby se nerozpadl.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: táta si do polívek přidával kyselej lák z pálivých papriček. to bylo strašně dobrý.
    ZCR
    ZCR --- ---
    RUTHLESS: případně by asi mohl fungovat ten klasický trik, jak pěkně rovnoměrně zaprášit kostky masa v mouce - pěkně do igeliťáku mouku, maso, a jemně protřepat... s tím květákem ale nevím, aspoň u nás se vždycky obaluje lehce předvařený, tudíž ne úplně s vhodnou konzistencí
    MALKE
    MALKE --- ---
    LUCIASHECK:
    MEANKITTY11:
    DEVIL:

    Díky všem, načerpala jsem informace a půjdu opět podnikat pokusy :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Na obalování květáku obecně doporucuju zavarovaci sklenici :-) a Shake shake…
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: jo a brouckanda teda neni zelna! :-) ne u nas v rodine :-)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ZUZKAOU: ja bych udelal takovou nerozmixovanou hrachovku s bramborama, cesnek, majoranka. Vzdycky si do techhle luštěninovejch polivek davam ocet
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LUCIASHECK: pokud delas v rejzovaru/tlakac, tak jakmile to zkonci, tak je dobry vzit 3 hutny kuchynsky ubrousky, otevrit poklop, zavrit do nej ty 3 ubrousky a cekat. ubrousky nachytaj vodni excess a rejze pekne 'vyschne'
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: a vymejvas poradne rejzi? cim ji mas lip vymytou od rejzovy mouky co vznika pri lesteni zrn, tim min se pak lepi
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: nechci te rozhazovat, ale ja sem dosahoval stejne nekonzistentnich vysledku pouzivanim stejnejch postupu jako ty, zasmahnutim a zaliti, ale po diskuzi se vsema znamejma rejzozravcema dospel k rejzovaru. od ty doby v nem jakoukoliv rejzi uvarim akorat
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MALKE: basmati v rýžovaru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: když potřebuju sypkou (třeba na rýžový salát), dělám to jako ty :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: A nebo ji budu delat i nadale tak, jak toho vysledku spolehlive dosahuju ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK: to jeste taky muze bejt tim, ze v restauraci neni cerstve varena, ale nejakou dobu "schne" nekde v teple v ryzovaru/gastro nadobe.
    doma zkus tu rejzi nacechrat nejakou vidlickou/padlem od ryzovaru a nechat par minut otevrenou vyvetrat paru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam