• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LUCIASHECK: pokud delas v rejzovaru/tlakac, tak jakmile to zkonci, tak je dobry vzit 3 hutny kuchynsky ubrousky, otevrit poklop, zavrit do nej ty 3 ubrousky a cekat. ubrousky nachytaj vodni excess a rejze pekne 'vyschne'
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: a vymejvas poradne rejzi? cim ji mas lip vymytou od rejzovy mouky co vznika pri lesteni zrn, tim min se pak lepi
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: nechci te rozhazovat, ale ja sem dosahoval stejne nekonzistentnich vysledku pouzivanim stejnejch postupu jako ty, zasmahnutim a zaliti, ale po diskuzi se vsema znamejma rejzozravcema dospel k rejzovaru. od ty doby v nem jakoukoliv rejzi uvarim akorat
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MALKE: basmati v rýžovaru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: když potřebuju sypkou (třeba na rýžový salát), dělám to jako ty :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: A nebo ji budu delat i nadale tak, jak toho vysledku spolehlive dosahuju ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK: to jeste taky muze bejt tim, ze v restauraci neni cerstve varena, ale nejakou dobu "schne" nekde v teple v ryzovaru/gastro nadobe.
    doma zkus tu rejzi nacechrat nejakou vidlickou/padlem od ryzovaru a nechat par minut otevrenou vyvetrat paru.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: Porad vypada min sypce, nez by se mi libilo :) normalne delam rejzi v rejzovaru, ale kdyz chci tu dokonale sypkou, “suchou,” tak ji jinak proste nedocilim :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: To klidne muze, ale je nejpodobnejsi rejzi z Masaly, kterou mam nejradsi :-)
    KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK: uncle Roger disaprooves :D

    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MALKE: a typ ryze? Pouzivam basmati a kdyz ji dostatecne vymeju a varim v dost vode, tak je sypka hodne. Ja ji mam nicmene radsi lepivou.
    Imho je klicovy ten typ ryze, indove pouzivaji basmati.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MALKE: Kdyz chci sypkou basmati, varim ji poradne proplachnutou a jako testoviny ve vetsim mnozstvi vody.
    MALKE
    MALKE --- ---
    DEVIL: Zkoušela jsem ledacos s různými druhy rýže. Teď momentálně jedu osmahnout rýži, zalít vroucí vodou, 1,5 vody k rýži. Ale ten výsledek nebyl s žádným postupem ideální. Zkoušela jsem promytou i nepromytou, basmati a jasmínovou. Výsledek je vždycky podobný, je to rejže, ale ne TA rejže.


    KURE: Uvažuju nad tím, ale už moc nemám doma místo na další verk...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: ja nedam dopustit na manchurian cauliflower! to muzu zrat furt https://www.youtube.com/watch?v=juJExyqr5W4
    ja to ale delam v praci, protoze doma nic nefrituju. tenhle ind to dela fakt dobre, akorat to teda presral s tou sojovkou..
    KURE
    KURE --- ---
    MALKE: ryzovar. Jestli varis často je to dobře utraceny 500,-
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: jakou rejzi pouzivas a jakej davas pomer vody k rejzi? promejvas rejzi a pak ji macis a pak varis? pouzivas rejzovar s neprilnavym povrchem? popis tvuj postup
    MALKE
    MALKE --- ---
    Jdu s dotazem: jak na sypkou rýži, jakou umí každej indickej bufet? Nějak se mi nedaří.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: a Italové, viz to pangrattato
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: on tam rpave vzdycky cpe do toho hned bylinky, cesnek, atd... Coz samzorejme predem udelany nemam. Na druhou stranu, strouhanku si doma delaj snad jen Cesi a anglani naprosto netusi, co to je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam