• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: my ji dáváme na lasagne, na zapečený těstoviny s tuňákem, do ciabatty s rajčaty a pestem a zapéct...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GEISHA: nedávno jsem ji zapékal se zeleninou do " zeleninového koláče" (pie)
    REONA
    REONA --- ---
    VOMAJDA: Dnes jsem ji uvařila k pečenému kuřeti a myslím, že rodina už nebude chtít jinou :-) Takže moc díky za tip.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: davam zeleniny co dava ruhlman ale brine delam slabsi. klasicky na 4 litry vody dam hrnek soli a tri lzice cukru. von dava na litr vody 200 gramu soli. coz je teda dost slany imho. tu zeleninu tam ale hodim podle toho co mam. nenasobim ji na ty ctyri litry. pridavam tam liquid smoke 2 kapicky, protoze mi to chutna.
    to postupny posirovani je pracna mrdka. vsude bordel. kdyz to nechas poradne ususit po brinu v ty lednici, tak vsechen slem a vodicka dou do hajzlu a ty pak pracujes se suchym cisty masem. blby je jak je to velky. kvuli tomu krocanovi. udelej kure kachnu husu. to nebude tak velky, ale bude to jentaktak to cely umotat. tady krocan stoji mimo sezonu 2,5 dolaru za kilo, coz je snad levnejsi nez lecktera zelenina... asi budou plny tryptofanu a mrdek ale coz..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Oukej. Takže ty jsi nedělal žádný postupný posirovani, ale všechno najednou a vlastně sous vide (což posirovani je taky, ale bez přesný kontroly teploty). To mi přijde upřímně vlastně asi lepší to, co ukazovala Zuzkao. To postupný.

    A teda, dva dny brining je dost. Kolik procent roztok?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jj vsechno vykostis zajednou, udelas ruhlmanuv brine a das to tam. za dva dny vyndas, osusis a pak susis rozplacly na plechach v lednici. ja mam teda dve lednice. jednu na jidlo a druhou na pokusy, takze v ty ruzne susim, mam tam maso na klobasy apod. ja sem teda nedaval zadnou fasi. jen sem to posypal provensalskym korenim. do kurete sem dam kus par kousku umytejch citronu a nakej zbytek masla a zbytek oloupanejch cesneku. dal sem postupne na sebe masa a pak skladal. par spejlema sem pak stahnul krutu a prasacky to domotal provazkem. dal sem to do tri tasek ze supermarketu, utahnul a zajistil to takovejma plastovejma svorkama od hranatyho chleba a hodil to do drezu v laundry roomu. nomiku cirkulator byl na 74 stupnu a bylo to tam jestli si dobre pamatuju asi 11 hodin, nez mi sonda to sonda vypla. pak sem to vyndal a udelal kuru na rostu v troube. byl to ctyrdenni nervak, ale zas to bylo strategicky rozdeleny do par hodin denne.
    jakmile to hodis do soli tak se nemusis bat ze se neco zkazi nebo tak..
    vsechno maso jak ho koupim a pak doma rozrezu a upravim a zmrazim (stejky, rizky, kostky na gulas) tak vzdycky dam lzici soli a pepre, trochu to pomasiruju a dam do lednice na den a pak do mrazaku. pak uz rozmrazim a jak je to ochuceny, tak uprava je pak rychlejsi. ja ale kupuju od reznika cely kare, striploiny, krkovice, atp., pze to je levnejsi, nez kupovat maso ve vanickach
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IKA: a uvnitř kuřete je vajíčko ve kterém je schovaný život Kostěje nesmrtelného :-D
    IKA
    IKA --- ---
    ZUZKAOU: Ale to ešte treba celé dať do kozy a tú kozu do ťavy, aby to malo ten správny efekt, nie?:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: kdyby mi někdy něco spadlo na hlavu a chtěla to dělat, tak bych se nejspíš vykašlala na tu celou krůtu a jen šla po co nejlepším kuřeti a dostatečně tučné kachně, kterou bych nepošírovala, ale pekla, popřípadě konfitovala.


    Což vlastně mě přivádí k dalšímu masovému dárku, který není potřeba sníst hned a fakt potěší - velký hrnec rillets, ať už vepřových, nebo kachních.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Hele a dával bys to maso do nálevu už vykosteny?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Prinest mi nekdo za odmenu pecenyho kone, tak nevim.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    lol ted sem koukal na to kenjiho video a vystih to. ale nebrinoval to. jen napichaval. coz je i tak jednookej mezi slepejma. protoze suchy neochuceny turky pece 90% zapadniho sveta kdyz uz. a hlavne pozvat hodne lidi, at se to sezere!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jako ten turducken je dobrej, ale musis vsechny ptaky dat do brine. jinak je to nahovno. neochuceny je to fakt zlo a jeste toho je tuna masa. to je proste pro spousta lidi. jinak je to nesnezitelny..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOOMBRINGER: ja treba sem uchyl na pekingskou kechnu. mam tady ve meste obslaply vsechny cinany, co je pecou a i pres my nezmerny drzgresleni si vzdycky oduvodnim cestu kolem cinsky jidelny, abych si aspon pulku koupil. po ceste domu si ale musim dat takovej kolicek na nos (tim co se zaviraj chipsy aby nezvetraly), protoze uz se mi stalo, ze sem lehce naboural, kdyz sem za jizdy brutalne uziral z pixly vonavou kachnu!
    tak jako jestli este k tomu sezenes nejaky ty buns, nebo udelas (coz neni uplne ultra tezky). udelej treba 3 kachny, v cesku sou levny a koreni je dostupny. ja sem zkousel pekingskou kechnu doma a nafukoval sem kuzi pumpickou na kolo, coz bylo nehezka operace a docela se mi to semi-povedlo. ale za 13 dolaru koupim uz hotovou, tak jako uz se s tim doma netrapim...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: To budu stopro zkoušet
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A pak se tedy nabízí Turducken. . A to pak sem prosím dokumentuj :-D

    uděláš nádivku, vykostíš kuře, pošíruješ kuřeí roládu. Vykoštěnou kachni naplníš roládou a nádivkou a opět pošíruješ. Plněnou kachnu dáš do krůty a upečeš.

    The Ultimate Turducken Recipe
    https://www.seriouseats.com/the-ultimate-turducken-recipe

    Kenji's Turducken Recipe for Thanksgiving in under 60 seconds (from the Food Lab)
    https://www.youtube.com/watch?v=Lj8FDooK7w4
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nepodceňvala bych sílu kouzla velké hromady řízků :-D

    Ale asi bych sáhla po nějakém středoamerickém vepřovém. Buď do tacos a nebo s rýží a fazolemi.

    No-Waste Tacos de Carnitas With Salsa Verde Recipe
    https://www.seriouseats.com/no-waste-tacos-de-carnitas-with-salsa-verde-recipe

    Pressure Cooker Garlicky Cuban Pork Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1018851-pressure-cooker-garlicky-cuban-pork
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: kohout na vine v pomalaci je moc dobra vec:)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: žabí stehýnka, šneci, klokan?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOOMBRINGER: Tak on půst začne až někdy ke konci února, zatím se můžou cpát i křesťani, jestli se nemýlím:-) Co svíčková wellington, nebo roastbeef? To není úplná exotika, ale samotnej chlap se s tím crcat asi nebude a přitom je to dobrý teplý i studený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam