• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SIRIUS: normalne používal víc než pět let. Jen moc nemazal po umytí.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BRUKEV: cos v tom delal, napalm? :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: v jídle jsem jeste nic nevidel :D Zkusím to oškrábat ručně, i nějakým abrazivem, případně opískovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: fuj to je crispy jak svine. to ten karbon pak pada do zradla. my to mame na vsech panvich venku ale vnitrky sou vyskrabany do cista. ja bych vzal spachtli a odloupal to a pak bych udelal znovu seasoning. nebo to muzes kladivkem nejak otukat ci upalit nad horakem. palenim ale to bude trvat a nazeres se toho koure jestli nemas poradnej odtah
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak zrenovovat De Buyer pánev?
    Začíná se loupat z vnější strany a sem tam je odlupuící se vrstva i uvnitř.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SMOKY: Tyčák od pana Brauna s příslušenstvím drží šestým rokem při skoro denním použití.
    Já ale nepotřebuju velkej robot na těsto, peču jen okrajově.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SMOKY: taky mams kenwoodem fakt blby zkusensoti a nesel bych do nej
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KASUMI: Ja mam treba od Kenwoodu tycak KMIX uz nakej rok a moc z toho nadsenej nejsem. Jako porad to funguje, ale treba se z toho vosoupali risky nastaveni vykonu (zadnej big deal , ale nikdy ted nevim, co tam je nastaveny) , popraskala guma u privodniho kabelu, vcera se mi rozpadla metla na slehani (pouzil sem ji za celou dobu tak 10x) , vohnuly se noze u tech mixhovacich nastavcu.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LADY_MYSKA: Aaha, myslela jsem, ze se bavime o robotech, kteri krouhaji, hnetou apod., tyhle s funkci vareni jsem vubec neuvazovala. :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: vim, ze jsou lide, co si od popelnic ci na bazaru vyberou veci, ktere nasledne funguji mnoho let. Ja jsem zatim takove stesti pri tech par nakupech z druhych ci dalsich ruk nemela, takze si radeji priplatim a koupim novou vec, uz kvuli zaruce.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    kamarádka ma kitchenaid asi 10 let starej a tenkrát to byl nějakej spešl nejsilnější a nejdražší, co se musel zvlášť objednat. několik sezón v tom zadělávala takový to těžký hutný těsto na perníky s medem, co se musí odležet. vozila to na trh a vyráběla toho tolik, že pomáhat s malováním byly docela galeje. KA neměl ani jeden problém. no ale je otázka jestli takovej ještě nabízej.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja mam taky kenwood (kmix). Uz asi tak 10 let. A je to drzak. Obcas si rikam, ze urcite musim zavarit motor, ale ne, drzi. Melu na tom maso, strouham brambory, hnetu a micham tekuty i tuhy testo. Za me gut.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DEVIL: Kámoška ten Kenwood s milionem příslušenství má a dělá v něm vše (sladké i slané, pro regiment) už třetím rokem a nejen, že to bez problémů maká, ani to neskáče po lince, neřve a jinak se nevzteká (ani stroj ani majitelka). Takže asi dobrý.

    Já mám už drahně let (jako že asi 10+) Bosch Mum čtyřkovou řadu a sice v něm nedělám chleba, protože mám za rohem skvělou pekárnu a jsem líná, ale jinak na běžné pečení a kuchtění nemá problém. Mám k němu masomlýnek a krouhač a všechno maká jak o život, a měnila jsem jen jednou nějaký díl (ulovila jsem na bazaru), protože se zlomil nějaký plast po pádu ze skříně. K tomu mám navíc nějaký obyč tyčák na polévky a jsem spoko.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MUTHA: ten magimix, neni to ale jen mixer? ty kitchen aidy sou aspon ze zastupcu 'planetary mixers' a ne jen beznejch axial mixeru...
    ALEXIS: podle myho ten kenwood je jako darda, no ale co ti zbejva. ekvivalent 800 dolaru. ja se teda priznam, ze neverim nicemu, jakmile to multifunkci. kdyz vidim jak to vypada a ten klechtak na testo.... ja si testo na chleba radsi zhydratuju vic a autolyzou ho necham povolit a pak ho mlatim rucne.
    slovy znameho kolotuka: 'myslim to uprimne', hneteni testa jineho nez na babovku bych v techto masinach neprovozoval.
    taky sem si chtel jako kuchar poridit nakou multimasinu, ale sem straslivej zid co se tyce nakupu plastovejch veci do kuchyne a vyhodit 800 dolaru za neco podobnyho jako ten kenwood mi proste bylo lito.
    mam teda na kripleni snehu za 20 dolaru takovou tu dvojmetlu stroj z walmartu, na pulverizaci koreni do klobas mam 5ti dolarovej mixer na kafe z frcu, od popelnic mam cuisinart culinary pro mixer food processor, na mleti masa starej zazloutlej moulinex mlynek na maso od popelnic a to staci. chtel sem si koupit nakej juicer v akci, ale vim, ze bych si tu koupi mesic ospravedlnoval, ale tak jak tak bych ty stavy stejne prestal delat a pak by me to nasralo, ze sem si to koupil.
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    MUTHA: Tak to jsem vubec neznal a moc se mi to libi.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: googlil jsem to!
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Mne jde hlavně o robustnost a výdrž. Měl jsem za to že KA ke kvalitou zpracování jinde, než ostatní čínský mrdky. Existuje ještě něco jinýho, co není jebka, kterou za pár let vyhodím? Nějaký píčoviny jako připojení k mobilu nepotřebuju. Levný to bejt nemusí.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LADY_MYSKA: Lidi v mém okolí kupují spíš Kenwood Chef XL, třeba tenhle: https://www.datart.cz/Kenwood-Chef-XL-Elite-KVL-6420.html nebo ten z Lidlu, co jsem linkovala níž
    Ne nějakou dizajnovou mrchu s elektronikou za 35k. :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Uz vidim, jak mas doma varnou konvici Cartier, protoze pristroj pod 20k ti pripada absurdni #lifer
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: to si nekupuj, to je naka zbytecne draha 'asian fusion' mixeru s ovladanim od konvektomatu, ala thermomix.
    pozorne se podivej na cenu. 35k kc s dph je cca 2060 CAD!!
    tady na ty strance se prodavaj komercni kuchynsky vybaveni. novy, nebo i jety. treba tak rekneme za 1800 CAD i s dopravou k tobe domu mas profi mix 20 litru!
    Omcan MX-CN-0020-G - 20 Qt. Planetary Mixer - 110v, 1.5 HP – iFoodEquipment.ca
    https://ifoodequipment.ca/collections/planetary-mixers/products/omcan-20qt-general-purpose-mixer-with-guard
    https://ifoodequipment.ca/collections/planetary-mixers nebo i jiny..
    ja vim, je to overkilll, ale jen tak pro ilustraci. podle myho muzes objednat levnejsi z ciny, protoze to je stejnej sortiment. made in china pro western market. treba budou nekde po evrope taky profi mixery za podobny ceny. byl sem uz linej guglit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam