• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tyjo, to mi prijde zvlastni, to bude testem, protoze ja jsem to tak delal od treba sedmi let a pohoda :-) Zadnej extra trik na to nebyl a prstama jsme to taky neupravovali.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Jo, taky už to plním plničkou. Stříkačka to není, marmeláda je u strany, ale co. Nakonec se da i namazat nahoru jak u vdolku... Co se týče obřadnosti, sháním teď skopovou hlavu na prionovou polévku. Normální řezníci se dost ošívaj:-D

    Ve zdravý výživě jsem si koupila zelenej hrách, tak se chystám dělat kaši s jazykem. Vždycky jsem kaši jen rozšťouchala se zbytkem vody a sádelnatou cibulkou, ale teď jsem se dočetla, že ji lidi i mixujou a dávaj do ní mlíko. Jak ji děláte vy?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: nic si z toho nedelej. me ty zravy zmrdi taky pri smazeni pukali! skripal sem zubama, tezce nadaval a lomcoval s kuchynskou linkou. poucil sem se, koupil sem si velkou injekcni strikacku a plnim az po dosmazeni
    musim se priznat ze po tolika letech ziti v 'zapadni' kulture me vzdy do domoviny navrati jidlo z nejakejch vnitrnosti. at sou to jatra, srdce, ledvinky nebo jazyk. tyhle (prosim nebijte mne) 'textury' tu zasadne chybej. shaneni techto specialit u myho reznika nebo v cinskejch obchodech ma vzdy takovej 'obradni' charakter a kouzlo... stvoreni zamysleneho pokrmu a nasledna konzumace je pak vylozene blaho!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: turducken si necham na nekdy jindy, to vypada epicky, jak je to trojity :-) to se mi fakt libi.

    To pate on croute je vybornej napad, nejakej predkrm by tochtelo a to je todle dost idealni. Hlavne se to udela predem a pak to nebude zdrzovat, takovy predkrmy mám rád :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    (úplně vidím to nadšení, které by v mém dětském já vyvolala představa huspeniny s dušenou zeleninou - a to jsem nebyl mlsné dítě, k něčemu se holt člověk musí časem projíst...)
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Když už budeš čarovat s koleny, přikup játra a srdce. Můžeš při jednom mít i tlačenku nebo prejt.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MIST: Dík, i to jsem zkoušela, stejně při smažení praskaly, i když asi nejmíň. A ješté bylo hodně odpadu. Možná dávám moc marmelády, ale při posledních pokusech jí tam bylo fakt maličko, ani ne lžička.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: udelej treba ceselou huspeninku, pekne barevnou, nebo pate en croute aby to bylo dostatecne esteticky. ja tehda delal turducken, kdyz prijela navsteva, a to melo uspech. vykostenou kruti kachnu i kure sem ale mel 2 dny v ruhlmanovu brinu
    MIST
    MIST --- ---
    ADELHAIDA: delam plneny - vykrojim sklenickou dve kolecka, pak stacim okraje poradne prsty z obou stran a jeste jednou kraje odkrojim znova sklenickou.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Dík. Skleničku jsem zkoušela a když jsem je neutemovala po okrajích ještě prsty, praskaly ještě syrový:-( Friťák nemám, smažím ve vysokým hrnci.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: system sklenicka a fritak.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: To by mě zajímalo, jak děláš, že se ti nerozlezou. Vždycky mi při smažení půlka kolih vyteče. Obracím je podle návodu, dávám je smažit správnou stranou, zkoušela jsem různý techniky připlácnutí a stejně... Už dělám jen neplněný.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: kolena, uzena polivka a nejakej predkrm je asi to, co hledam :-) dik! koblihy dela mama famozni, toho se nebojim, to mame v genech, usmazim plneny jak nic :-) to jsem s ni delal od mala.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Tradičně to o vepřovým právě je:-) V tuhle dobu se zabíjela prasata, protože už je nebylo čím krmit a bylo potřeba nakrmit lidi. Fakt parádní jídlo pořídíš z vepřovejch kolen, můžeš si s nima vyhrát, když zbydou, studený jsou taky fajn. Hodí se k nim dušená zelenina (kapustičky, mrkev, brambory, to krásně vypadá), nebo jen dobrej chleba s vejmrdou (velmi tradiční česká věc). A když bys nechtěl jen vepřový, tak jehněčí kolínka jsou lahůdka, kterou spousta lidí nechává bez povšimnutí. A koblihy jsou must have, nejsou těžký na výrobu, pokud je nechceš smažit plněný, to je trochu vošajslich.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: no jakýkoliv maso v tučné úpravě :-D

    řízky? vepřo knedlo zelo? Guláš? poctivý tonkatsu ramen?

    V zíbrtovi budou konkrétní tradice

    Veselé chvíle v životě lidu českého - Čeněk Zíbrt | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/132909/vesele-chvile-v-zivote-lidu-ceskeho/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PROMETHEA: Koblihy jsou jasná věc. Jde mi spis o to maso. Ale Masopust bez koblih není masopust :-) to si pamatuju už ze zakladky
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    PROMETHEA: Nejen nemecko, i zapadni cechy mocne koblihujou :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RUTHLESS: v Německu jsou třeba klasické masopustní jídlo smažené koblihy. tradičně se dělají doma ručně (nikdy jsem nedělala, ale co znám z povídání, tak hníst těsto je pěkný fitko :) ale ty jsou tak žravý...po nich je fakt potřeba začít s půstem :))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj,


    prosim pekne, chystam letos udelat masopustni hostinu (zejmena teda proto, ze sam tech 40 dni chci zvladnout) a tak se vas ptam, mate nekdo tip na to, co udelat? Uplne do zabijackovyho stolu se mi jit nechce (nikdo to by to nejedl a je to doma v Praze v kuchyni desna prace) a abych delal jen "nejake maso", ktere nema historicky zadny spojeni s masopustem, to se mi taky nechce... Co jsem nasel, tak je to v zasade fakt hodne o veprovym, je to tak? Verim, ze spis ne :-)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: Naše oblíbená stálice je na kostičky nakrájená kořenová zelenina a na to položit osolenou a opepřenou vepřovou plec nebo králíka. Jíme s rýží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam