• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    XAJA
    XAJA --- ---
    RUTHLESS: maly tip od nas. okrem tradicnych sisiekk (koblihy) patria k fasiangom aj skvarkove pagaciky z kysnuteho. super za studena aj za tepla.
    (plus teda ta huspenina;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: turducken si necham na nekdy jindy, to vypada epicky, jak je to trojity :-) to se mi fakt libi.

    To pate on croute je vybornej napad, nejakej predkrm by tochtelo a to je todle dost idealni. Hlavne se to udela predem a pak to nebude zdrzovat, takovy predkrmy mám rád :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    (úplně vidím to nadšení, které by v mém dětském já vyvolala představa huspeniny s dušenou zeleninou - a to jsem nebyl mlsné dítě, k něčemu se holt člověk musí časem projíst...)
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Když už budeš čarovat s koleny, přikup játra a srdce. Můžeš při jednom mít i tlačenku nebo prejt.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MIST: Dík, i to jsem zkoušela, stejně při smažení praskaly, i když asi nejmíň. A ješté bylo hodně odpadu. Možná dávám moc marmelády, ale při posledních pokusech jí tam bylo fakt maličko, ani ne lžička.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: udelej treba ceselou huspeninku, pekne barevnou, nebo pate en croute aby to bylo dostatecne esteticky. ja tehda delal turducken, kdyz prijela navsteva, a to melo uspech. vykostenou kruti kachnu i kure sem ale mel 2 dny v ruhlmanovu brinu
    MIST
    MIST --- ---
    ADELHAIDA: delam plneny - vykrojim sklenickou dve kolecka, pak stacim okraje poradne prsty z obou stran a jeste jednou kraje odkrojim znova sklenickou.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Dík. Skleničku jsem zkoušela a když jsem je neutemovala po okrajích ještě prsty, praskaly ještě syrový:-( Friťák nemám, smažím ve vysokým hrnci.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: system sklenicka a fritak.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: To by mě zajímalo, jak děláš, že se ti nerozlezou. Vždycky mi při smažení půlka kolih vyteče. Obracím je podle návodu, dávám je smažit správnou stranou, zkoušela jsem různý techniky připlácnutí a stejně... Už dělám jen neplněný.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: kolena, uzena polivka a nejakej predkrm je asi to, co hledam :-) dik! koblihy dela mama famozni, toho se nebojim, to mame v genech, usmazim plneny jak nic :-) to jsem s ni delal od mala.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Tradičně to o vepřovým právě je:-) V tuhle dobu se zabíjela prasata, protože už je nebylo čím krmit a bylo potřeba nakrmit lidi. Fakt parádní jídlo pořídíš z vepřovejch kolen, můžeš si s nima vyhrát, když zbydou, studený jsou taky fajn. Hodí se k nim dušená zelenina (kapustičky, mrkev, brambory, to krásně vypadá), nebo jen dobrej chleba s vejmrdou (velmi tradiční česká věc). A když bys nechtěl jen vepřový, tak jehněčí kolínka jsou lahůdka, kterou spousta lidí nechává bez povšimnutí. A koblihy jsou must have, nejsou těžký na výrobu, pokud je nechceš smažit plněný, to je trochu vošajslich.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: no jakýkoliv maso v tučné úpravě :-D

    řízky? vepřo knedlo zelo? Guláš? poctivý tonkatsu ramen?

    V zíbrtovi budou konkrétní tradice

    Veselé chvíle v životě lidu českého - Čeněk Zíbrt | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/132909/vesele-chvile-v-zivote-lidu-ceskeho/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PROMETHEA: Koblihy jsou jasná věc. Jde mi spis o to maso. Ale Masopust bez koblih není masopust :-) to si pamatuju už ze zakladky
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    PROMETHEA: Nejen nemecko, i zapadni cechy mocne koblihujou :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RUTHLESS: v Německu jsou třeba klasické masopustní jídlo smažené koblihy. tradičně se dělají doma ručně (nikdy jsem nedělala, ale co znám z povídání, tak hníst těsto je pěkný fitko :) ale ty jsou tak žravý...po nich je fakt potřeba začít s půstem :))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj,


    prosim pekne, chystam letos udelat masopustni hostinu (zejmena teda proto, ze sam tech 40 dni chci zvladnout) a tak se vas ptam, mate nekdo tip na to, co udelat? Uplne do zabijackovyho stolu se mi jit nechce (nikdo to by to nejedl a je to doma v Praze v kuchyni desna prace) a abych delal jen "nejake maso", ktere nema historicky zadny spojeni s masopustem, to se mi taky nechce... Co jsem nasel, tak je to v zasade fakt hodne o veprovym, je to tak? Verim, ze spis ne :-)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: Naše oblíbená stálice je na kostičky nakrájená kořenová zelenina a na to položit osolenou a opepřenou vepřovou plec nebo králíka. Jíme s rýží.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TRISSIE: já dávám kysané zelí, posypat trochou cukru a na to položit krůtí stehna ta posypat grilovacím kořením a pokud bylo v zelí málo šťávy tak přidám trochu vývaru (vody).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: kousky klizky, rajčatová konzerva a protlak, cibule, koření na rajskou. K tomu těstoviny a nebo kupovaný knedlik.

    Cizrna z konzervy, rajčata z konzervy, mrkev, celer, cibule, petržel, česnek, římsk, kmín, trocha papriky, vývar - vznikne jako že polevka harira

    Kuře, cibule, vývar paprika, smetana.

    Řepa, kysané zelí, mrkev, celer, petržel, vývar, nějaké maso na kousky, sušené houby, troska rajčatového protlaku vznikne boršč, pan otec přidá jen zakysanku, případně kopr.

    Maso na dušení, cibule, česnek, bobkový list, nove koření, pepř, voda či vývar.k tomu uvařit brambory a mražený hrášek a nebo fazolky. Kdo tam dá hodně cibule a papriku, tak má guláš. Kdo do toho vrazi kysané zelí a smetanu, tak má segedín
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Help needed - potrebuju children-friendly recept pro pomaly hrnec, ktery nevyzaduje moc pripravy na startu (max osmazit cibuli a zatahnout maso), jde to nechat 12 hodin na low a ve finale jen nandat na talir s nejakou prilohou.
    Zn: nelze po chlapovi chtit, aby varil veceri a soucasne resil s detma troje ukoly najednou :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam