• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KASUMI: ja tedy kupuji ty kg kyble, coz je cca na mesic pro nasi rodinu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    my kupujeme 2,5kg krabici z makra.. pomer cena vykon k nezaplaceni (ted nevim, kolik to stoji, ale vychazi nam to nejak normalne)
    Mlékárna Polná Přepuštěné máslo 2,5 kg - Heureka.cz
    https://masla.heureka.cz/mlekarna-polna-prepustene-maslo-2_5-kg/#prehled/
    nevyhoda je, ze je to celkem k rychle spotrebe (obvykle tak pul roku), ale uz jsme to jedli i par mesicu po a bylo to ok
    jak je to velky, dobre se k tomu dostava - to ghi ve sklenicich vysokych je na pest
    nic spatnyho z toho necitim
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    BEZPRIZORNI: Ale myslím, že určitý specifický pach ghi má, když jsem ho zkoušela poprvé (to bylo nějaké indické z arabských potravin), tak jsem ho po otevření vyhodila, protože mi přišlo zkažené (po čichu nakyslé, možná lehce žluklé). Po letech jsem začala kupovat Grizly ghi a to má určitý pach taky, hlavně když se skladuje mimo lednici, ale na chuť je ok, Alnatura totéž.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ja vařím na Ghi z Lidlu a taky mi nesmrdi
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Mne prijde, ze to delaj ty eko bio ezo.
    KURE
    KURE --- ---
    GEISHA: já jím tohle.
    GRIZLY Ghí přepuštěné máslo 500 ml | GRIZLY
    https://www.grizly.cz/grizly-ghi-prepustene-maslo-500-ml

    ale fenomen smradlavyho přepuštěnýho másla jsem nezaznamenal, tak nevím jestli mám adekvátní čuchometr do týhle debaty :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LADY_MYSKA: krok vedle u nich byla Ghítela - ta letela
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GEISHA: uz radu let pouzivam tohle ( tedy obyc ne bio)

    České ghíčko - máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla
    https://ceskeghicko.cz/
    SADY
    SADY --- ---
    GEISHA: ja jsem parkrat pouzil toto a nevybavuji si, co popisujes... plus jich tam maji vice, tak muzes vyzkouset
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VYHULENY_UFO: zeptej se Unseena, ten by mohl vědět :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VYHULENY_UFO: na nádraží tam mají i východ a záchod!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: já nebrečím, mě nemají rádi ani pražáci :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: me jen sere, jak pak prazaci breci, ze je ostatni nemaji radi. teda asiati, ze je nemaj radi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: však tě to nemusí bavit, žáno :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: tak jo, kdyz uz mam tu prazskou adresu tak teda, ha ha ha
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: tak víš jak - mně to vtipný přijde, holt město má jiný humor než vesnice (a to i když je to tak malé město jako Praha, přeci jen, ta výlučnost v rámci republiky...) ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: vzdycky najdes par prazaku, kterym to prijde vtipny
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: Asie začíná za karlínským viaduktem, to ví každý!

    (a tohle by imo šlo povýšit na "nesi ty zes Prahe?") :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: nejsi ty z prahe
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: a co chceš v Náchodě jíst jiného, než Asii? Golapki a Pierogy to už je Asie!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNSEEN: když jsem jezdil přes náchod, tak jsem jedl jen asii. golapki to je taková plněná paprika (zelí), ne
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    PALEONTOLOG:
    MOODYCAT: no, takhle...máme tu novou nemocnici, kde se nevyzná ani personál. a lidi tu žerou řízek s knedlíkem a zelím. tak pak nebrečte, že jsem vás nevaroval.

    a jinak tedy taky až zde zjišťuji, že jsem se celé dětství cpal golapkami. babča to dělala pořád a to přišla z východního slovenska. akorát tomu říkala rafinovaně "plněný zelí".
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: hlavne v dnesni dobe to neni zadnej bahnak. Ale cisty maso. Ktery ma sice park kosti navic oproti morskejm rybam, ale je to sakra ryba, ta kosti proste ma. Tesim se na to, az to ted behej toho masopustu do sebe budu ladovat (a penize na nejaky tucny lososy nebo podobne fakt nemam)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: kapr je proste top. takovy 'prase' ale ve vodni forme. ne kazdej ma pristup/narok na jesetera nebo halibuta, protoze to sou teda extra trida ryby, ale spravne udelanej kapr na x zpusobu je proste pohadka.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KID_MCHUTT: kapr je vyborna ryba, ja ji mam fakt rad.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DEVIL: tak bez auta to není z Prahy úplně blízko :) ale dal bych si :) i když je pravda, že nevím, nakolik je to nostalgie a nakolik reálná chuť...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KID_MCHUTT: to muzes doma udelat tedka kdykoliv. imho na sadkach temer kdekoliv na jihu cech tam tedka sezenes kapry za dumpingovy ceny. uz budou po vylovech po mesici na sadkach pekne vycisteny a zhubly a tudiz velmi delikatni. rek bych skoro mozna i skoda na pecenace...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DEVIL: ty jo, pečenáče... tak teď na to mám chuť... :) ta asociace s luxusními pečenáči v Rybeně v Tachově u babičky... :) to už je hodně let :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: muzes zrat pecenace. jakoukoliv rybu i s kostma nakrajenou dle tvy libosti usmaz v trojobalu, v hrnci svar tobe chutnej lak ze soli octa vody cukru pepre novyho koreni a bobkovyho listu. vysmazeny vychladly ryby naskladej do sklenic, cibuli na tlusty kolecka proloz kusy ryb tak, aby se k sobe obalama neslepily. zalej vychladlym lakem, zavickuj a dej na tejden do lednice.
    lak vsechny kosti krom patere rozpusti. takhle se nejlip zpracujou kapri ocasy, co maj nejvic kosti a je to vomrd to obirat. my takhle delavali celyho vetsiho kapra a meli sme pecenace namisto utopencu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MOODYCAT: jeste muzes k Nachodu. je to tam trosku lepsi, ale obavam se, ze rozumny misto na jranicich s polském neexistuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam