• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOOMBRINGER: ja treba sem uchyl na pekingskou kechnu. mam tady ve meste obslaply vsechny cinany, co je pecou a i pres my nezmerny drzgresleni si vzdycky oduvodnim cestu kolem cinsky jidelny, abych si aspon pulku koupil. po ceste domu si ale musim dat takovej kolicek na nos (tim co se zaviraj chipsy aby nezvetraly), protoze uz se mi stalo, ze sem lehce naboural, kdyz sem za jizdy brutalne uziral z pixly vonavou kachnu!
    tak jako jestli este k tomu sezenes nejaky ty buns, nebo udelas (coz neni uplne ultra tezky). udelej treba 3 kachny, v cesku sou levny a koreni je dostupny. ja sem zkousel pekingskou kechnu doma a nafukoval sem kuzi pumpickou na kolo, coz bylo nehezka operace a docela se mi to semi-povedlo. ale za 13 dolaru koupim uz hotovou, tak jako uz se s tim doma netrapim...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOOMBRINGER: Tak on půst začne až někdy ke konci února, zatím se můžou cpát i křesťani, jestli se nemýlím:-) Co svíčková wellington, nebo roastbeef? To není úplná exotika, ale samotnej chlap se s tím crcat asi nebude a přitom je to dobrý teplý i studený.
    KURE
    KURE --- ---
    DOOMBRINGER: exotické druhem masa, nebo úpravou?
    nějaká zvěřina? bažanti, perličky, holoubátka, pštrosi, krokodýly, koně?

    úpravou, buď něco z té asie,
    nebo třeba welington? nebo jiné kdysi slavné, dnes už nepopulární recepti.
    třeba Coq au vin ale z opravdovýho kohouta.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DOOMBRINGER: a co nějaký fakt dobře udělaný bůček? Pomalu pečený a s lehkou kůrčičkou viz poznámka od DEVIL :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Pujdu proti masopustnimu proudu a zeptam se na tip na jednu vec. Mam souseda masozravce, kterymu dluzim sluzbicku a chtel bych mu uvarit nejakou masovou vec. Je to skoro 70 lety chlap. Rad by neco trochu vic exotickeho, co jeste nejedl. Takze nejake gulase, stejky, kari, hovezi po burgundsku, nebo chili con carne asi neprojde.
    Nejaky napad?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: rozhodně lepší sardinky, než klobása...

    Are sardines healthy? | BBC Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/are-sardines-healthy
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Podepisuju v plném rozsahu :-) a taky jsem to myslel na kurcicku z pánve (iPhone opravil na kurvicku :-))

    Mimochodem. Jak moc “zdravé” jsou takové ty ryby z konzerv a nakladane? Ja bych mel jít víc ryb, ale proste nemám na to, abych kupoval čerstvý. Takže mi jde o rybičky z Lidlu v rajcatove omáčce, tunak, matjesy v oleji a tak… nebo je to víc škody než užitku?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LADY_MYSKA: Nikdy v životě jsem nevyhodil to, na čem se peklo maso.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ETERNITY: Jj, podle ni tohle a jeste veprove v mrkvi
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    LADY_MYSKA: samo, ze s cibuli (mixuju)
    Tohle je fakt overena topovka https://www.kucharkaprodceru.cz/veprova-pecene-recept/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Dnes delam veprovou peceni. Stavu s ni delate s cibuli ( na ktere se pekla) a nebo vyhazujete?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MOODYCAT: nekdy vod vynalezu mycky :-) navic pokud chci vic porci tak je toho smodrchani na muj vkus moc
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    DEVIL: Ja jsem nekuzovy clovek, stahuju ji i z kapra nebo pstruha, ale doporucim to sousedce:)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ETERNITY: muzes si to ozvlastnit a udelat si salmon kuzi nebo jakoukoliv rybi kuzi krupavou. misto kurcicky mas krupavej chips z ty kuze. je to teda vomrd to cistit od masa, pak susit a nakonec smazit. zkousel sem to dvakrat a vzdycky me to sralo, na to, jaka je to picovina, ktera parkrat chrupne a je po srande. ale je to jako mega dobry a nakonec utilizujes v podstate celou rybu
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: jojo, beru, to byla jen volná asociace:)
    Asi si dneska udělám porcované filé s brkaší:)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ETERNITY: Jen pro pořádek uvádím, že ryby mám ráda na všechny způsoby, a že rybou s kůrčičkou jsem myslela třeba pstruha po mlynářsku:-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TRISSIE: Ja jsem asi petilety dite :D. Rybi prsty bych jedla furt. Lososa jenom sezehlyho na smrt.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: je to loterie, jedno ze čtyř dětí ty geny podědilo (takže když jsem doma jen s ní, můžem debužírovat na všech těch divných věcech, co ostatní nechtěj) :-)
    Ale jako že mi nikdo neužírá suši, to taky má něco do sebe :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ETERNITY: Kecam vlastne. Ty rybi prsty mi neji. Alespon jsou vsechny MOJE!
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TRISSIE: Tak to ja mam v tomhle evidentne stesti, ji mi vsechno. (a rybi prsty si teda pripominam u nakupu sama - guilty pleasure:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: bohužel dost dětí je v tomhle konzervativních a fakt to filé s kůrčičkou preferujou :-(

    (trpím. lososa mi parchanti odsunujou na kraj talíře, kdežto pitomou tresku v těstíčku si přidaj a o rybí prsty si rovnou řeknou, když plánuju nákup. ale protože cílem je dostat do nich ryby a ne si užívat scény u večeře, tak holt smažím tresku v těstíčku a v duchu nadávám, proč zrovna ta jídelně-experimentátorská část genů je očividně recesivní).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Vska ja s tebou prave souhlasim, prihodila jsem jeste "chutnat" :).
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MOODYCAT: Ja vim, co znamena vychucena, ale je to hnusne slovo. Bud je ochucena dobre, nebo spatne:)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Ja to delam podle toho, zda varim pro sebe nebo pro nekoho jinyho :D. Pro ostatni lidi to pripravuju "tak, jak se to ma", pro sebe se snazim kazdy maso vcetne ryb sezehnout na uhel :D.

    Vychucena, chutnat (ve smyslu "chutnal jsem tu polivku"), za to by se melo veset za palce do pruvanu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam