• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BUNDA: na fazolky se tesim na sladkokyselo s bramborem ( navic fazokly nedostanu do potomka)
    KURE
    KURE --- ---
    LADY_MYSKA:
    já ho často jim (skoro) syrovýho
    a) s nějakym dipem na bázi jogurt-kopr-cesnek (priloha cokoliv od bagetky po zeleninu nakrajenou na podlouhly tvary vhodny k máčení do dipu)
    b) jako ceviche treba v tomhle duchu https://www.foodandwine.com/recipes/classic-ceviche

    ale na zimu je supr v polívce něco v tomhle duchu https://fresh.iprima.cz/recepty/finska-rybi-polevka-lohikeitto
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LADY_MYSKA: já (nejen) k lososovi úplně miluju česnekovou rýži: https://www.spendwithpennies.com/garlic-butter-rice/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LADY_MYSKA: já si k němu dělám zelené fazolky a tzaziky :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, nejake dietnejsi uprava losose? Vetsinou dam sul, trochu pepre, maslo a sup do trouby a prilohu zeleninovy salat ( co je po ruce), sem tam opekane brambory, ale tak nejak by to chtelo dneska trochu zmenu
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ghi mam tedy celou dobu v lednici
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KASUMI: ja tedy kupuji ty kg kyble, coz je cca na mesic pro nasi rodinu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    my kupujeme 2,5kg krabici z makra.. pomer cena vykon k nezaplaceni (ted nevim, kolik to stoji, ale vychazi nam to nejak normalne)
    Mlékárna Polná Přepuštěné máslo 2,5 kg - Heureka.cz
    https://masla.heureka.cz/mlekarna-polna-prepustene-maslo-2_5-kg/#prehled/
    nevyhoda je, ze je to celkem k rychle spotrebe (obvykle tak pul roku), ale uz jsme to jedli i par mesicu po a bylo to ok
    jak je to velky, dobre se k tomu dostava - to ghi ve sklenicich vysokych je na pest
    nic spatnyho z toho necitim
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    BEZPRIZORNI: Ale myslím, že určitý specifický pach ghi má, když jsem ho zkoušela poprvé (to bylo nějaké indické z arabských potravin), tak jsem ho po otevření vyhodila, protože mi přišlo zkažené (po čichu nakyslé, možná lehce žluklé). Po letech jsem začala kupovat Grizly ghi a to má určitý pach taky, hlavně když se skladuje mimo lednici, ale na chuť je ok, Alnatura totéž.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ja vařím na Ghi z Lidlu a taky mi nesmrdi
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Mne prijde, ze to delaj ty eko bio ezo.
    KURE
    KURE --- ---
    GEISHA: já jím tohle.
    GRIZLY Ghí přepuštěné máslo 500 ml | GRIZLY
    https://www.grizly.cz/grizly-ghi-prepustene-maslo-500-ml

    ale fenomen smradlavyho přepuštěnýho másla jsem nezaznamenal, tak nevím jestli mám adekvátní čuchometr do týhle debaty :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LADY_MYSKA: krok vedle u nich byla Ghítela - ta letela
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GEISHA: uz radu let pouzivam tohle ( tedy obyc ne bio)

    České ghíčko - máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla
    https://ceskeghicko.cz/
    SADY
    SADY --- ---
    GEISHA: ja jsem parkrat pouzil toto a nevybavuji si, co popisujes... plus jich tam maji vice, tak muzes vyzkouset
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VYHULENY_UFO: zeptej se Unseena, ten by mohl vědět :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VYHULENY_UFO: na nádraží tam mají i východ a záchod!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: já nebrečím, mě nemají rádi ani pražáci :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: me jen sere, jak pak prazaci breci, ze je ostatni nemaji radi. teda asiati, ze je nemaj radi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: však tě to nemusí bavit, žáno :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: tak jo, kdyz uz mam tu prazskou adresu tak teda, ha ha ha
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: tak víš jak - mně to vtipný přijde, holt město má jiný humor než vesnice (a to i když je to tak malé město jako Praha, přeci jen, ta výlučnost v rámci republiky...) ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: vzdycky najdes par prazaku, kterym to prijde vtipny
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: Asie začíná za karlínským viaduktem, to ví každý!

    (a tohle by imo šlo povýšit na "nesi ty zes Prahe?") :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KID_MCHUTT: nejsi ty z prahe
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PALEONTOLOG: a co chceš v Náchodě jíst jiného, než Asii? Golapki a Pierogy to už je Asie!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNSEEN: když jsem jezdil přes náchod, tak jsem jedl jen asii. golapki to je taková plněná paprika (zelí), ne
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    PALEONTOLOG:
    MOODYCAT: no, takhle...máme tu novou nemocnici, kde se nevyzná ani personál. a lidi tu žerou řízek s knedlíkem a zelím. tak pak nebrečte, že jsem vás nevaroval.

    a jinak tedy taky až zde zjišťuji, že jsem se celé dětství cpal golapkami. babča to dělala pořád a to přišla z východního slovenska. akorát tomu říkala rafinovaně "plněný zelí".
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: hlavne v dnesni dobe to neni zadnej bahnak. Ale cisty maso. Ktery ma sice park kosti navic oproti morskejm rybam, ale je to sakra ryba, ta kosti proste ma. Tesim se na to, az to ted behej toho masopustu do sebe budu ladovat (a penize na nejaky tucny lososy nebo podobne fakt nemam)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam