• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: No ze ten “vedlejší” zdroj bílkovin, co není maso, je taky zivocisnej (tvaroh, jogurty, vejce…) a pokud není lusteninovej, tak by to bylo už fakt komplikovaný :-)
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: no luštěniny jsou vyborny skoro na všecko. včetně cenovy dstupnosti. Takže naučit ho je jíst, neni od věci.

    p.s. ještě oříšky zejména mandle jsou dobrej zdroj bilkovin.

    RUTHLESS: uplně nevim jak to myslíš, jestli jako kritiku nebo? :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GREAT_R: no, možná stálo, ale jak to teď myslíš? Přece i bez masa se dá sestavit racionální jídelníček. Nebo to mám brát jako argument pro ty luštěniny? :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: Vlastne je poteba, aby nechtel byt vegan :-)
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: myslim že dneska se kolem bilkovin nadělá hrozný halo. A těch pár tejdnů to přežije.
    Ale, v tvarohu je fůra bilkovin, v ovesnejch vločkách neni uplně málo bílkovin, a vejce. Některý jogurty taky nejsou marny.
    Co tim chci říct, že když mu budeš dělat bytelný snídaně/večeře, tak ty postní jídla nemusíš hrotit.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    QUANTI: Není náhodou (v devíti to se mnou nikdo neprobíral, ale ono by to skoro stálo za to) dobrej čas ho poučit o věcech jako je podvýživa, racionální dieta a podobně?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Prosímvás... půst sice začíná za víc než měsíc, ale syn prvňák je ze školy namotivovanej ho držet a já bych mu klidně vyšla vstříc, ale mám strach, že nebude mít dost bílkovin. Náš jídelníček je vcelku hodně masovej a třeba luštěniny do dětí moc nedostanu - má někdo zkušenost, co vařit?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: jo, hledej cake pops. Děti budou nadšený a kamarádky tak nepovedený nebo přebytečný dortový těsto zpracovávají běžně.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANNIKA: dělají se takové kuličky - cake pops
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ADELHAIDA: To není ono. Pagáč je vysoký, není to placka, spíš takový válec.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    IKA: Jaký bez pagáčov? Škvarkový placky se tu normálně dělaj:-) Z mletejch i z celejch.
    IKA
    IKA --- ---
    XAJA: Áno, nechápem, ako môžu Češi žiť bez pagáčov.:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    RUTHLESS: maly tip od nas. okrem tradicnych sisiekk (koblihy) patria k fasiangom aj skvarkove pagaciky z kysnuteho. super za studena aj za tepla.
    (plus teda ta huspenina;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Má někdo tip, co s nepovedenym testem na dort? Nevím přesně, co s tím muž dělal, asi to špatně vyslehal a z těsta na piskot je hutna, trochu tvrdší, ale pořád chuťově dobrá nízká placka. Co s tím? Dort z toho nebude, ale vyhodit je to škoda... Přemýšlím nad něčím stylu puncove řezy, něčím to pořádně nacucat, nebo to nadrobit a spojit krémem ve stylu takových těch zbytkovych zákusků v cukrárně? Google trestuhodne mlčí a dodává jen rady, jak to nezdrcnout...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Že není vhodné období je mi jasné, ale právě že jsme přišli o našeho ovčáka Jíru, tak musíme najít novýho:-) Tak se ptám zkusmo, ale nejsem důvěryhodná:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: plus luštěninám obecně pomáhá uvařit je buď ve vývaru a nebo v okořeněné vodě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: hele řezníci slopoviu hlavu mít nebudou a u malých chovatelů to nejspíš nesezenes v lednu, protože beránci se vybili na podzim, aby se nemuseli živit. Zároveň to nemůže přijít přes jatka, prostě ti to nesmí prodat. Takže najdi malého chovatele, co porazí na pastvině a domluv se, že ti nechá hlavu až se budou porážet velikonoční jehňata.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: je to tak no... tydle recepty, kde clovek dela neco prirozene jsou nejlepsi. Idealni je takoej ten postup "takhle, todle a takhle" a na otazky, jakou konzistenci ma mit testo a jak dlouho to dela odpoved "testo, aby bylo tak akorat a peces to dokud to neni, no ne?"
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Jen teda cibulku jedině na sádle:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: nezkoušela jsem, ale nevidím, proč by nemělo. stejně ve finále je ten základ vařit dlouho a mixovat s mlíkem a máslem :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Já si myslím, že to bude tím, že to děláš od sedmi let:-) Provádíš přitom něco, o čem ani nevíš, že by to mohlo být důležité:-) Takhle jsem odhalila tátův trik s haluškama. Měla jsem je dobrý, ale nebyly jako ty jeho. Pečlivě jsem si opsala postup, co mi dal, říkala jsem mu, jak je dělám já. No a pak jsem se někde dočetla, že se do těsta vrací ten sedlej škrob, a to bylo to vono! Tak mu to říkám a von, no že jasně, že to je samozřejmý:-)
    TRISSIE: A se zeleným to půjde stejně, taky mu sůl a nenamáčení nevadí? Asi jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam