• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Prosímvás... půst sice začíná za víc než měsíc, ale syn prvňák je ze školy namotivovanej ho držet a já bych mu klidně vyšla vstříc, ale mám strach, že nebude mít dost bílkovin. Náš jídelníček je vcelku hodně masovej a třeba luštěniny do dětí moc nedostanu - má někdo zkušenost, co vařit?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: jo, hledej cake pops. Děti budou nadšený a kamarádky tak nepovedený nebo přebytečný dortový těsto zpracovávají běžně.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANNIKA: dělají se takové kuličky - cake pops
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ADELHAIDA: To není ono. Pagáč je vysoký, není to placka, spíš takový válec.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    IKA: Jaký bez pagáčov? Škvarkový placky se tu normálně dělaj:-) Z mletejch i z celejch.
    IKA
    IKA --- ---
    XAJA: Áno, nechápem, ako môžu Češi žiť bez pagáčov.:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    RUTHLESS: maly tip od nas. okrem tradicnych sisiekk (koblihy) patria k fasiangom aj skvarkove pagaciky z kysnuteho. super za studena aj za tepla.
    (plus teda ta huspenina;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Má někdo tip, co s nepovedenym testem na dort? Nevím přesně, co s tím muž dělal, asi to špatně vyslehal a z těsta na piskot je hutna, trochu tvrdší, ale pořád chuťově dobrá nízká placka. Co s tím? Dort z toho nebude, ale vyhodit je to škoda... Přemýšlím nad něčím stylu puncove řezy, něčím to pořádně nacucat, nebo to nadrobit a spojit krémem ve stylu takových těch zbytkovych zákusků v cukrárně? Google trestuhodne mlčí a dodává jen rady, jak to nezdrcnout...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Že není vhodné období je mi jasné, ale právě že jsme přišli o našeho ovčáka Jíru, tak musíme najít novýho:-) Tak se ptám zkusmo, ale nejsem důvěryhodná:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: plus luštěninám obecně pomáhá uvařit je buď ve vývaru a nebo v okořeněné vodě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: hele řezníci slopoviu hlavu mít nebudou a u malých chovatelů to nejspíš nesezenes v lednu, protože beránci se vybili na podzim, aby se nemuseli živit. Zároveň to nemůže přijít přes jatka, prostě ti to nesmí prodat. Takže najdi malého chovatele, co porazí na pastvině a domluv se, že ti nechá hlavu až se budou porážet velikonoční jehňata.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: je to tak no... tydle recepty, kde clovek dela neco prirozene jsou nejlepsi. Idealni je takoej ten postup "takhle, todle a takhle" a na otazky, jakou konzistenci ma mit testo a jak dlouho to dela odpoved "testo, aby bylo tak akorat a peces to dokud to neni, no ne?"
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Jen teda cibulku jedině na sádle:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: nezkoušela jsem, ale nevidím, proč by nemělo. stejně ve finále je ten základ vařit dlouho a mixovat s mlíkem a máslem :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Já si myslím, že to bude tím, že to děláš od sedmi let:-) Provádíš přitom něco, o čem ani nevíš, že by to mohlo být důležité:-) Takhle jsem odhalila tátův trik s haluškama. Měla jsem je dobrý, ale nebyly jako ty jeho. Pečlivě jsem si opsala postup, co mi dal, říkala jsem mu, jak je dělám já. No a pak jsem se někde dočetla, že se do těsta vrací ten sedlej škrob, a to bylo to vono! Tak mu to říkám a von, no že jasně, že to je samozřejmý:-)
    TRISSIE: A se zeleným to půjde stejně, taky mu sůl a nenamáčení nevadí? Asi jo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: ultimátní hrachová kaše je tohle: https://recepty.cuketka.cz/hrachova-kase-s-cibulkou/

    ta je tak dobrá, že si přidávají i děti, a když zbyde, tak na ni chodím se lžičkou do ledničky.

    a to říkám jako člověk, který během školní docházky opravdu, ale opravdu nesnášel jen dvě jídla: rajskou polívku s oslizlou těstovinou a hrachovou kaši.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tyjo, to mi prijde zvlastni, to bude testem, protoze ja jsem to tak delal od treba sedmi let a pohoda :-) Zadnej extra trik na to nebyl a prstama jsme to taky neupravovali.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Jo, taky už to plním plničkou. Stříkačka to není, marmeláda je u strany, ale co. Nakonec se da i namazat nahoru jak u vdolku... Co se týče obřadnosti, sháním teď skopovou hlavu na prionovou polévku. Normální řezníci se dost ošívaj:-D

    Ve zdravý výživě jsem si koupila zelenej hrách, tak se chystám dělat kaši s jazykem. Vždycky jsem kaši jen rozšťouchala se zbytkem vody a sádelnatou cibulkou, ale teď jsem se dočetla, že ji lidi i mixujou a dávaj do ní mlíko. Jak ji děláte vy?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: nic si z toho nedelej. me ty zravy zmrdi taky pri smazeni pukali! skripal sem zubama, tezce nadaval a lomcoval s kuchynskou linkou. poucil sem se, koupil sem si velkou injekcni strikacku a plnim az po dosmazeni
    musim se priznat ze po tolika letech ziti v 'zapadni' kulture me vzdy do domoviny navrati jidlo z nejakejch vnitrnosti. at sou to jatra, srdce, ledvinky nebo jazyk. tyhle (prosim nebijte mne) 'textury' tu zasadne chybej. shaneni techto specialit u myho reznika nebo v cinskejch obchodech ma vzdy takovej 'obradni' charakter a kouzlo... stvoreni zamysleneho pokrmu a nasledna konzumace je pak vylozene blaho!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: turducken si necham na nekdy jindy, to vypada epicky, jak je to trojity :-) to se mi fakt libi.

    To pate on croute je vybornej napad, nejakej predkrm by tochtelo a to je todle dost idealni. Hlavne se to udela predem a pak to nebude zdrzovat, takovy predkrmy mám rád :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam